Jump to content
Alex86

Tonomatul de manele

Recommended Posts

O crâşmă cu tradiţie în cartier face orice ca să-şi atragă şi să-şi păstreze clientela. Aducerea unui tonomat de manele face parte din această strategie.

De la bomba atomică la calculator şi de la aspirator la poligraf, toate au intrat în uzual. Firea omenească este însă obişnuită să caute, să cerceteze, să exploreze şi să inventeze. Una dintre "minunile" secolului XX rămâne, însă, fără îndoială, tonomatul. Fie el de cafea, de ceai sau care eliberează bilete de parcare, parcă nu ne vine a crede că generaţii întregi au trăit fără el. SIBIANUL a descoperit şi un altfel de tonomat, unul care asigură tot o "necesitate" zilnică: maneaua.

De la unguri

Barul cu achiziţia inedită se află în cartierul Terezian şi este proprietatea lui Alexandru Bodnar. Secretoman, aşa cum îi stă bine unui român scăpat de doar 18 ani de comunism, Alexandru n-a vrut să i se facă poză, dar ne-a spus că a adus aparatul prin intermediul unei firme din Ungaria. "Avem un contract încheiat cu ei, de un an. Este o firmă care are o reprezentanţă în Bihor şi ei ne-au propus să ţinem un astfel de tonomat. Ne dau o sumă de bani pentru asta, în timp ce toate drepturile de autor - ale Uniunii Compozitorilor şi ale difuzării de fonograme - le plătesc ei", susţine patronul.

Şi ospătăriţa barului este mulţumită de încasări. "Se bagă destul de mulţi bani în tonomat. Sunt oameni de toate vârstele care vin aici să bea un suc sau o bere şi să asculte maneaua preferată", spune doamna Maria.

Nea Popescu spune că-i place să stea la masă la un pahar de vorbă cu vreun prieten şi să asculte melodia melodia lui de suflet. "Mai bag câte 50 bani din când în când. Îmi place, e relaxant. De obocei ascult aceeaşi melodie, <<Supărat sunt, Doamne, supărat>>", susţine nea Popescu.

Tonomatul funcţionează numai cu monede de 50 bani. Alegeţi numărul albumului dorit din meniul de muzică, iar titlurile pieselor se vor vizualiza la tonomat, răsfoind cartelele de titluri cu ajutorul butoanelor. La fel de simplu ca si comandarea unei cafele

sursa : sibianul

parerea mea : lool,mi se pare penibil =))

Link to comment

Si la noi in cartier [adik si la Radu in cartier] ... mai era un local cu tonomat ... [same as there ... cu de toate!] ... 50 de bani melodia ... si oferta la 2 fise ... 3 melodii :D.

A fost fain sa avem tonomat ... dar seara cand veneau cei cu manelele ... ne urcam pe pereti! Incasari? Frumoase!

S-au scos din cate am inteles ... ca si de la noi din local l-au ridicat! :dooh:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...