Jump to content
IceMan

Doctorul Ciomu se intoarce la pacienti

Recommended Posts

Imagine IPB

Naum Ciomu, doctorul care a sectionat penisul unui pacient, in timpul unei operatii, poate sa profeseze in continuare. Magistratii Judecatoriei sectorului 5 au decis, ieri, ca Ciomu sa plateasca victimei sale, Ion Jiga, suma de 125.000 de euro, daune morale.

Pe data de 13 iulie 2004, in timpul unei operatii simple, chirurgul Naum Ciomu i-a taiat pacientului sau penisul. Medicul avea sa sustina mai tarziu, in fata judecatorilor, ca a suferit un accident cerebral si ca acesta ar fi fost motivul nefericitei interventii. Cu toate acestea, magistratii Judecatoriei sectorului 5 au decis ca Ciomu sa-i achite victimei suma de 125 de mii de euro, daune morale. In ceea ce priveste viitorul profesional al medicului, instanta a mai decis ca acesta va avea posibilitatea sa profeseze in continuare, insa i se interzice sa mai fie medic urolog.

sursa

Link to comment

Intra Ciomu in camera de pregatire si il intreaba pe anestezist:

-Pacientu.. a adus ceva?

Asistenta nervoasa raspunde inainte:

-A adus o sula!

-Bine, o impartim la 3..

off-topic. chiar ca numai in romania un astfel de om ar putea profesa din nou =))

sunt curios cine se va mai duce la el :rofl1:

Link to comment

Ciomu vrea sa opereze din nou

Dr. Naum Ciomu tine mortis sa fie chirurg. El sustine ca asta ii este meseria, a ales-o din pasiune si i se pare nedrept sa renunte la ea.

Doctorul declara ca intamplarea nefericita, in urma careia a taiat penisul unui pacient, nu a fost un gest deliberat, ci s-a produs din vina unui accident cerebral.

Magistratii Judecatoriei sector 5 au decis ca dr. Ciomu sa plateasa victimei sale, Ion Jiga, suma de 125.000 de euro, daune morale. In plus, dr. Ciomu poate profesa ca urolog, dar nu mai are dreptul sa opereze. Chirurgul considera insa decizia nedreapta si a atacat-o cu apel, deoarece are certificate medicale si internari care arata ca a suferit un accident cerebral, pe 13 iulie 2004, atunci cand, in timpul unei operatii de rutina, de extirpare a unui testicul, a sectionat penisul pacientului. 'Altii au facut greseli mai mari decat ale mele si inca mai profeseaza.

Pacientul meu nu a murit, viata lui nu a fost pusa in pericol nici o clipa si, in plus, dupa ce a fost operat de prof. dr. Ioan Lascar, a putut sa-si reia si viata sexuala', sustine dr. Ciomu.

"Nu am 70 de ani sa nu-mi pot face meseria"

Dupa ce a lucrat o viata intreaga cu bisturiul, chirurgul nu se vede, in nici un caz, medic de policlinica. 'Nu am luat, inca, nici o decizie. Am stat atata timp pe bara, incat nu mai conteaza daca voi mai sta putin. Vreau sa mi se faca dreptate. Nu a fost un gest deliberat. Am avut o problema medicala si as vrea ca instanta sa tina cont de certificatele mele medicale, semnate de specialisti. O sa ma mai gandesc. Imi va fi foarte greu sa consult pacienti si sa-i trimit apoi sa-i opereze alti medici. Nu am 70 de ani sa nu-mi mai pot face meseria. Astept sa vad cum va solutiona Curtea de Apel dosarul meu. Oricum, sunt decis sa merg pana la Strasbourg pentru a-mi gasi dreptatea', ne-a spus dr. Ciomu.

Victima medicului nu comenteaza

Contactat telefonic, Ion Jiga, pacientul dr. Ciomu, nu a vrut sa comenteze deciziile instantei, nici in ceea ce priveste suma stabilita ca daune, nici faptul ca doctorul poate profesa din nou.

sursa

Link to comment

Asa ceva este posibil doar in Romania, din pacate.

Nu este neaparat vorba de cine s-ar opera la el, anesteziat cine stie pe unde ajungi ..problema e de moralitate, distrugi viata unui om si esti liber sa profesezi in contiunare, marea pedeapsa fiind "Nu ca urolog!"

Link to comment

si daca iti fi in locul pacientului victima? pe mine nu m-ar multumi atatia bani..as vrea mai mult

Si cine sa se mai duca la asta? Poate cineva care a fost izolat de lume 2 ani ....

Doctorul ciomu :

Clienti pe durata anului : 2

care? sigur se gasesc 2 nebuni in tara asta sa se mai duca..in rest.....

oricat mi-ai da nu ar fi de ajuns pentru ce a facut !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...