Jump to content
Potyike

Exercitiu Lb Romana!

Recommended Posts

Posted

Buna Ziua, pt ziua de maine am de facut cateva exercitii de casa (compuneri si vreo 5 exercitii) si as avea ca o rugaminte daca e cineva destul de cunoscator la figurii de stil sa ma ajute :) iata exercitiul:

Imagine IPB

Guest Bogdan
Posted

Pentru ce clasa sunt? :blink: muuult a trecut de cand faceam si eu dinastea...vreo 3 ani :D .... banuiesc ca ai nevoie de hiperbole si minuni dinastea...foarte nasoale oricum!

Posted

Doamne la ce ajunge forumul asta sa fie folosit :)

Ma rog.. my 2 cents

prima: personificare (banuiesc ca e vorba de lalele)

a doua: metafora

a 3-a: epitet

a 4-a: comparatie

a 5-a: metonimie.

Repet, CRED. Nu sunt sigur. Poate sunt alti oameni mai apropiati de perioada BAC-ului care te pot ajuta.

Posted

2 nu e epitet cromatic? zic si eu, s-au dus vremurile de limba romana :D

Mie de fapt a 2-a mi se pare o comparatie. Pescarusii sunt comparati cu spuma alba a valurilor.

Dar in general exercitiile astea au cate o figura de stil din fiecare deci nu poate sa fie 2 epitete sau 2 comparatii.

Ma rog o fi epitet cromatic..

eu nu stiu nimic din ce scrie acolo =))=))

Si de ce ai postat?

Posted

Pentru ce clasa sunt? :blink: muuult a trecut de cand faceam si eu dinastea...vreo 3 ani :D .... banuiesc ca ai nevoie de hiperbole si minuni dinastea...foarte nasoale oricum!

clasa a 10-a :) (mda stiu are trebui sa ma tin de invatat dar ce sa faci asta e :)

Doamne la ce ajunge forumul asta sa fie folosit :)

Ma rog.. my 2 cents

prima: personificare (banuiesc ca e vorba de lalele)

a doua: metafora

a 3-a: epitet

a 4-a: comparatie

a 5-a: metonimie.

Repet, CRED. Nu sunt sigur. Poate sunt alti oameni mai apropiati de perioada BAC-ului care te pot ajuta.

ms foarte mult :) poate mai e cineva (oricum mai astept putin sa vad) :)

eu nu stiu nimic din ce scrie acolo =))=))

hai cu spamu :)

Posted

Eu as zice asa:

#1 - personificare/ metafora

#2 - metafora

#3 - metafora + personificare

#4 - comparatie

#5 - metafora + metonimie (putin fortat)

In principiu, metafora se intalneste cel mai adesea... daca stii si sa explici, e perfect.

Guest byankutzza
Posted

La 2 si 3 eu zic ca e si epitet cromatic("spume albe" si ruguri verzi")...in rest de acord cu 4 Real:D

Posted

La 2 si 3 eu zic ca e si epitet cromatic("spume albe" si ruguri verzi")...in rest de acord cu 4 Real:D

Voua cred ca va place cuvantul "cromatic"..

"spume albe" e destul de redundant. spuma in general e alba.

un epitet cromatic ar fi "ochii ardeau cu o flacara verde".

Oricum nu il intreaba nimeni ce fel de epitet sau ce fel de metafora. Figura de stil de baza e importanta.

p.s. tineti minte ca in general la exercitile astea (99% din cate am facut eu in genul asta) era cate o figura de stil / vers. Niciodata nu am vazut 2 metafore sau 2 epitete sau 2 repetitii in acelasi exercitiu. Probabilitatea ca 2 si 3 sa fie ambele epitete este infirma.

Posted

Voua cred ca va place cuvantul "cromatic"..

"spume albe" e destul de redundant. spuma in general e alba.

un epitet cromatic ar fi "ochii ardeau cu o flacara verde".

Oricum nu il intreaba nimeni ce fel de epitet sau ce fel de metafora. Figura de stil de baza e importanta.

p.s. tineti minte ca in general la exercitile astea (99% din cate am facut eu in genul asta) era cate o figura de stil / vers. Niciodata nu am vazut 2 metafore sau 2 epitete sau 2 repetitii in acelasi exercitiu. Probabilitatea ca 2 si 3 sa fie ambele epitete este infirma.

deci sa-ti multumesc nu am cu ce.. :) ai fost scurt si la obiect :) ca de explicat ii pot eu explica ce si cum :)

ms MULT :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...