Jump to content
IceMan

Somer roman, caut de lucru in Uniunea Europeana

Recommended Posts

Imagine IPB

Cei care doresc sa munceasca afara trebuie sa stie ca se pot baza, pentru consiliere, pe 43 de manageri EURES (Serviciile Europene de Ocupare), la nivel national De la inceputul acestui an, peste 200 de romani au prins un job in tarile UE, in urma medierii realizate de noul tip de manageri.

a"?Dintre ei, 40 functioneaza in toate sediile Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si alti trei a"? in Capitala", ne-a precizat presedintele ANOFM, Silviu Bian (foto). Pregatirea acestora consta atat in cunoasterea foarte buna a limbii engleze, cat si a elementelor de mediere pe piata fortei de munca.

Unul dintre ei este Camelia Mihalcea, care activeaza la ANOFM. a"?Avem doua categorii de beneficiari: persoanele aflate in cautarea unui job afara si angajatorii a"? romani sau straini", precizeaza managerul EURES.

Serviciile de care beneficiaza cei interesati sunt foarte variate - de la informatii punctuale in timp foarte scurt despre ofertele de interes pentru solicitanti pana la consilierea in privinta redactarii unui Curriculum Vitae in concordanta cu normele EURES. Normele sunt aceleasi in tot spatiul UE. a"?Totodata, consilierii EURES dau detalii si despre conditiile de munca si viata din tara dorita de candidat. Adica informatii despre cat costa chiria, transportul si alte detalii sociale", spune Camelia Mihalcea. Ea atrage totusi atentia ca a"?au existat multi candidati care au completat CV-ul cu date ireale, de dragul de a "lua fata" angajatorilor straini. Dar s-au intors asa cum au plecat". Managerul EURES recomanda tuturor celor interesati de un job afara sa treaca mai intai pe la sediile AOFM pentru consiliere. a"?Este mult mai bine ca, macar in aceasta perioada de inceput, sa primeasca date certe si verificate de la noi, decat sa plece in neant, avand cunostinte doar din ce au citit pe internet", sfatuieste Camelia Mihalcea.

Angajatorii straini care au cautat forta de munca in Romania au fost mai ales din tari precum Polonia, Cehia, Slovacia, Estonia, Lituania. Dar au aparut oferte de locuri de munca si in Spania si Italia.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...