Jump to content
Mr.Master

Manifestatii violente la Copenhaga

Recommended Posts

Politia daneza a intervenit azi-noapte pentru a dispersa doua manifestatii violente desfasurate la Copenhaga, la interval de cateva ore una de alta, relataza AFP.

Oamenii legii au dispersat o prima manifestatie in cartierul Noerrebro, anuntand ca au preluat controlul asupra situatiei, dar la numai cateva ore au fost inregistrate noi violente in cartierul Christianshan.

Fortele de ordine au intervenit in jurul orei locale 1.00 (2.00, ora Romaniei) pentru a dispersa, cu gaze lacrimogene, circa 1.000 de tineri adunati in cartierul Noerrebro, care protestau fata de evacuarea fortata, joi, a unui centru pentru tinerii marginalizati, centru al culturii "underground" din Danemarca.

Anuntand ca a preluat controlul asupra situatiei, politia si-a mentinut o prezenta masiva pe strazile capitalei daneze. In jurul orei locale 3.00 (4.00, ora Romaniei), purtatorul de cuvant al politiei din Copenhaga, Flemmig Steen Munch, a anuntat ca au fost arestati "circa 100 de manifestanti la Noerrebro si intr-un alt cartier, la Christianshan".

Serviciile de interventie au declarat ca una dintre persoanele retinute la Noerrebro a fost ranita, fiind transportata la spital.

In jurul orei locale 4.15 (5.15, ora Romaniei), au izbucnit violente la Christianshan, in apropiere de enclava Christiania, unde locuiesc numeroase persoane defavorizate. Manifestantii au declansat un incendiu intr-un liceu evacuat si i-au atacat pe politisti cu pietre, au relatat martori oculari.

In cartierul Noerrebro au avut loc joi manifestatii violente, dupa ce autoritatile i-au evacuat pe ocupantii Ungdomshuset, centru folosit de 25 de ani pentru adapostirea tinerilor marginalizati. In urma incidentelor, au fost arestate 217 persoane.

Fortele de ordine au decis sa intervina vineri noaptea temandu-se ca vor pierde controlul asupra situatiei, cand "sute de manifestanti au inceput sa smulga pietre din pavaj si sa arunce cocteiluri Molotov asupra politistilor", a a firmat Munch.

Unii dintre manifestanti s-au retras pe strazile din zona, ridicand baricade din pubele de gunoi si cauciucuri si incendiind mai multe masini. O duba a politiei a fost atacata cu o bomba incendiara, dar incidentul nu a provocat victime.

sursa:

http://www.evz.ro/article.php?artid=294576

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...