THuG-Radu Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Am facut ceva vreme sala, fara sa iau nimic in plus, decat mancare obijnuita si nu se pune nimic pe mine ! Acuma vreau sa ma reapuc (am inceput sa fac burta :< ) si as vrea sa iau ceva pe langa, cu ajutoru careia sa imi creasca relativ repede masa musculara. O sa imi fac zilele astea cont pe forumu culturistilor din Romania sa vad ce sfaturi imi dau si aia ... dar intai vreau sa aud si parerea voastra, poate gasesc pe careva care se pricepe pe aici ! :) De mentionat : am 1.80 si 78 de kilograme ! :D Pe scurt : ce sa iau ca sa creasca masa musculara repede ? :D
DivinE Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 steroizi... sa vezi ca sani sexy o sa ai :whistle:Nu-ti recomand steroizi. Cel mai bine ar fi sa il intrebi pe instructorul de la sala :)
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 steroizi... sa vezi ca sani sexy o sa ai :whistle: No 10x. Nici chiar asa, nu vreau sa`mi stric organismul. As putea sa cumpar, sa`mi fac rost de cele mai tari, dar hell nooo ! :D Nu-ti recomand steroizi. Cel mai bine ar fi sa il intrebi pe instructorul de la sala :) Ala o sa`mi dea un tratament aiurea. Nu e de mirare ca toata lumea zice : un culturist mare n`o sa`ti zica niciodata secretul lui (referitor la ce suplimente ia)
L!nuX Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Universall sun cat de cat bune si acceptabile pe pretz . Iti recomand la inceput sa incepi cu amino-acizi pentr energie si refacere , dupa vre-o 2 luni sa incepi cu suplimente nutritive . Eu "pe vremuri " foloseam produse de la Redis , insa nutrimentele astea is bune cat le iei si faci sala , asa ca iti recomand cat mai multe proteine animalice ( cat timp tragi de fiare ) - lapte , oua , carne . Tot masa ramane de baza :P . Daca mai vrei sfaturi iti pot da :) , 3 ani am indoit fiarele , pacat ca m-am lasat :)
Tybork Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Inainte sa incepi sa iei orice supliment, eu zic sa rezolv in primul rand alimentatia. Sfatul meu este sa mananci tot din 3 in 3 ore. Acest lucru te va ajuta, sa arzi mai multe calorii/zi, si o sa te simti si mai bine. La inceput, in loc de sala ti-as recomanda gimnastica. Nu e bine sa incepi direct cu sala, fiindca dupa un timp vei plictisi si nu o sa mai faci fata antrenamentelor. Cat despre suplimente, o mica poveste as dori sa mai adaug. Dupa 2 ani de gimnastica, la sfatul prietenului meu, am inceput sa umblu la sala. Am vazut foarte multi baieti, care aratau super, si normal ca te motiveaza. Prietenul meu imi spunea ca el o sa inceapa sa ia niste suplimente, pentru a creste mai repede. Eu am refuzat sa iau suplimente, si am avut rabdare sa cresc. Dupa 2 luni de munca grea, colegul meu, cu acelasi efort arata mult mai bine, comparandu-ma cu el. Tin sa mentionez, ca luat proteine si creatina. Dupa 6 luni el s-a lasat de sala zicand, ca nu vrea sa arate mai bine. Problema a fost doar, ca dupa ce s-a lasat de sala, a disparut muschii de pe el intr-un timp foarte scurt.Deci...in concluzie...mai bine ai rabdare, decat sa te grabesti, si in viitor sa nu sa vada munca investita de tine ;)
TwisteR Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 La inceput iei 1 pliculet de creatina dizolvat in jumatate de litru de apa plata,pe care o bei pe parcursul sedintei de sala,dupa primele sapt vb cu instructorul pentru proteine,de recomandat naturale.
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 M`am gandit sa iau asa :Animal pack pastile, creatina fosfat la pliculetz si proteine ! :) Pareri ? :D
TwisteR Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 M`am gandit sa iau asa :Animal pack pastile, creatina fosfat la pliculetz si proteine ! :) Pareri ? :De foarte bine,Animal pack vreiam sa ti recomand dar nu mai stiam exact denumirea.Spor la muschi :D
rat Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 SI yo am facut sala, din octombrie pana in ianuarie 10 , si am luat GFX 8, 2 luni , si cam 3 kg s-au adunat pe mine in 2 luni de proteina, eu zic ca e bn, iar acum ca vine vacanta deja fac de 5 zile sala si iara o sa iau GFX pt ca ala mi la recomandat instructorul de acolo si la 1.85 66 kg nu e destul mai trebe kilograme :P, am 16 ani juma si cica de la varsta asta nu e bn sa faci sala ca nu mai cresti ori cum ce am de pierdut eu? si asa ma cam enerveaza ca is prea inalt! :P *le luam dimineata dupa micu dejun si la amiaza dupa antrenament, de 2 ori pe zi, zice pe ambalaj de 3 ori da nu cred ca e bn sa iei chiar atata :P
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Pfu, eu din decembrie pana acuma am pus aprox 5-6 kilograme pe mine, fara sala, fara nimic. Pacat ca s`au pus la burta ! :crybaby:
Fane Spoitoru Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Sa iei chestie deaia de se face cu lapte :) si niste batoane de ciocolata :D, am un coleg de clasa care a facut un an sata si a luat chestie deaia cam 3 luni si are niste muschi la mana si cand s-a lasat de sala a ramas la fel nu "i-au cazut muschi" cum l-i se intampla altora :) si eu vreau sa ma apuc iar de sala ca acu nu mai am nici o grija :D
rat Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Pfu, eu din decembrie pana acuma am pus aprox 5-6 kilograme pe mine, fara sala, fara nimic. Pacat ca s`au pus la burta ! :crybaby: nu am explicatie :error: , aicea cred ca varsta ii de vina :P sau alti inamici berea, TV-u, Somnu' toate combinate la un loc is A DEADLY COMBINATION
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 nu am explicatie :error: , aicea cred ca varsta ii de vina :P sau alti inamici berea, TV-u, Somnu' toate combinate la un loc is A DEADLY COMBINATION Alcool + tzigari + TV + net MULT + ff putina miscare = deadly rau de tot ! :D
Und3rC0v3r Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 yo vreau ca vara asta sa ma pun serios pe sport......baschet+sala si eventual cva suplimente....1.85 73 kg....si vreau sa pun cateva kg pe mne vara asta...dar ca sa ma apuc de sport tre sa ma las d tig....misiune dificila dupa 3 ani:(
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 NaposimNea, no 10x :D Fara de astea :) Mai erau inca 2 chestii, care faceau Naposimu sa para vitamine pt. nou-nascuti, dar nu le mai retin numele. Am zis clar ca nu vreau sa imi bushesc organismu de tot ! :D
udvaritibor92 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Pai si eu am facut si nii de la sala luau ceva prafuri si se vedea , dar mai bine nu iei ca dupa ce nu mai folosesti o sa te ingrashi shi mai mult
4 Real Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 La 1.80 m si 78 kg as spune ca esti destul de bine proportionat.Consulta un nutritionist si, daca iti spune sa nu iei suplimente, asculta-l.Sau, incearca sa faci sala fara suplimente o perioada. In fond, obiectivul tau actual e sa slabesti.
vexx Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Naposim Daca il iei in cantitati reduse combinat cu liv 52/esential forte sau metaspar parca( pastile de ficat) nu o sa iti distrugi organismu.Este o metoda eftina si sigur vei pune ceva pe tine ;) Sfatul meu este ca deocamdata sa mai tragi o perioada pe curat.sa iti duci organismu,corpul la limite...abia dupaia sa incepi sa bagi ceva . Daca iei produse care fac muschii sa creasca repede...iti garantez ca dupa ce te lasi de sala o sa scada ;) De asemenea incearca sa iei produse naturale....nu prea au efecte secundare :Pproteina- este folosita mai mult ca scop de refacerecreatina - retine apa si te umfla :P Foarte important este sa ai un regim de viata corespunzator.Sa nu pierzi noptile aiurea, sa nu bei (risti sa`si piarda efectul pastilelor)si sa respecti alimentatia si programul de sala.
Zym3r Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 M`am gandit sa iau asa :Animal pack pastile, creatina fosfat la pliculetz si proteine ! :) Pareri ? :Dsi eu fac la sala de 10 luni si am pus ceva pe mine, in prima instanta nu am luat nimic, acum am inceput sa iau Total Mass (e bazat mai mult pt carbohidrati), Fosfo Creatin si Tribulus (pt cresterea secretiei de testosteron), deocamdata vad ca trag mai mult la sala, sper sa cresc si in masa.Ti-e ti-ar trebui un produs pt slabit, L-Carnitina iti recomand, arde grasimea si o transforma in energie (deci lucru bun pt tine), eu la inaltimea ta am 68 kg, dar nu am pic de grasime. Conteaza mult si ce tip esti, din ce poze am vazut cu tine cred ca esti mezomorf, deci pui rapid in masa, cat despre ce vrei tu sa iei, eu zic ca mai de graba sa dai jos grasimea, si dupa sa te pui pe masa, grasimea cu masa musculara nu se inteleg prea bine (arata urat), iar dupa ai putea sa incepi sa iei ce vrei tu, desi din cate stiu eu Animal Pack e produs bazat pe vitamine (are foarte multe), nu prea te ajuta ala sa cresti. Pentru incepatori e recomandat un produs pe carbohidrati multi (ca sa iti dai drumul mai repede in greutate).PS: NU lua naposim, am niste prieteni care au luat, o sa fii mare fara nici o forma + o multime de efecte secundare pe care nu are rost sa ti le mai amintesc. (sa vezi cum arata 43 - 45 in brat cu naposim, fara nici o forma, si altfel arata unul de 35 frumos lucrat).LE: eu te-am vazut in poze, nu vreau sa iti zic cu rautate da' ai ceva grasime pe corp (ea se pune peste tot doar ca pe burta se vede cel mai bine), anyway a fost doar o sugestie, sa o lasam la o parte. cat despre Animal Pack, eu zic ca nu se merita banii, am vrut sa imi iau si eu, dar dupa ce m-am documentat mai bine am zis mai bine lasa. apropo de Tribulus, NU, nu este mult mai puternic ca naposim, si in plus este 100% natural, extras din nush ce planta, cat despre efetele sale, iau 3 pe zi, la inceput nu prea puteam dormi noaptea, insa acum nu mai am nici un fel de problema. Uitasem sa amintesc ca imi da pofta foarte mare de mancare. A da, iau de 3 saptamani.daca chiar vrei sa cresti repede in masa, ia un produs bazat pe carbohidrati (in caz ca nu se stie, carbohidrat = glucida = dulciuri), acestea sunt destul de ieftine.LE2: hai k ma duc sa mananc :D
THuG-Radu Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 si eu fac la sala de 10 luni si am pus ceva pe mine, in prima instanta nu am luat nimic, acum am inceput sa iau Total Mass (e bazat mai mult pt carbohidrati), Fosfo Creatin si Tribulus (pt cresterea secretiei de testosteron), deocamdata vad ca trag mai mult la sala, sper sa cresc si in masa. Ti-e ti-ar trebui un produs pt slabit, L-Carnitina iti recomand, arde grasimea si o transforma in energie (deci lucru bun pt tine), eu la inaltimea ta am 68 kg, dar nu am pic de grasime. Conteaza mult si ce tip esti, din ce poze am vazut cu tine cred ca esti mezomorf, deci pui rapid in masa, cat despre ce vrei tu sa iei, eu zic ca mai de graba sa dai jos grasimea, si dupa sa te pui pe masa, grasimea cu masa musculara nu se inteleg prea bine (arata urat), iar dupa ai putea sa incepi sa iei ce vrei tu, desi din cate stiu eu Animal Pack e produs bazat pe vitamine (are foarte multe), nu prea te ajuta ala sa cresti. Pentru incepatori e recomandat un produs pe carbohidrati multi (ca sa iti dai drumul mai repede in greutate). PS: NU lua naposim, am niste prieteni care au luat, o sa fii mare fara nici o forma + o multime de efecte secundare pe care nu are rost sa ti le mai amintesc. (sa vezi cum arata 43 - 45 in brat cu naposim, fara nici o forma, si altfel arata unul de 35 frumos lucrat). Pfu, m`ati inteles gresit. Nu am burta mare, sa nu ma intelegeti gresit. Nu e o burta cu multa grasime care nu poate fi data jos cu abdomene. :D Deci nu am nevoie de produse de slabit :) Cat despre mine, crede`ma, pun FOARTE GREU pe mine ! Animal pack stiu ca, contine foarte multe vitamine plus alte chestii gen aminoacizi, carbohidrati etc. Efect secundar la animal pack cika e ca urinezi verde ! :D Tribulus am auzit ca e mult mai puternic ca si Naposim. De cat timp iei Tribulus si cum te simti ?
Andy. Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Daca tot dati sfaturi la Radu , aveti mila si mai dati-mi si mie cate unu :P .Vreau si eu sa ma apuc de sala in vara aceasta, am 16 ani jumate, 1.92 si pe la vreo 70 de kilograme.Is aproape "piele si os" cum se zice si as vrea sa mai pun ceva pe mine, ca asa arat penibil.Ma ingras foarte greu si m-am gandit ca sala ar fi cel mai bun lucru ca sa-mi "modelez" putin corpu.Vreau sa-mi dati cateva sfaturi, cam ce ar fi mai bine pt mine sa iau?Si sincer prefer sa depun mai multa munca decat sa ma umflu cu apa aiurea.Astept parerile voastre
Zym3r Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 -Andy' date='Jun 8 2007, 14:09' post='2010966']Daca tot dati sfaturi la Radu , aveti mila si mai dati-mi si mie cate unu :P .Vreau si eu sa ma apuc de sala in vara aceasta, am 16 ani jumate, 1.92 si pe la vreo 70 de kilograme.Is aproape "piele si os" cum se zice si as vrea sa mai pun ceva pe mine, ca asa arat penibil.Ma ingras foarte greu si m-am gandit ca sala ar fi cel mai bun lucru ca sa-mi "modelez" putin corpu.Vreau sa-mi dati cateva sfaturi, cam ce ar fi mai bine pt mine sa iau?Si sincer prefer sa depun mai multa munca decat sa ma umflu cu apa aiurea.Astept parerile voastre hmm, pt inceput, esti mare :D dupa descrierea ta, banuiesc ca esti ectomorf (ai bratele lungi pe langa corp sau esti ingust in talie?), o sa fie cam greu pt tine la inaltimea care o ai (eu ma uit la mine, 1.79 + ectomorfii se ingrasa cel mai greu, dar si sunt cei mai definiti, se merita), deci, te apuci de sala, fa 1 luna fara sa iei nimic, sa te obisnuiesti putin cu antrenamentele, apoi incepe sa te documentezi sa-ti faci un program de antrenament cat de cat bun (poate o sa te ajute si antrenorul de la sala). Asa, pt incepatori sunt recomandata suplimentele pe baza de carbohidrati (gen Total Mass, sunt o multime, deasemenea si ieftine), cel mai bine dupa o luna incepi sa iei astea concomitent cu ceva (creatina de preferat), e foarte complex sportul asta, insa cel mai important e sa nu te lasi mai complexat de faptul ca altii sunt mai mari cand o sa mergi la sala, sau altele de genul asta (eu de la 58 kg am inceput), eram al 2 lea ca greutate din clasa (dintre baieti). Pe langa astea, cele mai importante sunt alimentatia (macar 4 mese pe zi), plus odihna (macar 8 ore). PS: cel mai important e sa te tii, muschii o sa creasca.