IceMan Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Europeana de Investitii (BEI) va finanta anul acesta Romania cu peste un miliard de dolari, a anuntat ieri Philippe Maystadt, presedintele institutiei.Suma este aproape dubla fata de cea pe care tara noastra a primit-o anul trecut, respectiv 670 de milioane de dolari, bani folositi in domenii precum energia, infrastructura rutiera sau alimentarea cu apa. BEI este cel mai mare creditor al Romaniei in ultimii sapte ani, suma primita ridicandu-se la aproximativ 4,3 miliarde de dolari. Start pe Bursa la obligatiunile in leiTot ieri au fost lansate spre tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti obligatiunile in lei emise la sfarsitul lunii aprilie de BEI pe piata autohtona. Institutia bancara le-a oferit astfel investitorilor romani, la insistentele guvernului, un instrument de pe urma caruia acestia sa castige pe termen lung.Obligatiunile, cu dobanda anuala de 7% si scadenta maxima la sapte ani, i-au adus bancii peste 300 de milioane de dolari, pe care ii va folosi pentru finantarea de proiecte tot pe teritoriul Romaniei.Strategia ii permite astfel BEI sa ofere credite direct in lei, care nu implica riscuri ce tin de cursul valutar. Mai mult, obligatiunile vor putea fi achizitionate si de fondurile de pensii private de pe piata, ca plasamente sigure in portofolii si cu o lichiditate foarte buna.sursa
Nimeni Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 sa speram k banii astia o sa ajunga unde trebuie si nu in buzunarele marilor "baştani"
uLise Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 ca bine zici pyro ehh in primu rand in scoli pe urma strazile
Tybork Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Cu cat trece timpul, cu atat mai multe posibilitati vom avea sa ne dezvoltam, si sa devenim pe deplin membrii a Uniunii Europene. Sa speram, ca timpul va rezolva si conducerea tarii noastre ;)
[Creator] Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Asa vile si masini vor aparea dupa banii acestia... nu stiu de ce dar asta e presimtirea mea )))
Alexiano Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 O sa aiba de unde Fura aia de sus :D Ca doar niciodata nu se mai satura de averi
frankie Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 pai 500 de mil ajung pe la senatori, demnitari, etc..ce-o mai fi pe acolo300 de milioane ajung la astia mai mici din senat, guvern etc..190 de milioane pe strazi9 milioane pe masinile lorsi 1 mil pt scoli, medicamente,pensii,etc :Pdoar o exagerare :)
never Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 de ar veni cineva sa imi dea minim 2% din acea suma poate as incepe sa cred si eu...