Jump to content
IceMan

Barbu: "Cartile de munca vor mai fi valabile doi ani"

Recommended Posts

"Documentul-bibliea€ś al oricarui cetatean roman care a lucrat sau lucreaza altfel decat "la negrua€ś sau "la gria€ś, obisnuita carte de munca, va deveni istorie.

Astfel, potrivit aprecierilor ministrului muncii, Gheorghe Barbu," in cel mult doi ani, cartea de munca va dispareaa€ś, fiind inlocuita cu registrele de evidenta electronice in care sunt arhivate toate datele referitoare la activitatea in munca a unei persoane. "Toata aceasta activitate de stocare si procesare a datelor, facuta de personalul inspectiilor de munca, este in plina desfasurare si necesita un volum imens de muncaa€ś, a afirmat ministrul muncii. In ceea ce priveste finalizarea ultimei runde de recalculare a pensiilor pentru perioada lucrata pana la data de 31 decembrie 1962 si de care vor beneficia aproximativ 1,6 milioane de persoane, ministrul muncii a estimat un termen- limita la final de an. Oricum, in opinia ministrului Barbu, cresterea medie a pensiilor persoanelor incluse in aceasta categorie va fi de 15%, functie de perioada lucrata, in timp ce efortul financiar lunar pentru sustinerea acestei recalculari va fi de 100 milioane RON.

Viza spaniola, in ceata

Considerata un subiect fierbinte, abolirea vizelor de munca impuse de spanioli romanilor care muncesc o perioada de peste 180 de zile pluteste, inca, in ceata. Astfel, in conditiile in care, in temeiul Decretului Regal emis de autoritatile iberice, incepand de astazi vizele ar trebui eliminate, ministrul Barbu are unele indoieli. "Chiar si in urma corespondentei purtate cu omologul spaniol nu pot afirma cu toata taria ca incepand din 28 martie nu vor mai fi cozi la Ambasada Spanieia€ś, motivul invocat fiind ambiguitatea prevederilor respectivului document elaborat de spanioli. Laurentiu Solomon

sursa

Link to comment

hmm, parca s-a mai incercat o data scoaterea cartilor de munca. sa speram ca se va putea face cu succes in format electronic.

hmm, parca s-a mai incercat o data scoaterea cartilor de munca. sa speram ca se va putea face cu succes in format electronic.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...