Jump to content
IceMan

Vin bolile tropicale!

Recommended Posts

Imagine IPB

Specialistii avertizeaza ca incalzirea globala aduce in Romania, mai devreme decat ne asteptam, si temutii virusi din tarile calde. Clima din zona temperata se va transforma in clima subtropicala si tropicala, afectand sanatatea publica prin migrarea unor virusi tropicali deosebit de periculosi.

DIN NOU, MALARIA

Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Bucuresti avertiza ca bolile tropicale reprezinta o problema in crestere, mai ales din cauza circulatiei intense a populatiei. Insa, odata cu incalzirea globala, in Romania s-ar putea instala, din nou, malaria, o boala parazitara foarte periculoasa, transmisa de o specie de tantari. care nu mai exista in tara noastra. Din pacate, nu s-a decoperit un vaccin antimalaric nicaieri in lume, iar chimioprofilaxia utilizata nu este eficienta. In functie de forma, malaria poate sa duca la insuficienta renala acuta si coma, fiind potential mortala.

MUSTELE DIN MEDITERANA

Al doilea tip de boala tropicala cu care specialistii de la Spitalul "Victor Babes" se confrunta este leishmaniaza viscerala, transmisa de insecte, in special de o musca specifica bazinului mediteranean. Deocamdata, si aceasta boala este contractata de romanii care au lucrat in zona Mediteranei. Insa col. dr. Emil Strainu, consultant al Parlamentului in probleme geoclimatice si amenintari nonconventionale, avertizeaza ca se va produce o migratie a unor insecte din zonele tropicale si subtropicale spre teritoriul Romaniei, unde temperaturile ridicate vor favoriza habitatul lor. Problema majora a medicilor ar fi ca nici una dintre substantele necesare tratarii celor doua boli tropicale nu este inregistrata in Romania.

CALDURA MARE, BOLI MULTE!

Col. dr. Emil Strainu avertizeaza ca, inca din aceasta vara, locuitorii marilor orase vor simti acut "efectele de sera", deoarece radiatia calorica inmagazinata de zidurile cladirilor in timpul zilelor toride se degaja noaptea, astfel mentinandu-se o temperatura sufocanta. Vor creste numarul de afectiuni vasculare, respiratorii si neuropsihiatrice, si nu numai atat. Col. dr. Emil Strainu subliniaza ca, inca din anii trecuti, s-a inregistrat o crestere a numarului de cazuri de cataracte, glaucom, cancer de piele, din cauza cresterii radiatiei calorice, in special al frontului de unde infrarosii.

IMAGINI APOCALIPTICE

Incalzirea globala are numeroase consecinte negative pentru tara noastra, dupa cum precizeaza col.dr.Emil Strainu: "Inundatii in zonele de nord, vest si sud-vest, alunecari de teren, prabusirea ocnelor - fenomenul Ocnele Mari se va repeta la Slanic Prahova si doua dintre exploatarile de la Slanic Moldova". Modificarea defavorabila a debitelor apelor curgatoare, a volumului lacurilor de apa dulce va necesita o reorganizare a aprovizionarii cu apa. In aceasta vara, in Capitala si in marile orase se va rationaliza apa.

SFATURI PENTRU LUNILE DE CUPTOR

Din statistici reiese ca romanul este cam certat cu apa si sapunul. Cum incalzirea globala duce la o explozie a bolilor digestive, in special a hepatitei A, zisa si "boala mainilor murdare", col. dr. Emil Strainu recomanda o igiena stricta, atat personala, a locuintei, cat si a alimentatiei. In special, fructele si legumele trebuiesc spalate sub jet de apa. Se recomanda evitarea deplasarii intre orele 11 si 15, portul ochelarilor de soare si palariilor de panza, imbracaminte din fibre naturale, bumbac, canepa, aerisirea incaperilor, evitarea trecerii bruste de la aerul conditionat la atmosfera naturala.

VIESPILE ASIATICE, DEJA IN EUROPA

Roiuri de viespi-gigant, care pot atinge o lungime de aproape cinci centimetri, cu deschiderea aripilor de opt centimetri, au invadat Franta. Cercetatorii considera ca supravietuirea si raspandirea razboinicelor viespi asiatice se datoreaza incalzirii globale a vremii si preconizeaza ca acestea vor invada intreaga Europa pe masura ce iernile vor deveni mai calde.

Doar cateva viespi asiatice pot distruge cuiburile a 30.000 de albine in cateva ore.

sursa

Link to comment
CALDURA MARE, BOLI MULTE!
Yeah ! Epidemie , multi morti Ozonul e de vina adica mai precis poluarea ,deja China &America iau masuri de singuranta se planteaza multi copaci se circula pe mai putine strazi , in jurul fabricilor se fac livezi de copaci .Specialisti zic ca in 10 ani pata de ozon se va face din ce in ce mai mica :hello:
Link to comment

Yeah ! Epidemie , multi morti Ozonul e de vina adica mai precis poluarea ,deja China &America iau masuri de singuranta se planteaza multi copaci se circula pe mai putine strazi , in jurul fabricilor se fac livezi de copaci .Specialisti zic ca in 10 ani pata de ozon se va face din ce in ce mai mica :hello:

La noi nu mai e nevoie sa mai plantam copaci...deja avem 'copaci' :rofl1:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...