Jump to content
IceMan

A urcat 9.000 m sa dea un telefon

Recommended Posts

Imagine IPB

Rod Baber e primul pamantean care a dat un telefon de pe cel mai inalt varf din lumeBritanicul Rod Baber e primul om din lume care reuseste sa dea un telefon tocmai din varful muntelui Everest.

Pentru a reusi aceasta performanta unica, ce i-a asigurat un loc in Cartea Recordurilor, englezul a lipit cu banda adeziva bateria telefonului de trup, pentru ca aceasta sa reziste la temperaturi de -30ŢC.

"E incredibil de frig si e fantastic. Muntii Himalaya sunt pretutindeni!", au fost primele cuvinte rostite de barbat, luni, de pe cel mai inalt varf din lume. Pentru ca bateria telefonului Motorola Z8, a carui firma producatoare a sponsorizat expeditia, sa reziste la temperaturi de sub -30ŢC, a fost nevoie ca Rod Baber sa o transporte lipita de trup cu o banda adeziva.

"Nu imi mai simt degetele de la picioare, dar in rest toata lumea se simte bine, pentru ca am ajuns aici nesperat de repede", a continuat convorbirea cu familia sa entuziastul alpinist britanic. Pentru ca aceasta scurta convorbire sa fie posibila, reprezentantii unei firme de telecomunicatii chineze au instalat o antena pe partea nordica a masivului.

Baber nu a avut foarte mult timp la dispozitie sa efectueze apelul catre familia sa din cauza vanturilor puternice si a faptului ca nu putea sta la cota 8.848 mai mult de un sfert de ora. Telefonul a fost cu atat mai periculos pentru sanatatea alpinistului cu cat acesta a fost nevoit sa dea la o parte masca de oxigen de pe fata pentru a putea vorbi. Cu toate astea, Rod Baber a reusit in premiera sa schimbe cateva cuvinte cu familia sa ba, mai mult, a si scris primul SMS de la cota 8.848.

La revenirea la prima baza de la poalele Everestului, englezul a declarat ca "aceasta sansa se iveste o data in viata".

sursa

Link to comment

maine poimaine ...vezy ca se urca unu cu un laptop si face un raid la wow la cota 8800 ....smile.gif) sau joaca o fifa cu vreun coleg care ala e scufundat la -8000 in groapa marianelor......Ce-a mai mare prostie sa-ti risti viata pt un anumit brand

Nui mare lucru dati cu mana peste gura =))=))

Link to comment

referitor la Everest. cica ar fi 50000 de kg de gunoaie provenite de la expeditiile facute pe munte. Un alpinist japonez a facut mai multe drumuri pentru a curata dar nu a reusit sa adune decat 5000.

daca pana si acolo nu se iau gunoaiele, atunci unde?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...