Jump to content
Mr.Master

Gigi Becali se hraneste cu procente din scandalul politic

Recommended Posts

Imagine IPB

Din razboiul generalizat de pe scena politica are de castigat Gigi Becali.

Aceasta este explicatia sociologilor pentru cresterea constanta a PNG. Partidul condus de Becali inregistreaza de la o luna la alta o crestere a optiunilor electorale.

Toate institutele de sondare a opiniei publice sunt de acord cu acest trend, chiar daca exista diferente intre masuratorile lor. Cel mai mare scor 16%, este dat de IMAS. In CSOP este la 13%, iar in INSOMAR, PNG are 11%.

"O cifra apropiata de a celorlalte institute ne-a iesit si noua. PNG are peste 10a si se afla intr-o tendinta de crestere”, spune si Sebastian Lazaroiu, directorul CURS.

Acesta este de parere ca ralierea lui Gigi Becali cu presedintele Basescu in chestiunea suspendarii l-a facut sa castige procente importante. "PNG ia voturi de la PSD, care pierde din cauza gafei cu suspendarea”, crede Lazaroiu.

Alin Teodorescu: PNG ar lua doar 7a in alegeri

"Cand doi se cearta al treilea castiga”, explica sintetic sociologul si deputatul PSD Alin Teodorescu scorul lui Becali. Teodorescu este de parere ca procentele PNG sunt destul de volatile.

"E vorba despre o parte din public care se exprima in sondaje, care refuza partidele existente, dar care nu vine la vot”, spune Teodorescu, exemplificand cu cazul ApR care "in februarie 2000 avea 20%, dar la alegerile din toamna nu a intrat in parlament”. Acesta crede ca "acum, la alegeri directe, PNG ar lua 7%”, si doar "daca ar avea capacitati de mobilizare ar lua mai mult”.

"Castiga cel care sta deoparte de tot scandalul”, este de parere si Dorin Petrut, directorul IMAS. Priza lui Becali este la "electoratul de stanga, cel pe care nu-l poate recastiga PSD”.

"E vorba despre un electorat traditional PSD, rural, cu un statut social redus. Foarte putini dintre ei au studii superioare. Majoritatea se inscriu in categoria 8 clase si studii medii.”

Dancu: "E un protest fata de clasa politica”

"Becali a primit un bonus pentru ca nu s-a bagat in scandal”, crede si sociologul si senatorul PSD Vasile Dancu. Desi are rezerve mari fata de cercetarea IMAS, Dancu este de acord cu trendul crescator al lui Becali.

"Cresterea este generata de criza politica, definita de opinia publica drept vina a tuturor politicienilor. Vine dintr-un protest al oamenilor fata de clasa politica. Toate aceste nemultumiri se duc spre un personaj care e vazut mai degraba drept un salvator pentru ca nimeni nu-l considera pe Becali drept un politician cu acte in regula”, apreciaza Vasile Dancu.

Dan Pavel: PNG a fost tinut in sondaje sub scorul sau

Si politologul Dan Pavel, strategul si colegul de partid al lui Gigi Becali, este de acord ca PNG a crescut datorita conflictului presedinte - primul-ministru - parlament.

"In acest context, Becali este vazut drept omul care s-a implicat in rezolvarea unor probleme ale oamenilor” spune Dan Pavel. Acesta nu crede in cresterea spectaculoasa petrecuta in ultima luna.

"E vorba de consolidarea unui trend crescator care a inceput in urma cu 6-7 luni. Multa vreme Becali a aparut in sondaje cu mai putin decat avea in realitate. Acum are loc o ajustare deoarece cresterea e prea mare pentru a mai fi ignorata”, sustine Dan Pavel.

Link to comment

Ca om de afaceri e ok, ca politician e praf... Ceea ce ma ingrijoreaza e faptul ca tot creste in sondaje.

Om de afaceri???....De cand ii Becali om de afaceri?...Singurul lucru pentru care il poti felicita este faptul ca a stiut sa organizeze o echipa si sa adune niste oameni in jurul lui, care dupa aceea au creat o imagine pentru el.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...