Jump to content
Mr.Master

Meciul Geoana-Basescu continua 3 Martie 2007

Recommended Posts

Presedintele este "adevarata cauza" pentru care PSD sustine amanarea alegerilor europene, sustine liderul social-democratilor intr-o scrisoare adresata sefului statului.

"Partidul Social Democrat a sustinut de la bun inceput ca aceste alegeri sa aiba loc in primavara acestui an si a fost cel care a propus data de 13 mai. Ce a determinat schimbarea atitudinii noastre? Ar trebui sa stiti mai bine ca noi. Criza politica majora pe care ati declansat-o cu cinism imediat dupa 1 ianuarie 2007. Acuzatiile reciproce de trafic de influenta, valizele cu milioane de euro, biletele puse deoparte pentru un santaj ulterior, incalcarile repetate ale Constitutiei. Paralizarea institutiilor statului. Abandonarea agendei reale a cetatenilor Romaniei", se spune in textul scrisorii lui Geoana.

Traian Basescu este "adevarata cauza" pentru care PSD si-a schimbat atitudinea fata de scrutinul european, sustine Geoana, care spune ca presedintele a pornit un "adevarat razboi", interesat sa-si doboare "cu orice mijloace, adversarii"

"In urma cu cateva zile, ati cerut declansarea unui referendum pentru introducerea votului uninominal la sfarsitul lunii martie. Cand ati facut aceasta propunere nu stiati ca vom avea alegeri pentru Parlamentul European? Iar acum, cand planul dumneavoastra a esuat, cand popularitatea dumneavoastra a scazut dramatic, cand perspectiva suspendarii este tot mai reala, va amintiti de tara si de popor, descoperiti ca partenerii nostri europeni sunt preocupati de cursul evenimentelor in Romania", mai spune Geoana in scrisoarea adresata lui Basescu.

Presedintele PSD mai sustine ca atat pentru seful statului, cat si pentru premier "problema alegerilor pentru Parlamentul European nu reprezinta altceva decat inca un prilej de a face un exercitiu de imagine personala".

"Inainte de a merge in alegeri trebuie sa nu uitam ca legea electorala si Constitutia ne obliga sa cream toate conditiile ca cetatenii sa aleaga in deplina cunostinta de cauza. Este nevoie deci, domnule presedinte, sa clarificam toate aceste acuzatii cu care dumneavoastra si domnul Tariceanu ati umplut spatiul public in ultimele luni. Este nevoie ca oamenii sa stie adevarul, este nevoie sa stim cu totii cine este mincinos, cine este santajist si cine este corupt", crede presedintele PSD.

Geoana mai afirma ca o campanie electorala pentru alegerile europene poate incepe doar dupa ce criza politica majora declansata de Basescu si Tariceanu va fi rezolvata "pe caile democratiei parlamentare"

"Acesta este motivul pentru care PSD, alaturi de intreaga opozitie, a cerut si va sustine in continuare amanarea alegerilor europene pentru o data ulterioara in 2007", conchide Geoana.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis premierului Tariceanu, in timpul consultarilor de ieri ale acestuia cu partidele parlamentare, o scrisoare in care ii solicita sa nu amane alegerile pentru Parlamentul European.

La finalul intalnirii de ieri cu liderii partidelor parlamentare, premierul Tariceanu a declarat ca doreste sa lanseze un ultim apel la responsabilitate din partea clasei politice, precizand ca, in caz contrar, va decide amanarea alegerilor pentru PE.

"Situatia politica interna a involuat ca urmare a conflictului dintre Parlament si presedintele Romaniei aducandu-ne in situatia de a discuta din ce in ce mai serios pe tema amanarii alegerilor pentru Parlamentul European care au data 13 mai. Pentru a evita acest lucru vreau sa fac un ultim apel la responsabilitate", a afirmat seful Guvernului.

sursa:

http://www.evz.ro/article.php?artid=294582

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...