Jump to content
Adi

Top 10: cei mai mari miliardari în dolari

Recommended Posts

Imagine IPB

Sunt putrezi de bogaţi. Unii dintre ei îşi dau averea în scopuri caritabile. Alţii îşi pun în aplicare cele mai ciudate fantezii. În topul miliardarilor în dolari, realizat de revista Forbes, cei mai bogaţi oameni sunt din Statele Unite ale Americii. Iar locul I este în continuare ocupat de celebrul deja William Gates.

1. William Gates III, 56 miliarde de dolari (SUA)- În iunie 2006 şi-a anunţat retragerea din compania pe care a fondat-o acum 31 de ani. În tinereţe a renunţat la Harvard pentru a pune bazele firmei Microsoft. Cel care a promis "un computer pe fiecare masă şi în fiecare casă", acum îşi oferă banii fundaţiilor ce caută remedii pentru boli grave cum ar fi hepatita B, SIDA şi malaria. În plus, Gates, la cei 51 de ani, le ajută pe femeile din întreaga lume să îşi deschidă propriile afaceri.

2. Warren Buffett, 52 miliarde de dolari (SUA)- Cel mai iubit investitor american, în vârstă de 76 de ani, a promis ca toată averea să o doneze după moartea sa. Mai mult, deja în iunie 2006, a dat acţiunile sale de la Berkshire Hathaway în scopuri caritabile. Mai exact, înspre fundaţia partenerului său de bridge, William Gates. La acea vreme "cadoul" era în valoare de 31 miliarde de dolari, cea mai mare sumă oferită vreodată unei fundaţii. Fiul unui politician din Nebraska, Warren şi-a construit cariera de jos, în copilărie vânzând ziare. Mai apoi, la Universitatea Columbia, a învăţat "să vâneze" acţiuni subevaluate.

3. Carlos Slim Helu, 49 miliarde de euro (Mexic)- În vârstă de 67 de ani, este cel mai bogat om din Mexic, cu 19 miliarde de dolari mai bogat în acest an faţă de anul trecut datorită companiei sale de telefonie mobilă, America Movil. Fiul unui imigrant libanez, a început să îşi strângă averea în 1990, când a cumpărat compania de telefonie fixă Telmex, scoasă în acel an la privatizare. Anul trecut a cheltuit 3.7 miliarde de dolari pentru a cumpăra operaţiunile Verizon Communications, extinzându-şi imperiul în Puerto Rico şi Republica Dominicană. Văduv şi tatăl a 6 copii, Slim este un mare fan de baseball şi un colecţionar de artă. În ultimii ani a donat 4 miliarde de dolari pentru proiecte de educaţie şi sănătate.

4. Ingvar Kamprad şi familia, 33 miliarde de dolari (Suedia)- Acum în vârstă de 80 de ani, a început să vândă mobilă în 1947. Compania sa, Ikea, este una dintre cele mai iubite firme de mobilă din lume. Ikea are magazine în 34 de ţări şi este în continuă expansiune, urmând să îşi deschidă un magazin şi în România. Kamprad este cunoscut pentru modestia sa: evită să poarte costume, nu zboară la business class şi frecventează restaurante ieftine. Singurele excese pe care şi "le permite" sunt cravatele elegante şi icrele negre.

5. Lakshmi Mittal, 32 miliarde de dolari (India)- Lakshmi a devenit foarte cunoscut după ce a reuşit să achiziţioneze compania rivală Arcelor. În acest moment, compania sa are 10% din întreaga producţie globală de oţel, devansând cu mult compania japoneză Nippon Steel. Mittal deţine 44% din vânzările de 80 de miliarde de dolari ale Arcelor Mittal şi este director executiv. Ultimele afaceri ale lui Mittal: a cheltuit 980 milioane de dolari pentru 50% fin compania de petrol Caspian Investment Resources, o subdivizie a Lukoil.

6. Sheldon Adelson, 26.5 miliarde de dolari (SUA)- Fiul unui şofer de taxi din Boston, la vârsta de 12 ani s-a împrumutat cu 200 de dolari de la unchiul său pentru a vinde ziare. Adelson, cunoscut şi ca magnatul cazinourilor, crede că supremeţia lui William Gates nu va mai fi de lungă durată. Forbes estimează că Adelson a câştigat în ultimii doi ani 1 milion de dolari pe oră.

7. Bernard Arnault, 26 miliarde de dolari (Franţa)- În 1985 a pus la bătaie 15 milioane de dolari pentru a cumpăra firma Christian Dior. De atunci a construit cel mai mare imperiu al bunurilor de lux, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Compania deţine branduri precum Dom Perignon, Fendi şi Tag Heuer. De curând l-a angajat pe Frank Gehry pentru a construi un muzeu privat în Paris, în valoare de 127 milioane de dolari. În decembrie a deschis hotelul de 4 stele Le Cheval Blanc din staţiunea Courcheval din Franţa. În vârstă de 58 de ani, se spune despre el că ar fi un pianist talentat.

8. Amancio Ortega, 24 miliarde de dolari (Spania)- Ortega este fiul unui muncitor de la căile ferate, aflat acum pentru prima dată în primii 20 de miliardari ai lumii. În urmă cu 44 de ani, cu ajutorul soţiei sale de atunci, s-a apucat să confecţioneze rochii şi lenjerie. Afacerile lui au devenit pline de succes, în 2005 vânzările firmei sale, Inditex, ajungând la 8,7 miliarde de dolari. Inditex mai deţine cele 3.000 de magazine Zara din 64 de ţări. Până la 71 de ani a investit în turism, bănci şi terenuri, având proprietăţi în Madrid, Paris, Londra, Lisabona şi Miami.

9. Li Ka-shing, 23 miliarde de dolari (Hong Kong)- Ka-shing, la cei 78 de ani ai săi, este cel mai bogat cetăţean din Asia. Averea sa este concentrată mai ales în conglomeratele Cheung Kong şi Hutchison Whampoa. Prin aceste companii Li este cel mai mare operator de containere şi un furnizor important de energie din Hong Kong. În plus, mai deţine o firmă de telefonie mobilă, lanţuri de magazine şi companii de investiţii imobiliare. De asemenea, are acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari în compania canadiană de petrol Husky Energy.De puţin timp a anunţat că în următorii ani va dona o treime din averea sa. Odată un imigrant sărac, Li a început să îşi strângă averea vânzând flori de plastic în Hong Kong, în anii 50.

10. David Thomson şi familia, 22 miliarde de dolari (Canada)- David a ajuns să controleze averea familiei după moartea tatălui său, Kenneth, în iunie 2006. În 2002, familia deţinea 70% din conglomeratul media Thomson Corp. Bunicul său, Roy a pus bazele acestei companii în 1934. În vârstă de 49 de ani, David este cunoscut ca un împătimit colecţionar de artă. Anul trecut, familia a cumpărat diverse obiecte indiene la o licitaţie, în valoare de 5 milioane de dolari. Doar pe o singură mască indiană familia Thomson a oferit 1,8 milioane de dolari, cea mai mare sumă dată vreodată pe un singur obiect de artă indiană.

sursa:

http://www.tmctv.ro/stiri/Economic/Top_10_...i_in_dolari.htm

Link to comment

gates umbla cu haine de second hand dar e cel mai bogat om din lume :)) kwel... dar cum au ajuns astia asa bogati? ... tot ma intreb

Eu cred ca la nivelul lui poate sa-si permita sa umble in ce vrea el. Ai auzit vreodata de zicala "Nu imbracamintea face omul!". Inca ceva de adaugat la faptul, cum a ajuns Bill Gates sa fie cel mai bogat om de pe glob...foarte simplu...a fost la locul potrivit, in momentul potrivit!

P.S. Totusi, sa nu uitam ca este vorba despre un om, care investeste miliarde in sanatate si in cercetarea bolilor mortale, cum ar fi cancerul de exemplu. Ar trebui respectat mai mult in orice sens ;) !

Link to comment

gates umbla cu haine de second hand dar e cel mai bogat om din lume :)) kwel... dar cum au ajuns astia asa bogati? ... tot ma intreb

nu sti ce vorbesti no offence dar el se imbraca numai de firma doar isi permite, dar par asa de urate hainele deoarece sunt de moda veche, iar astia au ajuns asa bogati prin munca, ingeniozitate si alti factori astept cu infrigurare sa vad cand va intra Gigi Becali in top

Link to comment

ce au mancat frate astea cand au fost mici ?:|||||| nu o sa ajungem noi niciodata ca ei

tre sa descoperi ceva si tu cum ar fi Antidotul pt tratarea cancerului cea mai mare descoperire a lumii , vei castiga miliarde miliarde nu gluma.

btw: un roman park a descoperita insulina

Link to comment

gates la donatiile pe care le face o sa cada ceva mai jos in urmatorii ani (5-10).

windowsul se vide/pirateaza bine, da microsoft-ul nu e numai windows ci si joace, soareci, taste, office si encarta

totusi :respekt: 4 gates in tot ceea ce face si ceea ce va face (mai ales ca nu le lasa mare lucru mostenire la copii)

ps: casa lui e in valoare de 125 mil $ (taxele se ridica la 990 000 $ :|)

Link to comment

nu cred... dak ala descoperea insulina 100% era in primi 100 din lume

btw. gates trebe sa fie un model pt noi toti pt ca toata averea lui a strans'o prin propia munca... nu ca altii :whistle:

actually un roman a descoperit-o. Nicolae Paulescu era numele lui.

Link to comment
Guest boOgi3m4n

actually un roman a descoperit-o. Nicolae Paulescu era numele lui.

da ... dar cu romani nostri... dupa 1 an au descoperit`o alti 2 cercetatori si au luat premiu nobel si romanu nostru a ramas cu mana in :pottytrain2:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...