Jump to content
IceMan

Cum schimba banii mentalitatea femeilor

Recommended Posts

Imagine IPB

Femeile din ziua de astazi fac mai multi bani, laudandu-se cu o mai mare independenta financiara decat aveau acum o jumatate de secol. Cu toate astea, investitiile raman domeniul financiar privilegiat al barbatilor.

De la cratita si grija pentru familie, femeile au trecut la cariere profesionale, devenind competitive in aproape toate domeniile vietii profesionale, chiar si in cele care erau rezervate exclusiv barbatilor. Printre acestea se numara si cel financiar, in care reprezentantele sexului frumos au ajuns sa ocupe functii de conducere si in care se descurca la fel de bine ca barbatii. Totusi, cand vine vorba despre banii personali, ele sunt mai putin abile decat ei in administrarea finantelor, este concluzia la care a ajuns o experta in domeniu, fost consilier financiar la "Merryll Lynch", Suze Orman.

PRUDENTA EXCESIVA

In cartea sa, "Femeile & Banii", Suze constata cu stupoare cat de putin au schimbat banii mentalitatea femeilor, acestea avand in continuare precautii exagerate in folosirea si inmultirea banilor, ca si in trecut, cand nu aveau atatea posibilitati ca astazi. Ele se feresc sa se lanseze chiar si in investitiile cu cel mai mic grad de risc, dar care le-ar putea aduce castiguri fabuloase, preferand sa-si economiseasca veniturile cu ajutorul celor mai sigure instrumente financiare, cum ar fi, de pilda, conturile bancare. Toate acestea provin, dupa parerea lui Orman, dintr-o relatie conflictuala intre dorintele si posibilitatile fiecarei femei.

TEAMA DE RESPONSABILITATI

In cele mai multe cazuri, femeile castiga bani multi de pe urma divorturilor, a mostenirilor sau a pozitiei privilegiate a sotilor sau a parintilor lor. Mai putine sunt cele care au facut bani prin propriile lor forte. Ceea ce le caracterizeaza insa pe toate, este faptul ca, indiferent cat de multi bani au sau cat de multi ar putea castiga, nu vor sa aiba responsabilitatea administrarii acestora. De aceea, majoritatea apeleaza la ajutorul firmelor de brokeraj, ca la un "baby-sitter" care sa aiba grija de banii lor.

TRADITII PAGUBOASE

Relatia intre femei si bani este una dintre cele mai complicate, care isi are radacinile adanc infipte in istorie si traditii sociale si familiale, care le-au creat, de-a lungul vremurilor, complexe privind folosirea banilor. Exista inca femei care isi lasa banii pe mana barbatului sau femei care habar nu au ce sa faca daca s-au trezit, pe neasteptate, cu o mare suma de bani. Mai sunt si femei divortate, care traiesc adevarate sentimente de groaza ca partea lor din banii comuni nu le va ajunge sa-si mentina standardul de viata dupa despartire sau femeile aflate la a doua casnicie, care nu indraznesc sa abordeze problema banilor cu noul sot. In fine, categoria cea mai depresiva a femeilor cu bani este cea a batranelor, care, indiferent de ce sume dispun, gasesc ca totul este "inutil" si ca "nimic nu mai merita de-acum incolo".

RESPECTUL CUVENIT

Pentru a avea o relatie buna si profitabila cu banii lor, Orman le recomanda femeilor sa-si iubeasca banii pe care ii au si sa aiba grija de ei ca de un copil. Sa nu ii considere o povara, ci sa le acorde importanta cuvenita. Pentru a scapa de blocajele mentale referitoare la administrarea propriilor lor finante, femeile ar trebui sa isi cultive indrazneala de a face "miscari puternice" cu banii lor, menite sa le dea un sentiment de putere si siguranta. Respectul acordat relatiei cu banii este cheia nu numai a sigurantei si independentei, dar si a fericirii, conchide Orman.

MAI MULTI BANI, SEX MAI BUN

Un recent sondaj american arata ca banii au rolul de afrodiziac, atat pentru femei, cat si pentru barbati. 85 la suta dintre femeile bogate se bucura de sex mult si bun, dar numai 63 la suta dintre barbati pot spune acelasi lucru. In schimb, 75 la suta dintre barbati au observat ca primele beneficii ale banilor lor sunt frecventa mare a relatiilor sexuale si numarul partenerelor lor, in timp ce 93 la suta dintre femeile bogate au observat ca banii lor le-au adus sex de calitate, cantitatea trecand pe ultimul loc.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...