udvaritibor92 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Acum citesc ca consumul excesiv poate avea efecte laxative, pt ca contine fenilalanina.Intrebarea mea este cam cat ar trebui sa consum sa actioneze ca un laxativ, daca ati mai auzit de asa ceva si daca ati ,,testat``-o.Si nu in ultimul rand ce este fenilalanina?(daca vreti saz verificati eu cum vad p ambalajul gumei mele de mestecat Orbit professional White sa nu spuneti ca inventez...)
#spoitoru# Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Eu nu am auzit chestia asta :dontknow: si nu cred ca e posibil, am stat cu o guma in gura si 12 ore (am adormit cu ea in gura) si nu mi s-a parut :blink: .
THuG-Radu Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Eu nu am auzit chestia asta :dontknow: si nu cred ca e posibil, am stat cu o guma in gura si 12 ore (am adormit cu ea in gura) si nu mi s-a parut :blink: . Se referea la consumul excesiv. Adica mai multe gume intr`o ora/zi ! :D @on-topic Eu mananc aproape 1 pachet de orbit/zi, dar efecte laxative nu am observat :D decat ca mi`e mai des foame !
Qui-Gon Jinn Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 consumul excesiv poate avea efect laxativ! excesiv nu in sensul ca stai cu o guma in gura 12 ore O.o ci daca mananci multe, cum ar fi un pachet sau doua, intr-o perioada foarte scurta de timp...eu am incercat, nu a fost placut
SeBi Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Si eu sunt de parere ca are efect laxativ..si nu cred ca e nevoie de un pachet intreg. Faceti un test!
Thade Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Folosesc lame Orbit de peste 6 ani, in fiecare zi de scoala cel putin una, nu mi s-a intamplat sa n-am lama in gura desi n-am carii sau etc, e pur si simplu un drog, daca nu mananc NIMIC arde foarte tare in stomac, creeaza nush ce fel de arderi care sunt foarte daunatoare, dureri de burta etc, dar asta e nu pot sa stau fara guma :(
iNm Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Folosesc lame Orbit de peste 6 ani, in fiecare zi de scoala cel putin una, nu mi s-a intamplat sa n-am lama in gura desi n-am carii sau etc, e pur si simplu un drog, daca nu mananc NIMIC arde foarte tare in stomac, creeaza nush ce fel de arderi care sunt foarte daunatoare, dureri de burta etc, dar asta e nu pot sa stau fara guma :(pai daca nu mananci nimic ( eu unul nu pot manca dimineata ) poate provoca ulcer ca roade stomacul in gol ...
Valek Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Interesant. Eu cand eram mic mancam un pachet de guma (inghitind guma) si nu aveam nici pe naiba. Nu avea efect de laxativ. Acum nu mai imi plac gumele. Un "aliment" inutil.
Christian Verhulst Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 eu stiam ca alta era faza: in momentul in care mesteci, stomacul si glandele ce produc saliva cred ca o sa le hranesti si stomacul incepe sa lucreze. din moment ce nu ii dai de mancare, el va lucra la maxim ce a mai ramas de la ultima masa si efectul pare a fi unul laxativ. este un mit, pe scurt.
black2 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 eu stiam ca alta era faza: in momentul in care mesteci, stomacul si glandele ce produc saliva cred ca o sa le hranesti si stomacul incepe sa lucreze. din moment ce nu ii dai de mancare, el va lucra la maxim ce a mai ramas de la ultima masa si efectul pare a fi unul laxativ. este un mit, pe scurt.exact.un mit care isi gaseste logica totusi.de fapt stomacul "incepand sa lucreze" produce acizi care in lipsa mancarii ataca stomacul in sine, ceea ce e daunator.de aici pana la efect laxativ e un prag logic pe care nu il inteleg sincer sa fiu. dar o fi adevarat.
Tigressa Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 eu stiam ca alta era faza: in momentul in care mesteci, stomacul si glandele ce produc saliva cred ca o sa le hranesti si stomacul incepe sa lucreze. din moment ce nu ii dai de mancare, el va lucra la maxim ce a mai ramas de la ultima masa si efectul pare a fi unul laxativ. este un mit, pe scurt.ce spui tu este adevarat pana la partea cu efectul pe care il are skipping a meal or two. cand mesteci guma stomacul incepe sa lucreze si se pregateste pt "prelucrarea" alimentelor pe care tu le vei inghiti. which u won't. atunci apare gastrita din cauza faptului ca substantele gastrice rod peretii stomacului. :)efectul laxativ apare din cantitatea mare de fenilalanina :). la o guma, doua, cantitatea de substanta este mica si nu produce niciun fel de efect.
Guest uLise4me Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Nu mestesc guma , ma spal pe dinti . Guma = Ulcer.
1/2 Man 1/2 Amazing Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Fenilalanina e responsabila de aparitia efectului de laxativ. Cat despre guma, nu prea mestec decat in conditii necesare(cand nu am cum sa ma spal pe dinti) .... in rest prefer Tic-Tac pt respiratie placuta. Guma imi provoaca senzatia de foame mai tot timpul.
Christian Verhulst Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 guma nu inseamna ulcer daca o mesteci atunci cand trebuie: imediat dupa masa. din contra, se zice ca guma are un efect benefic asupra digestiei si a functionarii creierului. cand rozi insa guma ca un fraier pe stomacul gol, da, poate provoca ulcer!
BlackDevil Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 mie m-i sa intamplat sa actioneze ca laxativ dar nimic foarte grav ...cand mananc guma incerc sa nu exagerez si +am vazut la TV acu ceva vreme faceau un reportaj despre ulcer si guma si s-a dovedit ca nu sunt legate deoarece in timp ce mananci guma secreti foarte multa saliva si dilueaza sau asa ceva acidul din stomac@visanity eu de cate ori am tic-tac termin un pachet in cam 1 ora :rofl1:
Valek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 eu de cate ori am tic-tac termin un pachet in cam 1 ora :rofl1:1 pastila = 2 calorii :) Cate pastile sunt inauntru?
m4x Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Orbit nu are efect laxativ...cel putin asa cred eu ..nu mi s`a inamplat nimic si am avut zile cand am mancat in exces
uzzylicious_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Aici ii vb numa de orbit sau si alte gume?:-/ Cand eram mic mancam cam 20-30 de gume pe zi Tot colectionam cartonase si tatuaje din ele :bananadance2: oricum turbo is baza;)
Alex86 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 pe multe pachete de guma scrie ca au efect laxativ,dar cred ca difera de la o persoana la alta
Lycantroph Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 gumele nu provoaca ulcer decat daca sunt folosite excesiv(pentru mai multe zeci de minute). se recomanda ca o guma sa nu fie mestecata mai mult de 5 minute ptr a nu provoca o reactie a stomacului( eliberare de acizi, saliva etc)
TehnicianMU Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Testat, 5 pachete in mai putin de 30 de minute. Ascultati ce scrie pe ambalaj ca nu scrie degeaba.Cred ca am consumat destul de excesiv pentru o viata.
blk Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 aaaaahahaha :rofl1: cum sa mananci ma 5 pachete in 30 minute oricum cand ai postat aici credeam ca ai inchis topicul ce deh.. alergiile astea :lol:
Lycantroph Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 hahahhaaaaaa tare faza....gg devil deci sa inteleg ca are efecte laxative? :P
frankie Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ma miram eu de ce ma doare stomacul de la guma :blink: ..cred ca am aflat de ce...