Jump to content
Dani

Portavionul USS John C. Stennis

Recommended Posts

Portavionul USS John C. Stennis - un adevărat oraş plutitor

Cea mai puternică maşină de război americană, portavionul USS John C. Stennis este înalt cât o clădire de 24 de etaje, are 5.000 de oameni la bord şi poate transporta şi 70 de avioane.

Aflat acum în mijlocul Mării Arabiei de Nord, la intrarea în Golful Persic, portavionul este un întreg orăşel, găzduit în cele 2.700 de compartimente de la bord.

Pe portavion, sunt peste 1.500 km de fire şi cabluri, iar dacă ar fi întinse toate saltele pe care dorm marinarii, acestea ar acoperi 14,5 kilometri.

Mutări de avioane, reparaţii de motoare, spălarea aparatelor de zbor şi, nu în ultimul rând, decolări şi aterizări, toate se întâmplă simultan, la bordul portavionului. Oamenii lucrează în schimburi, pentru un salariu mediu de 2.000 - 3.000 de dolari.

La bordul portavionului este o întreagă industrie de reciclare a gunoaielor. Pentru că este vorba de o comunitate de 5.000 de oameni, atunci este lesne de înţeles că şi cantitatea de gunoi este pe măsură.

Viaţa la bordul portavionului USS John C. Stennis este o adevărată aventură. O aventură care se petrece însă pe mare, departe de cei dragi.

Film

Sursa

Poza EPA

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...