IceMan Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Medicamentul, denumit Maraviroc, va fi lansat in iulie in Africa de Sud, tara grav afectata de aceasta pandemie, si a fost deja testat in Statele Unite de Food and Drug Administration, organismul de control sanitar. Tratamentul se administreaza pe cale orala si va fi distribuit in mai multe tari, dar mai ales in Africa de Sud. "Intentia noastra este sa lansam patru-sase medicamente pe an in urmatoarea decada", a declarat reprezentantul companiei producatoare, adaugand ca grupul investeste intre 824 de milioane si 1 miliard de euro pentru a pune la punct un produs. Africa de Sud este tara din lume cea mai afectata de virusul HIV (care provoaca SIDA), cu 5,5 milioane de persoane infectate la o populatie de 47 de milioane. sursa
[Creator] Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 In sfarsit ceva folositor...e foarte bun acest lucru.
never Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 inca unul la cele existente... inca un drog pt bolnav...
vexx Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Si eu sunt curios cu actioneaza acest medicament.Duce la disparitia bolii sau numai o incetineste?
Ayana Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 pai medicamente care sa o incetineasca exista si acum... exista si o terapie de soc care se aplica in spitale dar nu oricine are acces la ea ( e numai pt cadrele medicale care au intrat in contact cu boala si exista sanse sa se fi infectat)... tratament este dar e total out of reach... oare asta cat va costa?
bebe16 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 pe degeaba daca va fi scump..... nu cred ca isi vor permite africani sa cumpere .... si ce va fi gratis nu va ajunge la toti ,,
Zym3r Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 pe degeaba daca va fi scump..... nu cred ca isi vor permite africani sa cumpere .... si ce va fi gratis nu va ajunge la toti ,,pai decat deloc ... e si asta un inceput
Beethoven Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 right, si ce efecte secundare are? :error:Nu se stie, dar se cerceteaza. De ce crezi ca e lansat in Africa? Nigeria a dat in judecata Pfizer pentru efectele unor medicamente lansate pe la ei acum vreo 15 ani. Acele medicamente nu le veti regasi acum pe piata mondiala ...
Nuclear Cannibal Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 africa de sud nu e o tara saraca , invatati geografie nu compara nigeria cu africa de sud ... eu as testa pe comunitatea gay din chicago :P
Beethoven Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 africa de sud nu e o tara saraca , invatati geografie nu compara nigeria cu africa de sud ... eu as testa pe comunitatea gay din chicago :PEsti atat de departe de a fi in masura sa-mi spui mie ce sa invat ... Africa de Sud nu e o tara saraca, doar plina de saraci. Care intamplator sunt in mare parte bolnavi de HIV, deci subiecti perfecti (era sa spun cobai) pentru testari. Oricum, importante sunt reglementarile in domeniul inregistrarii si punerii pe piata a produselor medicamentoase, nu saracia unei tari. Lucru despre care imi permit sa spun ca habar nu ai.
Burne Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 oricum daca nu mor de la efectele scundare ale medicamentului mor si asa de sida deci e un risc care merita asumatmedicamentele trebuie testate direct pe oameni altfel nu poti fi sigur de efectele lor stiu ca e crud si inuman dar e necesar
TwisteR Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ar trebui testat,stiind ca oricum mori,eu zik ca merita sa incerci aceasta sansa macar mai ai o sansa de supravietuire
TrC Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Asta este tratament ... deci nu esti sigur ca te vindeci .. pana m tot mori macar sa incerci si asta :)
TeddyBear Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Macar reda speranta bolnavilor .. E un lucru f bun pt cei cu HIV Bravo !