Jump to content
IceMan

Conducerea CEC a fost demisa. Radu Ghetea este noul presedinte

Recommended Posts

Imagine IPB

Radu Gratian Ghetea este noul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dupa ce conducerea bancii a fost demisa, anunta NewsIn.

Fostul preşedinte al Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), Eugen Rădulescu, a declarat, astazi, pentru NewsIn, că este dreptul proprietarului băncii, Ministerul Finanţelor, să demită conducerea, dar consideră că ar trebui justificate motivele care întrerup un mandat cu doi ani înainte de termen.

"Nu a existat nici o motivare a demiterii mele, dar consider că e dreptul lor, ca proprietari, s-o facă", a spus Rădulescu, referindu-se la Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), care deţine CEC. "Ne-au mulţumit pentru performanţe", a adăugat Rădulescu.

"Nu mă pronunţ nici în legătură cu întreruperea mandatului înainte de termen", spune Rădulescu, adăugând că înţelegerea contractuală privind conducerea CEC dura până în martie 2009.

"Dacă aş înţelege resorturile care au dus la demiterea noastră aş mai comenta, dar nu le-am înţeles", a declarat Rădulescu.

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MRF) a convocat în acesta dimineata o adunare generală a acţionarilor (AGA) Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), la care au fost demişi preşedintele CEC, Eugen Rădulescu, şi doi vicepreşedinţi, Gabriela Tudor şi Vasile Ifrim. "A fost organizată o adunare generală a acţionarilor (AGA), la care au participat trei reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, care au constituit AGA şi am fost anunţaţi că suntem demişi", a declarat fostul preşedinte al CEC, Eugen Rădulescu, pentru NewsIn.

Demiterea a fost anunţată astazi la The Money Channel de ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian.

Adunarea generală a acţionarilor (AGA) Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) a anunţat printr-un comunicat, că a hotărât o nouă componenţă a consiliului de administraţie al băncii, având ca preşedinte pe Radu Graţian Gheţea.

"Conducerea executivă va fi asigurată, în perioada următoare, de domnul Radu Graţian Gheţea, în calitate de preşedinte, şi de domnul Cristian Tudorancea, în calitate de vicepreşedinte", se arată în comunicat.

Contactat de NewsIn, Radu Graţian Gheţea, actualmente preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi preşedinte ne-executiv al consiliului de administraţie al Alpha Bank România, a refuzat să comenteze decizia de numire a sa în funcţia de preşedinte a CEC.

sursa

Link to comment

presupun ca are legatura cu faptul ca cec nu a fost achizitionata de otp atunci cand s-a dorit privatizarea. oricum, e bine ca e o schimbare. e mare nevoie de modernizare in cadrul agentiilor.

eu presupun ca e o miscare politica din partea PNL la fel cum sunt miscari asemanatoare in justitie si alte parti mai pe scurt PDisti ( sau cei care au fost ridicati in posturi de PD ) de la conducere isi cam iau la revedere

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...