m4x Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Marcel Iuressi un mic citat de pe IMDB Marcel Iures is one of Romania's most acclaimed stage and screen actors, having starred in more than two dozen features in his native country and twice being named its best actor. Quote
Guest licurici Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 ca barbat:amza pelea ca femeie:Rodica Popescu Bitanescu :cool2: :roflag: Quote
Edelweiss Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 ca femeie:Rodica Popescu Bitanescubleah... n-o suport, cand ii aud rasul ala fortat si strident mi se ridica tensiunea... mi se pare genul de tzatza bucuresteanca din romanele hortensiei papadat-bengescu. Quote
Thora! Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Dat fiind ca in Romania, abia acum se incearca crearea unor actori de film (daca telenovelele se pot incadra in categoria filme), cred ca putem vorbi la modul general de actori romani de teatru & film.Imo :- cel mai bun actor roman de teatru si film : Stefan Iordache (recunoscut de englezi ca avand una din primele 3 intepretari din toate timpurile ale lui Richard III, ceea ce nu e putin lucru)- la oarece distanta : Gheorghe Dinica Quote
blade2y Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Nu stiu daca se poate face un studiu care sa defineasca "Cel mai bun actor roman". Intotdeauna ne vom aminti un Gheorghe Dinica in "Crucea de piatra" sau "De ce bat clopotele, Mitica?", un Amza Pellea in "Nea Marin miliardar", un Puiu Calinescu in Seria "B.D.", un Toma Caragiu, Mircea Diaconu, Ilarion Ciobanu, Stefan Iordache, Oana Pellea, Maia Morgenstein si multi, multi altii. Pacat ca unii s-au stins din viata mult prea devreme si nu au mai ramas printre noi sa ne incante ochii cu performantele lor actoricesti de mare clasa.Poate sunt mai "antic" in opiniile mele, dar nu cred ca actorii actualei generatii se vor putea ridica la clasa "Generatiei de aur" care au stat la temelia "Teatrului Romanesc". :clap: celor care au fost si mult noroc celor care vor veni. :) Quote
Soprano Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Nu s-a mai postat de mult timp in acest topic si cu siguranta aveti un actor roman pe care il indragiti. Sunt multi actori romani foarte buni dar pentru mine cel mai bun este Ion Besoiu. Mi-a placut foarte mult cum a jucat in "Toate panzele sus" dar cariera lui a fost plina de roluri in filme importante precum : Haiducii, Mihai Viteazul, Ion, Ultima noapte de dragoste etc... Quote
Horst Goebel Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Dupa parerea mea - cel mai bun actor roman e Marcel Iures. :D Quote
meetique Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Mi-a placut in mod special si il consider in continuare cel mai talentat actor roman pe regretatul Jean Constantin. Quote
BlueRose Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Parerea mea este ca actorul Vasile Muraru este unul dintre cei mai buni actori din Romania. Acesta s-a remarcat prin comediile cu Nae Lazarescu timp de 30 de ani. Quote
Loc_Dogg Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Lol @Oliver ca nu exista actori romani buni Pentru mine Amza Pellea,Victor Rebengiuc si Toma Caragiu(preferinte personale)dar sunt multi altii la fel de buni Quote
FashionVictim Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Jan Constantin, sa nu uitam de seriile BD :)))) Quote
Gabi Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 In ultima perioada Mihai Bendeac a fost cel mai bun si cautat actor roman. Quote
Fury Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 Denis Hanganu George Mihaita Șerban Pavlu Actualii titani Quote