Jump to content
vudu

Tiriac construieste la Madrid un nou Taj Mahal

Recommended Posts

INOVATOR Primul multimiliardar român în euro vrea sa uimeasca lumea cu un proiect cultural si sportiv fara egal. Acesta va fi gata în 2009.

La 68 de ani, recent împliniti, influentul om român de afaceri, cu domiciul stabil atât la Monaco, cât si la Bucuresti, a vorbit pentru ProSport despre cele mai recente proiecte de afaceri, dar si despre viata de zi cu zi si provocarile acesteia.

Cu ce se mai ocupa primul miliardar român în euro?

Inca nu stiu cum se prepara o vedeta. Nu cunosc asemenea detalii, nici nu-mi propun sa le aflu. Nici socotelile nu mi le-am facut, ca sa vad cum stau cu finantele. Ii las pe altii sa le faca! Atunci când am sa decid sa le fac, am sa anunt. In alta ordine de idei, acum lucrez la propriul meu Taj Mahal...

Cum adica?

Asa l-am numit eu. Se va ridica la Madrid, iar arhitectul este cel care a construit si Centrul Pompidou din Paris, Dominique Perrault. Spaniolii o numesc deja "Casa magica". Este vorba despre un complex polivalent ce va include o arena de 20.000 de locuri, cu acoperis retractabil, dar si alte trei arene cu 14.000, 4.000 si, respectiv, 2.000 de locuri. Alte sase terenuri acoperite de 1.000 de locuri îsi vor astepta curând spectatorii. Vor exista însa si 16 terenuri descoperite. E vorba despre un complex multifunctional cum nu stiu sa existe altundeva în lume la ora actuala. Ca sa fac o paranteza, pot spune ca Bucurestiul a ramas probabil singura capitala europeana fara o Sala Polivalenta moderna. Inteleg ca exista niste proiecte si-i doresc primarului Adriean Videanu sa gaseasca acel parteneriat public/privat în urma caruia sa avem de profitat cu totii. Revenind la "Casa magica". E gândita ca 250 de zile pe an sa poata gazdui spectacole sau manifestari sportive, astfel încât sa-si dovedeasca utilitatea. Ea va putea organiza si meciuri de hochei pe gheata, dar si meciuri de handbal, baschet, volei, gale de box si multe altele. Pentru nasterea acestui proiect am facut un excelent contract cu primaria din Madrid, care a dat dovada nu doar de seriozitate, dar si de o rapiditate iesita din comun. Intregul proiect va costa 200-250 de milioane de euro. De la 1 ianuarie 2009, când e prevazuta finalizarea complexului, aici va avea loc Mastersul Madridului, evenimentul social primordial al capitalei Spaniei. Anul nu e ales întâmplator, fiindca tot atunci se schimba si datele din calendarul ATP.

De ce nu construiti dumneavoastra o Polivalenta în Bucuresti?

Nu mai am timp sa fac o asemenea investitie în Bucuresti. Nu vedeti, când stiu ca nu stiu sa conduc o anume afacere, apelez la altcineva. Asa am facut cu firmele mele de masini sau cu banca ori cu serviciile aviatice. Trebuie sa mai spun însa ca la Madrid se construieste cel mai repede în acest moment, comparativ cu oricare alt loc. E o atmosfera propice muncii, investitiilor, si toata lumea profita de asta. Intr-un fel, Madridul are ceva în comun cu Bucurestii. In cei 30 de ani scursi de la integrarea în comunitatea europeana, Spania în general a asimilat milioane de euro. Daca vom sti sa învatam aceeasi lectie, vom avea numai de câstigat.

ps:bine ca nu lo facut in UNGARIA ............... :banghead:

"Trebuie sa mai spun însa ca la Madrid se construieste cel mai repede în acest moment, comparativ cu oricare alt loc. E o atmosfera propice muncii, investitiilor, si toata lumea profita de asta.

oare el nu stie ca vreo 50 60% is romani care lucreaza acolo in constructii ? :|

Link to comment

"Trebuie sa mai spun însa ca la Madrid se construieste cel mai repede în acest moment, comparativ cu oricare alt loc. E o atmosfera propice muncii, investitiilor, si toata lumea profita de asta.

oare el nu stie ca vreo 50 60% is romani care lucreaza acolo in constructii ? :|

poate ca nu stii dak in spania se construieste cel mai repede pt ca nu e zona seismica, si nu trebuie sa le faca foarte solide sa reziste la nushu ce cutremure ;) deia se construieste repede ;)

bv lui ca investeste ;)

dak investea in romania fii sgur ca nu isi scoatea banii

Link to comment

mda clar hai sa facem in alte tzari 'in timp ce propria tzara se prabuseste ecomonic omg ce urasc genu asta de om

Tiriac a avut foarte mari probleme in Romania ( din cauza asta locuieste in Germania ) dupa modelul Brancusi , Coanda , profesorul Liviu Librescu .... etc care au fost siliti sa plece din Romania , strainatatea le-a oferit posibilitatea sa se manifeste au reusit sa faca ceva deosebit si peste noapte ii vrem iar romani dupa ce ne-am batut joc de ei , acum surprize surprize they dont't give a fu*k about us si mi se pare perfect justificata reactia lor ca nu mai vor sa auda de tara

pan la urma omu face ce vrea cu banii si ii investeste unde ii convine lui

ps. Tiriac owns nici un roman nu se ridica la nivelul lui :respekt:

Link to comment

Radu e adevarat ca se vor scaote bani...dar tu crezi ca el va traii 180 ani>? ca doar nu va scoate profit in primi 5-6 ani si la ce varsta are...stii tu vorba ^pe el il cauta moartea acasa si el e la plimbare^.

Mai bine ar face ceva si pentru poporul lui ca de chefuri,organizari de petreceri si vizite in alte tari e bun.

PS:Toata stima pentru cei care stiu sa faca banii.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...