Jump to content
LeNaRiO*PO

Renault şi Dacia primesc de marţi înscrieri pentru programul Rabla

Recommended Posts

Renault primeşte de marţi înscrieri pentru programul 'Rabla'

Renault-Nissan România începe de marţi să accepte înscrieri în programul de înnoire a parcului auto, în care marca franceză a primit peste 1.800 de locuri. Potrivit NewsIn, începând cu data de 24 aprilie, Renault demarează în cele 39 de concesiuni ale mărcii programul de stimulare a înnoirii parcului auto la care participă cu o cotă de 1.872 vehicule.

Şi producătorul autohton Dacia începe înscrierile tot marţi pentru cele 1.907 locuri primte. Pe lângă suma de 800 euro (3.000 de lei) oferită de Guvernul României pentru fiecare vehicul, Renault oferă în plus clienţilor reduceri de până la 1.300 euro pentru Clio Symbol, 2.350 de euro pentru Megane şi 3.000 de euro pentru Laguna, cu toate taxele incluse.

Programul de înnoire a parcului auto a ajuns la a treia ediţie, iar Renault a primit 11% din locuri. Comitetul Director al Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producători şi i-a avizat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe cei care îndeplineau condiţiile, distribuind cele 16.500 de locuri între 56 de companii acceptate în program.

Suma alocată pentru fiecare solicitant în parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma alocată şi suma totală solicitată (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfaşoară în limita sumei de 49,5 milioane lei, dar, spre deosebire de anul trecut, are trei etape, şi nu două.

Astfel, prima etapă se va încheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat şi o listă cu 142 de firme autorizate să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.

De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau moştenitori ai unui autoturism funcţional înmatriculat în România a cărui vechime depăşeşte 12 ani.

Maşina veche urmează să fie radiată, iar în baza certificatelor de distrugere a autoturismului proprietarul primeşte o sumă de casare în valoare de 3.000 de lei. Aceasta va fi virată în contul de trezorerie al producătorului validat la care acesta este înscris pentru achiziţionarea unei maşini noi.

Sursa : http://www.realitatea.net/?stire=56715

Link to comment

nu e putin deloc. ei prcatic iti dau 3000 ron pentru nimic, pentru o masina care n-ai fi putut sa o vinzi nicaeri.

w0rD ! Pentru o rabla de exemplu de inainte de revolutie care n`ai cui s`o vinzi decat la cimitirul de masini..Asa ca e o initiativa buna ... Unii is schimba masina la mai putin de 5 ani , in cazul asta se afla si tatal meu !Deci nu toti prefera rablele !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...