andi Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Am decis sa fac un poll cu parerea voastra despre fumat, daca ati fumat, daca mai fumati, cum v-ati lasat de fumat , cum v-ati apucat la ce varsta si sfaturi pt cei care incearca sa se lase. Eu am fumat 1 an jumate cam asa. Am inceput prin clasa 10 la insistenta colegilor si prietenilor de a trage un fum inca unu si inca unu si ete am inceput sa fumez Prin clasa 11 am facut ceva viroza respiratorie cu febre si mai stiu ce dracovenii asa ca am stat in casa, parintii mei nu stiau ca eu fumez asa ca vreo 2 sapt nu am pus tzigara in gura, inapoi la scoala prima dimineatza toti la tigara incercau sa ma convinga sa incerc sa nu mai fumez ca oricum nu am fumat 2 sapt si e mai usor asa. Am tinut cont de sfaturile lor si nu am mai fumat decat la ocazii, dupa o vreme simteam iarasi nevoia sa fumez atunci am decis fie orice petrecere si nunta nu mai pun tigara in gura. La revelion au fost 3 ani de cand nu am mai fumat P.S. Sfatul meu in cazul in care vrei sa te lasi de tigari e sa o faci deodata nu treptat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Am fumat incepand din clasa a 9-a si pana in acum 1 an de zile. In total am avut aproximativ 5 ani de fumat la activ. Si fumam, nu o tigara doua pe zi, cam un pachet la 2 zile cam asa. Au fost multe momente in care am vrut sa ma las de fumat, sau cel putin ma gandeam sa ma las de fumat. Primele incercari de a ma lasa de fumat au esuat, mai mult din cauza anturajului fiindca majoritatea prietenilor mei si colegi de clasa fumau. Apoi am mai incercat o data dupa ce m-am angajat intr-un supermarket, dar nu a tinut decat 1 zi fiindca in ziua aceea ma certasem cu mai multi clienti si prin fumat imi calmam nervii. O saptamana mai tarziu am citit pe net despre campania NUTutun, si am descoperit ca exista un medicament care te ajuta sa te lasi de fumat. Insa am descoperit si ca respectivul medicament avea "side effects" cum ar fi: insomnia, tremuraturi ... In momentul acela am decis sa ma las de fumat, imi spuneam: "ce! nu sunt in stare sa ma las fara medicamente sau alte prostii!". Si uite asa de pe data de 24.Iunie.2004 nu am mai pus tigara in gura, am taiat-o brusc cu fumatul, nu treptat. Si contrar orice ar spune medicii ca e mai bine sa te lasi treptat, eu sunt de parere ca, cel putin la nivel psihologic e mai bine sa te lasi brusc. Mai sunt aprox. 2 luni si voi avea 1 an de cand nu mai fumez, sunt mandru de mine. Daca si voi fumati si v-ati gandit sa va lasati, sfatul meu e s-o faceti brusc. Contrar zvonurilor dupa ce te lasi de fumat nu vei alerga mai mult sau depune mai mult efort fara sa gafai, ba poate chiar te vei ingrasa putin (cazul meu) dar cel putin te vei proteja de efectele lui nocive, nu vei mai avea respiratie sau haine care sa miroase a fumat si chiar vei economisi niste bani. Depinde de fiecare, eu unul nu sunt foarte ambitios si nu as fi crezut ca pot sa reusesc, dar iata ca deocamdata sunt pe drumul bun. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 nu fumez ... chiar daca peste 70% din prietenii si colegii mei fumeaza :) ... mai bine beau o bere sau un suc decat sa dau banii pe tigari Link to comment Share on other sites More sharing options...
MontBlank Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Nu fumez si nici nu am de gand sa ma apuc ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahilosu Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 non-smoker cu toate ca aproximativ toti cei din anjurajul meu o fac si nu numai tigari ;) am incercat o data "ierburi indiene", a fost coolish pe moment dar 2 zile dupa nu imi mai simteam capul Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueEnergy Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 nu fumez si nu am nimic cu fumatorii! :P Doar la o femeie mi se pare urat sa fumeze... sa o mai vezi beata si fumand! Bleah! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp4wN`19 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Eu am pus prima tigara in gura cand eram prin clasa a doua lol, pt ca pe atunci stateam tot timpul cu baieti de 18-19 ani ca tocmai ma mutasem in oras si nu stiam pe nimeni in afara de varul meu care avea 18 ani. Din fericire nu am fumat constant, ci rar. M-am apucat sa fumez serios la inceputul clasei a 12-a. Fumam cam 14-15 tigari pe zi. Cand a venit bacul, am inceput sa fumez 2 pachete pe zi, iar dupa aceea in vacanta de vara, am ramas cu cele doua pachete pe zi lol, acum fumez cam 25-30 tigari pe zi, nu as vrea sa ma las de fumat dar as vrea sa pot sa ma abtin de la fumatul in camera, pt ca de asta fumez mult, ca stau la calc si fumez toata ziua lol. Daca chiar as vrea sa ma las probabil ca as putea, but not yet ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoka.zsolt Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Nu fumez si nici nu voi fuma! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted April 28, 2005 Author Share Posted April 28, 2005 @BlueEnergy Femeile care fumeaza pe strada, foarte urat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wasssup Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 nu as vrea sa ma las de fumat dar as vrea sa pot sa ma abtin de la fumatul in camera, pt ca de asta fumez mult, ca stau la calc si fumez toata ziua lol. dude ... stiai ca tigara scurteaza viata cu 8 min ? 10 tigari( atatea au un pachet ..nu? :P ) x 8 = 80 min = 1 ora si 20 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnum_44 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Nop, nu fumez....Eu sunt baiat cuminte serios...si nu fac mijto de viata...viata de mine da :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cagh Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Salutare tuturor, Nu fumez si n-am fumat niciodata (am incercat in adolescenta dar nu mi-a placut gustul) si imi pare bine ca, cel putin pana in acest moment cei mai multi dintre forumisti nu fumeaza. Campaniile media (in audiovizual) antifumat prezentate in Romania prezentau de obicei cazuri dramatice privind efectele fumatului. Mi-a placut insa un spot american in care aparea un tip pus la 4 ace plin de bani care nu facea altceva decat sa scoata un pumn de bani din buzunar pe care ii arunca intr-un WC si tragea apa. Totul se termina doar cu un mic text sec: Fumatul dauneaza! Fie si macar din acest motiv NU (MAI) FUMATI! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 se pare ca e un forum de oameni sanatosi :) orisum sunt constient ca sunt si eu fumator dar pasiv ... toti de langa mine fumeaza :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaKe26 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 fumez de 5 ani. am avut tentative de a ma lasa..esuate lamentabil. :D momentan nu am de gand sa ma las de fumat. se pare ca e un forum de oameni sanatosi I'm out!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnum_44 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 se pare ca e un forum de oameni sanatosi smile.gif :D Pai scapa de anturaj... :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuCiFeR Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Hopa ,numai nefumatori :) .... pariu cu voi , astia care nu fumati , ca in cel mai apropiat viitor veti fuma pipa pacii :) .... m-am apucat de prin clasa a 10 a cand am fost la mare , am cumparat un pachet si in 4 zile cat am stat acolo am fumat un cartus :) ...momentan sunt la 1 pachet si jumatate , vreau sa ating 2 pachete pe zi... am incercat sa ma las o sg data dar binenteles nu am reusit ; imi venea sa ma urc pe pereti in alea in alea 2 zile cat nu am fumat :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxare Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 nu fumez insa am fumat in 2 zile cu un prieten aproximativ 10 pachete de tzigari, dar nu am descoperit ce face din tzigari un mijloc de relaxare pt unii, pt a se calma si etc. practic nu simtzeam nici o placere/senzatzie decat un gust naspa in gura dupa ce fumai :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Hopa ,numai nefumatori :) .... pariu cu voi , astia care nu fumati , ca in cel mai apropiat viitor veti fuma pipa pacii :) nope ... eu unu am fumat si cum zice si taxare ... nu simt nimic decat acel gust amar dupa ce fumezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoka.zsolt Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 O statistica de pe un site citit de catre mine mai demult scrie ca mai multi oameni sunt cei care nu se pot lasa de fumat decat de droguri!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaKe26 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 are mare dreptate lucifer. si eu ziceam EXACT la fel inainte.eram total impotriva fumatorilor. nu-i suportam. eh..now i'm one of them :D nu e vb de cat fumezi pe zi, cate pakete, nu e ceva de laudat ca fumezi multe pakete de tigari pe zi, ba din contra. Eu unul variez. daca stau mult cu prietenii si la discutii pot sa ating 2 pakete pe zi poate si mai mult, dar daca sunt singur, cu treaba, imi ajunge un paket si 2 zile. NU m-am apucat de tigari de la indemnul pretenilor, sau ca anturajul... Am inceput sa fumez din "nevoie", ma calma la inceput. Dupa aia am devenit dependent de obicei, lucru care ma tinut cam un an, dupa aia am devenit dependent de tigari propriu zis, de nicotina, si asa am ramas. Nu incercati sa va lasati de tigari cand suneti dependenti de obicei (obiceiu de a fuma).Este cea mai grea etapa,pe care multi nu o recunosc/nu fac diferenta. Tre sa zic ca multi mai fumeaza si de "basini","arfe","figuri" , habar n-au sa fumeze, fumeaza doar ca sa se dea mari, chair daca nu sunt in anturaj (mai vezi cate unu dasta pe strada), si incetu cu incetu se instaleaza nicotina in sange, tigara devine un obiect necesar, fumatul o rutina...bla bla.In ziua de azi 8 din 10 sunt fumatori.Asta nu inseamna ca daca toti fumeaza de ce sa nu fumez si eu (dau exemplu sa nu se inteleaga ca sunt nefumator), nu..nu inseamna asta. Fumatul poate fi considerat un pacat, deoarece este o patima, aveti grija este Samptaman Mare! numa bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted April 28, 2005 Author Share Posted April 28, 2005 @csoka.zsolt Asta probabil din cauza ca drogurile sunt mai greu de gasit sunt mai scumpe exista un risc sa fi prins cu droguri si sa infunzi puscaria. Daca esti hotarat sa te lasi de droguri nu cred ca o poti face de unul singur ( depinde de ce iei ) si atunci automat ai nevoie de ajutor medical sau din partea unor persoane care se ocupa cu dezintoxicari si alte minunatii. In cazul tzigarilor e foarte mare tentatia pt ca peste tot unde mergi vezi oameni care fumeaza, reclame care te instiga, si asistenta care sa te consulte in cazul in care vrei sa te lasi de fumat nu stiu daca este ( sunt doar pastile si plasturi care iti administreaza doza de nicotina si te scapa de viciul aprinderii tzigarii dar nu stiu daca sunt valabile ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nwradu Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Am pufait vreo 3 tigari la viata mea si atat. M-am decis acum multa vreme ca nu vreau sa fumez, in conditiile in care peste tot scrie cat de rau iti face tutunul. Adica sa ti-o faci cu mana ta mi se pare chiar ridicol. Probabil si din cauza ca ai mei mai fumau cand eram mic si ma enerveaza rau fumul de tigara. Mi-e mila de copii astia mici care cred ca sunt mai interesanti sau mai cool daca fumeaza. Ii vezi cate 3 in spatele unui zid, fumand pe ascunse si avand pe fata un ranjet din ala de parca cine stie ce realizare ar fi... Si am tot respectul pt cei care nu fumeaza sau s-au lasat de fumat, se vede omul care are un pic de grija de viata lui... Am si pt ceilalti, care fumeaza, respect, dar pt nefumatori e un bonus :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NwO-Slick Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 am pufait 2 tigari sa zic asa ... am tras o data si deja imi blestemam zilele :dontknow:. in general nu suport fumul de tigara, dar imi place la nebunie fumul de viceroy rosu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 in general nu suport fumul de tigara, dar imi place la nebunie fumul de viceroy rosu :D :lol: Astea erau tigarile mele preferate. Numa din astea fumam. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
nat3d0ggg Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 cum a zis si snake ... once you're in you stay in... Fumez de aprox 4 ani si am ajuns la mai mult de un pachet pe zi. A inceput sa devina o rutina acum un an. Mi se intampla foarte des sa ma trezesc cu tigarea in gura pe jumatate fumata fara sa-mi aduc aminte cand am aprins-o, sau sa ma uit in scrumiera si sa vad 10 filtre si sa nu imi aduc aminte cand dreq le-am fumat. Incet incet dependenta de nicotina s-a instalat si cand raman fara tigari imi vine sa ma urc pe pereti, sint ca-mi explodeaza corpul si capul, daca incerci sa vorbesti cu mine te injur de mama :lol: Btw .. pana am scris postul asta am fumat o tigare si de obicei pana citec un topic lung fumez vreo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...