Jump to content
Mr.Master

Rromii se considera discriminati de ziaristi

Recommended Posts

Organizatia Romani Criss si Agentia pentru Monitorizarea Presei au organizat aseara un "stabor" - judecata informala, obiectul "cauzei" fiind "romanii in presa romaneasca - stereotipuri sau realitate?".

La "proces" au participat, in calitate de reclamant organizatorii evenimentului, iar in calitate de parat "comunitatea jurnalistilor".

Directorul executiv al organizatiei Romani Criss, Magda Matache, a explicat ca jurnalistii sunt acuzati de "lipsa de obiectivitate, negativism si tendinte discriminatorii", in prezentarea comunitatii rrome, mentionand si cateva articole care ar sustine aceste acuzatii.

Un reprezentant al Agentiei pentru Monitorizarea Presei, Ciprian Necula, a apreciat ca rromii sunt discriminati in materialele publicate de jurnalisti, mai ales in cele care apar in presa locala, subliniind ca "generalizarile nu fac bine".

El a mai "condamnat" si faptul ca ziarele nu scot "comentariile de tip nazist" pe care cititorii le posteaza pe site-urile jurnalelor, ca urmare a publicarii de articole despre rromi.

Totodata, reprezentantii rromilor au condamnat alaturarea in paginile ziarelor a titlului de "rrom" alaturi de cuvinte cum ar fi "furt" si "talharie" si au dezaprobat folosirea publica a expresiei "tigan", pe care o considera jignitoare.

sursa:

http://www.evz.ro/article.php?artid=294577

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...