Jump to content
rats

Sony Playstation 3™

Recommended Posts

Posted (edited)

Din seria NEXT GEN Consoles, Sony™ prezinta:

ps3.jpg

Iata ca Sony a profitat de E³ din anu asta, si si-au anuntat urmatoarea Next-Gen Console: Playstation 3. Dupa ce Xbox 360 a fost anuntat acum cateva saptamani la MTV, a venit randu lu' Sony sa-si prezinte arma.

Cateva "cifre" pt PS3 (de pe ps3.ign.com):

Product name: PlayStation 3

Logo: PLAYSTATION®3

CPU

Cell Processor

PowerPC-base Core @3.2GHz

1 VMX vector unit per core

512KB L2 cache

7 x SPE @3.2GHz

7 x 128b 128 SIMD GPRs

7 x 256KB SRAM for SPE

* 1 of 8 SPEs reserved for redundancy

total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU

RSX @550MHz

1.8 TFLOPS floating point performance

Full HD (up to 1080p) x 2 channels

Multi-way programmable parallel floating point shader pipelines

Sound

Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell- base processing)

Memory

256MB XDR Main RAM @3.2GHz 256MB GDDR3 VRAM @700MHz

System Bandwidth

Main RAM 25.6GB/s

VRAM 22.4GB/s

RSX 20GB/s (write) + 15GB/s (read)

SB< 2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)

System Floating Point Performance

2 TFLOPS

Storage

Detachable 2.5" HDD slot x 1

I/O

USB Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)

Memory Stick standard/Duo, PRO x 1

SD standard/mini x 1

CompactFlash (Type I, II) x 1

Communication

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)

Wi-Fi IEEE 802.11 b/g

Bluetooth 2.0 (EDR)

Controller

Bluetooth (up to 7)

USB 2.0 (wired)

Wi-Fi (PSP)

Network (over IP)

AV Output

Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

HDMI: HDMI out x 2

Analog: AV MULTI OUT x 1

Digital audio: DIGITAL OUT (OPTICAL) x 1

Disc Media

CD PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, SACD Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc, DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)

DVD: PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-Video, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW

Blu-ray Disc: PlayStation 3 BD-ROM, BD-Video, BD-ROM, BD-R, BD-RE

:drool:

citeste si dvd-uri de ps2 si cd-uri de ps1

Sony reconfirmed as part of its E3 unveiling of PS3 that the system will be backwards-compatible with PS2 and PS1 games.

... scuzati-ma dar deja-mi fac pre-order. Cum majoritatea jocurilor bune apar pe playstation si multe nu sunt lansate pe PC + faptu ca nu tre' sa-ti faci upgrade din 3 in 3 luni, o consola Sony PS3 ii necesara la casa gamerului (a se citi GHEIMĂR si nu Counter-Striker).

Se pare ca IGN isi face treaba acolo la E3 iar mai multe detalii, screenshot-uri, si jocuri confirmate gasiti pe PS3.IGN.com sau pe GAMESPOT

Mai multe detalii pe viitor.

Edited by Slim-Shady
Posted

partea proasta e ca o sa treaca ceva vreme pana va fi lansata, cam 6luni dupa xbox 360 din cate am inteles

Posted

Oricum, ps PS2 care are parca vreo 300 MHz merge klumea orice joc.....acuma ma gandesc cum va merge pe PS3, shi mai ales ce fel de jocuri se voi "inventa".

Din cate vad, in curand PS3 va fi cu mult mai "puternic" decat multe PC-uri. Acuma sa vedem shi pretzul.....oricum, am ramas prost cand am vazut cata tehnologie au bagat intr-o "nenorocita" de consola.

Posted

Conform acestui articol se pare ca PS3 va costa ~500 dolari ( !!! ). Sony probabil prefera sa se dedice claselor sociale de mijloc, avand in vedere ca chipul grafic face cat doua GeForce 6800 Ultra care ar costa ~1000$.

"The new machine, which will have a higher performance capacity than personal computers and provide sophisticated movie-quality images, will be priced at less than 50,000 yen each, according to [sony] officials,"

In ziua de azi, 50.000 yeni inseamna 465.58 $.

500 dolari inseamna 14.330.500.

Un nVidia GeForce 6800 GT 256MB, AGP 8X, 350MHz Core, 1000MHz Memorie, 256 MB GDDR3 facut de GIGABYTE costa 15 601 900 lei (TVA inclus) ( BestComputers)

Posted

Am o intrebare, nu ma pricep in domeniu asta:

1. Jocurile de consola se sacadeaza... ca vad ca au si ele un procesor

2. Jocurile merg numai originale sau si crackate cum face cu cele de PC?

3. Sunt pe caseta,CD, DVD or smth else?

4. Sunt jocuri diferite pt fiecare consola?

5. Se merita sa-ti cumperi o consola (chiar daca nu poti decat sa te joci)?

De fapt mai multe intrebari :)

Posted

1. jocurile de consola mai sacadeaza din cand in cand, da li se scot din fabrica elemente ce ar face sa sacadeze (un minus)

2. merg si jocurile pirat cumparate de la dealerul autorizat din obor

3. pt ps3 vor fi pe: CD, DVD si DVD Dual Layer

4. fiecare consola difera de alta consola (de ex Xbox nu citeste PS2). Jocurile de pe console nu merg nici pe calculator si nici viceversa (doar unele merg emulate cu anumite programe)

5. se merita sa cumperi un ps3 pentru ca: o consola de jocuri nu necesita upgrade-uri (pe care la pc le faci foarte des doar pentru a ajunge la o grafica pe care consola o ofera de start). PS3 mai ii pe deasuopra si DVD Player (dvd, vcd, svcd, mp3, jpeg, divx). Asa ca pentru 500 dolari vei avea ultimu racnet de consola + dvd player + mp3 player + etc. etc. etc.

Posted

Gata imi cumpar unul... ce mai... nu imi mai cumpar nici un calculator nou :)... asta il tin pentru JA si internet...

GGOGOGO Playstation

EDIT: Daca atunci cand va fi lansat va costa 15 milioane, eu zic ca in 6 luni va ajunge pe la 10-12 mil :D

Posted

ca o completare:

1. consola PS2 poate fi folosita si ca un PC cu ajutorul lui PS2 LINUX KIT care costa 150-200$ (la noi in tara ajunge pe la 300$ daca il luati de pe net) si include: cablu pt monitor, 1 HDD, tastatura+mouse pe USB, DVD cu LINUX special pt PS2 si network adapter (poate am uitat ceva ...). Singura problema e ca nu merge pe PS2 Slim Edition deoarece nu are suport de HDD :(

2. cu ajutorul unor programe (ex: ARMAX 2) pot fi rulate DivX-uri si mp3-uri si pot fi emulate jocuri de SEGA, NINTENDO, SUPER NINTENDO, s.a.

3. jocurile "crackate" nu merg decat daca detineti un SWAP DVD/CD (PS2/PS1) (95% din jocuri merg astfel, singurele jocuri care fac probleme fiind cele facute de EA), sau un modchip (pierdeti garantia la consola!, dar merg toate jocurile).

4. aici e buba: un joc se vede si se aude exact asa cum e DVD-ul, adica daca DVD-ul e zgariat ... pot aparea "bug"-uri la texturi, si sunetul va fi mai slab :( (asemanator unui VCD)

5. procesorul cell, inima consolei PS3, este de ~10x mai puternic decat cel mai puternic procesor de PC!!! :dance:

PS: jocurile de PS2 rulz

Posted

Din cate am vazut aici PS3 este super.

Si nici nu este foarte scumpa.

Cred ca o sa -mi cumpar !!

Stie cineva cand o sa apara ????

Posted

...si mazen vorbea de PS2... ganditi la PS3!!! OMGWTFASLPLSK

eu am raspuns la intrebarea:

5. Se merita sa-ti cumperi o consola (chiar daca nu poti decat sa te joci)?

acum am sa raspund la alte intrebari:

Se poate juca pe net cu consola? biggrin.gif Daca nu cam SUCKS

jocurile de PS pot fii jucate in retea gratis, dar pt XboX este nevoie de un abonament de 15$/luna la XboX Zone

Daca atunci cand va fi lansat va costa 15 milioane, eu zic ca in 6 luni va ajunge pe la 10-12 mil biggrin.gif

si PS2 tot cam 500$ a fost cand a aparut, iar pretul sau a inceput sa scada la un an de la lansare, pretul sau fiind ~400$

sa speram ca PS3 va ajunge si in romania in prima jumatate a anului 2007, PSP-ul nefiind disponibil in romania pana in septembrie 2005 desi a fost lansat in decembrie anul trecut, iar o persoana nu poate sa cumpere decat o singura bucata!

PS: o sa trebuiasca sa ne schimbam si televizoarele, jocurile avand rezolutia de 1920 x 1080

Posted

pt slim:""PS3 mai ii pe deasuopra si DVD Player (dvd, vcd, svcd, mp3, jpeg, divx). Asa ca pentru 500 dolari vei avea ultimu racnet de consola + dvd player + mp3 player + etc. etc. etc. ""

:D :D :D

nu stiu unde ai vazut tu ca ps3 ar citi ,mp3,divx sau jpeg!! :blink: dar sper sa te auda aia de la sony si sa updateze codecsurile!!! :hello::hello:

Posted

nu stiu unde ai vazut tu ca ps3 ar citi ,mp3,divx sau jpeg!! :blink: dar sper sa te auda aia de la sony si sa updateze codecsurile!!! :hello::hello:

Si PS2 parca putea citi mp3 si filme, asa ca n-ar fi mare chestie daca si PS3 ar face acest lucru. Cat despre jucatul pe net, este posibil pe PS2 si deci si pe PS3 fara probleme. Si Lan si Net din cate stiu.

Posted

alienator, cum a zis radu, tehnologia DVD Player s-a dezvoltat foarte mult, si nu mai renteaza sa-ti iei un dvd player care NU citeste divx-uri (costa in jur de ~70 euro playeru, fara home cinema, of course). Divx inseamna orice CD, film cu extensia .avi (99 din 100 cd-uri merg, mai apar erori de codec-uri etc.).

P.S. stiai ca cel mai raspandit dvd player ii ps2? ;)

Posted

ar trebui sa-l faca compatibil cu SACD, DVD-Audio, poate si cu BD-Audio (daca o sa apara asa ceva :D), dar sunt prea putine sanse, pt ca altfel nu s-ar mai vinde dvd-playere stand-alone ...

nu se stie daca vor implementa si un HDD un lucru mai mult decat necesar, cu ajutorul caruia sa se poata descarca demo-uri, sa nu mai fim nevoiti sa dam o caruta de bani pe o memorie de 32MB, si daca se poate, sa putem sa folosim consola ca un VCR :)

Posted

stii ce ar putea baga in schimb? dvd recorder (sa-nregistrezi de pe tv pe dvd, pt cei care nu stiu). am vazut chestia asta la o reclama... pretty neat, huh? :D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...