Jump to content
IceMan

Traian Basescu recupereaza

Recommended Posts

Imagine IPB

Traian Basescu isi revine in sondaje, recuperand mai mult de jumatate din procentele pierdute in scandalul "biletelului".Potrivit unui sondaj Insomar efectuat intre 15 si 20 februarie, 50% dintre romani au declarat ca au incredere in presedinte, fata de numai 44,3% in luna ianuarie cum releva un studiu al aceluiasi institut, publicat de "Cotidianul".

Datele pe luna ianuarie aratau ca Traian Basescu pierduse nu mai putin de 12 procente fata de masurarea sociologica precedenta. O crestere, dar mai lenta, se remarca si in cazul premierului Tariceanu, in care si-au declarat increderea 25% dintre cei chestionati, fata de 22,3 % in luna ianuarie.

60% dintre romani vor uninominale

Sase din zece romani sunt de acord cu introducerea votului uninominal, releva sondajul Insomar. De asemenea, 44% dintre cei chestionati considera necesar referendumul anuntat pe aceasta tema de presedintele Traian Basescu. Daca o consultare populara va avea loc, 51% dintre intervievati sustin ca vor merge la vot.

Totodata, mai mult de jumatate dintre romani - 53% - nu sunt de acord cu suspendarea presedintelui, in vreme ce 23% si-au declarat acordul fata de acest demers. Intrebati daca vor participa la un referendum pentru demiterea sefului statului, 41% dintre cei chestionati au raspuns "sigur ca da", iar 27% "probabil ca da".

Alianta se mentine

Daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare Alianta D.A. ar obtine 41% din voturi, cu doar 1% mai putin fata de luna ianuarie. PSD ar pierde insa procente, fiind creditat cu 21% din intentiile de vot, fata de 26% din ianuarie.

PNG ar fi votat de 11% dintre romani, iar PRM de 8%, in scadere cu trei procente fata de luna trecuta. Dintre partidele parlamentare doar UDMR trece pragul electoral cu 6%, PC fiind creditat cu 3%.

Imagine IPB

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...