Jump to content
IceMan

Pamantul se transforma in soare

Recommended Posts

Imagine IPB

Toate fenomenele climatice inexplicabile ce se petrec in prezent fac parte din aceasta transformare continua a unui Univers viu. CRESTE VOLUMUL PLANETEI Expertii rusi in geodinamica au constatat o alunecare continua a Crimeii spre Rusia cu 2 - 3 centimetri pe an, ceea ce i-a pus pe ganduri.

Inseamna ca procesul geologic si tectonic al scoartei terestre este din nou foarte activ. Extinzand cercetarile, s-a constatat ca si Lacul Baikal creste in largime cu 2 centimetri pe an, ca si apele oceanelor. Ba chiar si volumul Pamantului creste cu un procent anual de 515 kilometri cubi, dar si radioactivitatea subterana. In urma masuratorilor prin lasere de mare precizie, s-a observat o crestere a distantei dintre Pamant si Soare cu 22,6 metri pe an.

25 DE ORE

Toate aceste cresteri vor ingreuna miscarea de revolutie a Pamantului si va creste durata zilei la 25 de ore. Cercetatorii rusi considera ca exista doua motive pentru care Pamantul creste in dimensiuni. Unul este procesul tectonic, care, ciclic, devine mai activ, iar al doilea, acumularea de praf interstelar. In perioadele active, din punct de vedere tectonic, se constata eruptii vulcanice, cutremure, inundatii, uragane, fenomene climatice atipice pentru anumite zone geografice. Efectul de sera despre care se tot vorbeste in prezent este, in opinia cercetatorilor rusi, doar un efect vizibil al procesului de transformare a planetei.

EFECTUL DE SERA, IMPOSIBIL DE STOPAT

"Nici daca toata populatia Pamantului ar intra acum in organizatii de ecologisti, nu ar putea fi oprit acest proces natural, numit efectul de sera", este de parere prof. Serghei Notinov, de la Institutul de Geodinamica din Moscova. Explozia vulcanului Pinatubo in anii '90 a avut un impact asupra climei incomparabil mai mare decat toate emisiile industriale la un loc. Procesele tectonice care largesc Pamantul cauzeaza alunecarea scoartei terestre, deplasarea continentelor si cresterea fortelor gravitationale. Asa s-au si configurat continentele, in trecutul bogat in procese tectonice ale Pamantului.

O BOMBA CU HIDROGEN

"Planeta noastra este vie", declara prof. Serghei. "Ea s-a nascut, creste si se va transforma in alta energie creatoare". Concluzia studiului este ca Pamantul se transforma intr-un soare, prin procesele termonucleare care au loc in miezul sau. Cand masa va ajunge la un nivel critic, vor incepe reactii in lant care vor face "planeta albastra" sa semene cu o bomba cu hidrogen. Va degaja caldura, precum Soarele. Vestea buna este ca acest lucru ar facilita sustinerea vietii pe Luna si pe Marte Si ca totul se va intampla in miliarde de ani!

TONE DE PRAF

Un calcul estimativ arata ca pe Pamant cad anual un miliard de tone de praf interstelar. Prin procesele tectonice, se mai "scutura" din cand in cand, dar tot se ingreuneaza pe an ce trece. Aceasta acumulare cantitativa se transforma in "calitate". Adica Pamantul isi va schimba statutul din planeta care sustine viata in planeta care va genera viata pe alte planete.

sursa

Link to comment

nu chiar miliarde ci nici milioane... cateva sute-mii!

Un miliard face mai mult decat "cateva sute-mii" draga bre...

E chiar foarte normal sa se intample asta, si asta nu se intampla de doar 10-20 de ani asa ca putem sta linistiti...sau nu.

Ce-i drept e adevarat, fara "revolutia industriala" ar fi durat mult mai mult timp pana sa ajunga pamantul intr-o asemenea situatie, dar tot se intampla...

Link to comment

mda.. Pamantul nu are cum sa se transforme in Soare :)) o sa se incalzeasca o sa se incalzeasca... pana knd o sa "friga" tot de pe pamant..

oricum.. Soarele o sa creasca in volum pana o sa inghita primele 3 planete de la el ( Mercur Venus si Pamantu' ).

si pana cand o sa ne "friga" o sa ne loveasca 14123412 de asteroizii, or' sa fie 21341234 de tzunamiuri si 1241234 de cutremure :D

nu va stresati :D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...