Jump to content
[n33d]

Tiriac, primul roman in topul Forbes

Recommended Posts

Ion Ţiriac este primul român care apare în 2007 în clasamentul miliardarilor din întreaga lume alcătuit de revista Forbes, ocupând locul 840 dintr-un total de 946 de persoane luate în calcul, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Clasamentul continuă să fie condus, pentru al 13-lea an consecutiv, de fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 56 de miliarde de dolari.

Potrivit site-ului revistei, Ţiriac, în vârstă de 67 de ani, este primul miliardar al României, cu o avere pe care şi-a construit-o singur din afaceri în domeniul bancar şi al asigurărilor.

Forbes îl descrie pe Ţiriac ca "un atlet de excepţie, care a concurat în 1960 la Jocurile Olimpice ca hocheist. Ulterior s-a orientat către tenis, i-a antrenat pe câţiva mari jucători, inclusiv Boris Becker, Steffi Graf şi Goran Ivanisevici.

Şi-a folosit relaţiile şi averea pentru a investi în ţara de origine după căderea comunismului. Deţine companii în domeniul bancar, al asigurărilor, leasing-ului auto şi retail; ulterior a vândut acţiuni unor companii occidentale şi şi-a îndreptat atenţia către piaţa imobiliară din România.

În ianuarie, el şi olimpica Nadia Comăneci au condus manifestaţiile care au marcat aderarea României la Uniunea Europeană", scrie Forbes despre Ion Ţiriac.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...