Jump to content
IceMan

49 de firme noi vor sa activeze pe piata din Romania dupa integrare

Recommended Posts

Imagine IPB

Nu mai putin de 49 de companii de asigurari din tarile membre UE au notificat autoritatea de supraveghere autohtona pentru a putea incheia asigurari pe piata romaneasca, iar una a anuntat ca intentioneaza sa-si deschida o sucursala.

In acelasi timp, pe piata autohtona dau navala si brokerii de asigurare europeni - peste 30 de companii de acest gen."

Nume grele pe lista

Printre companiile care au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) se afla nume grele la nivel mondial: AXA Asigurari, locul patru in lume in functie de capitalizarea bursiera. Una dintre cele mai importante divizii ale asiguratorului francez, AXA Corporate Solutions, intentioneaza sa vanda polite in Romania. Aceasta lucreaza cu companii mari pentru care asigura proprietati si riscurile aferente activitatilor desfasurate.

Numarul unu la nivel mondial in asigurari in functie de venituri, ING Group activeaza pe piata autohtona a asigurarilor din anul 1993. Si companiile care ocupa pozitiile 3-6 la nivel mondial in clasamentul realizat pe baza veniturilor obtinute sunt prezente in Romania: Allianz, AIG, Generali, respectiv Aviva.

Britanicii dau buzna

Aproape jumatate din cele 21 de companii care intra pe piata autohtona provin din Marea Britanie. Doi dintre asiguratorii britanici sunt subsidiarele Aviva si AXA. Si un numar mare de brokeri din Marea Britanie intra pe piata autohtona: 28 din numarul total de 33 de firme.

Asiguratorii si brokerii britanici care intra pe piata autohtona sunt de cele mai multe ori filiale ale unor nume de marca la nivel mondial. De exemplu, Tewart Title Limited (SUA), una dintre diviziile Mitsui Sumito Insurance Company din Japonia, asigurator aflat pe locul 13 in clasamentul firmelor de profil listate. Pe piata mai intra asiguratori din Franta, Irlanda, Germania, Italia, dar si subsidiara Generali din Ungaria.

Din randul brokerilor, pe piata autohtona intra numarul sase la nivel mondial: Jardine Lloyd Thompson Limited. Cel mai mare broker la nivel mondial, Marsh activeaza pe piata autohtona inca din anii a€�90.

Oferta de asigurari

Cele mai multe firme europene care intra pe piata autohtona au anuntat CSA ca vor comercializa polite de asigurari generale. Unele intentioneaza sa comercializeze si polite de asigurari de viata. De exemplu, CNP Assurance (Franta) si Aurora Assicurationi S.P.A (Italia). O parte din asiguratorii care intra pe piata autohtona sunt specializati pe nise de activitate, cum ar fi asigurarile maritime.

UE

Servicii financiare fara granite

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana orice societate care ofera servicii financiare autorizata de una dintre autoritatile de supraveghere din statele membre poate desfasura activitati pe piata autohtona dupa ce notifica autoritatea de reglementare din Romania.

In cazul societatilor si brokerilor de asigurare trebuie notificata CSA. Acestia nu au nevoie sa obtina autorizarea CSA deoarece au obtinut autorizarea de la autoritatea de supraveghere din tara de origine. CSA nu are nicio atributie in acest sens.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...