Jump to content
IceMan

Martisor reloaded

Recommended Posts

Imagine IPB

Cu 1 Martie la inaintare, comerciantii fac din nou vanzare. Suvenirurile legate cu snur alb-rosu se impart intre originale si kitsch-oase, aduse la gramada.

Da, trebuie sa-i cumparati din nou martisor iubitei, mamei, prietenei celei mai bune sau colegei de la serviciu. Si pentru ca mai devreme de 1 Martie este Dragobetele, puteti impusca doi iepuri dintr-un foc daca dati o fuga prin oras si aveti curajul sa indurati vantul

de-afara si vanzatorii inghetati.

Un ciob de sticla pictat manual ori o bucata de turta dulce frumos modelata in forma inimii, pe care o vedem cu totii la televizor - si care n-arata ca un pumn plin de sange, ci, mai degraba, ca doua semne de intrebare asezate fata-n fata -, sunt fie simbolul iubirii de Dragobete, fie al respectului de martisor. Si le gasiti ori la Sala Dalles, ori pe strada, la vanzatorii ambulanti - care au autorizatie de vanzare pe o perioada limitata.

Daca vreti sa spargeti audienta, puteti alege un cub din cristal in care sa fie luminat, 3D, inscriptia laser a fetei persoanei pe care vreti s-o surprindeti. Cu cat atentia este mai mare, cu atat mai mult vi se goleste portofelul. Cel mai ieftin cub 3D costa 40 de lei - un breloc cu lanternuta -, iar cel mai scump ajunge la 180 de lei.

Pe strada, din angro

La tarabele de pe trotuare, pernute cu "Te iubesc mult", ate impletite cu alb si rosu, felicitari din hartie cerata si arse pe margini cu mesaje pentru prima zi de primavara calendaristica. Martisoarele traditionale sau cele mai putin obisnuite sunt mai ieftine decat la targul de la Dalles, dar sunt facute in serie si aduse, cu mare drag de afaceri, de diverse persoane care au avut destui bani sa le cumpere din angrouri.

O papusica facuta din sireturi si plante uscate, "lucrata manual, dar cumparata de la angro", costa 1,5 sau 2 lei, iar o felicitare de 1 Martie sau de 8 Martie - depinde la care sarbatoare va ganditi cand o cumparati -, costa 1,5 lei. In general, cele mai scumpe "accesorii pentru primavara" sunt pernutele cu diverse modele, care costa 10 lei.

In rest, cu aceeasi suma puteti cumpara sapte martisoare obisnuite, iar pentru diferentiere puteti alege culori diferite. Si daca, dupa ce ati dat o tura prin centru dupa martisoare nimic nu vi s-a parut destul de bun, puteti sa va intoarceti la Dalles -, unde e mai cald, si aveti ocazia sa ascultati ultimele hituri hip-hop sau Ra€™Na€™B.

Gasiti aici si multe bijuterii din argint, cafea din tari exotice, bomboane de ciocolata, bijuterii din sticla de Murano si accesorii peruane, haine, plus produse tipic romanesti - ii, marame, oua incondeiate si martisoare impletite manual.

sursa

Link to comment

deja traditia se duce pe apa sambetei, eu de 1 martie duceam bomboane la fete la scoala si le mancam cu baietii, de fapt mancam vreo 12 cutii, ca deh atati baieti eram in clasa =))

prietenei un trandafir de 1 martie

IAR DE 8 MARTIE, ca nu putea sa stea si ea la statutul de fata(adica sub 18 ani), tre sa cumpar iar cadou :( :P

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...