Nimeni Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Avertismente de sănătate cu litere de-o şchioapă pe pachetele de ţigări! O directivă a Uniunii Europene îi obligă pe producătorii de tutun ca, începând de astăzi, să afişeze avertismente noi privind riscurile fumatului. Mesajul va acoperi cel puţin 30% din partea frontală a pachetului şi are două varainte de text: Fumatul ucide sau Fumatul dăunează grav sănătăţii tale şi a celor din jur. Pe spatele pachetului, avertismentul trebuie să acopere cel puţin 40% din suprafaţa acestuia şi are 14 varainte, cum ar fi: Fumătorii mor mai tineri, Fumatul poate provoca o moarte lentă şi dureroasă sau Fumatul dă dependenţă, nu începeţi să fumaţi!În partea laterală a pachetului, producătorii de tutun trebuie să afişeze substanţele dăunătoare sănătăţii. Conform Centrului Naţional de Statistică Medicală, în prezent, peste 36% dintre români fumează. Cel mai grav este, însă, faptul că majoritatea fumătorilor o formează tinerii. În urmă cu un an, în segmentul de vârstă 15-24 de ani, 19% dintre bărbaţi fumau, iar procentul în rândul femeilor era de 9%. De asemenea, s-a înregistrat o creştere îngrijorătoare a numărului tinerilor fumători în ultimii ani. Astfel, 32% dintre elevi au fumat prima ţigară înainte de 14 ani. Sursa:Click
Kargoth. Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Eu cel putin nu dau importanta avertismentelor...stiu foarte bine riscurile...insa continui sa fumez :)
blk Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 un tip intra intr-un magazin si cere un pachet de tzigari. vanzatoarea se duce la raft, ia unul si i-l da omului.ia omu` si citeste pe pachet : "fumatul cauzeaza impotenta". intoarce pachetul si citeste : "fumatul cauzeaza impotenta". fir-ar!se mai invarte putin prin magazin si o intreaba pe vanzatoare:"ma scuzati, de-alea cu cancer nu mai aveti?"
Silvinho Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Era si cazu sa mai puna avertismente . Dar cine le ia in considerare ? Majoritatea copiilor/adolescentilor numai tin cont de ce scrie pe pachetul de tigari ... . Am dreptate ? :Dai mare dreptate
SeBi Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 ha ha...imi place bancul....eu cred ca ar fi o realizare si daca macar 1% s-ar lasa de fumat. Ai mei fumeaza amandoi...cei care aveti parinti nefumatori sunteti norocosi!
figgy Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 O sa ma las de tigari numai cand o sa fie pachetu 1 milion :D
xtm Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Astia si daca pun pe 90% din pachet MORI BA DACA FUMEZI ,si in rest scrie lucky strike or sumthing,no sa se intample nimic:D
THuG-Radu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Era si cazu sa mai puna avertismente . Dar cine le ia in considerare ? Majoritatea copiilor/adolescentilor numai tin cont de ce scrie pe pachetul de tigari ... . Am dreptate ? :DDa, ai !Eu cel putin nu dau importanta avertismentelor...stiu foarte bine riscurile...insa continui sa fumez :)me 2 ! :DNu ma deranjeaza scrisul, fumez in continuare :D
L!nuX Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 am inteles ca or sa fie si unele poze pe ele cu niste cazuri de imbonlaviri din cauza tigarilor
SeBi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 @ linuxda, asta auzisem si eu, dar deocamdata...nu stiu. Poate ca ar fi si mai bine asa! sa puna niste poze atat de scarboase incat sa ti s eintaorca stomacul pe dos!
L!nuX Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 nu se vor pune pentru ca vor face firmele care produc tigari mare scandal
Potyike Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ce bine ca la mine doar mama fumeaza.. (la greu) 2 pachete pe zii dar cu bautura nush ce sa fac :-", ps: daca mi-ar da mie mama macar 1 luna banii ei de tigari... mi-as upg calcu cam tare
SeBi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ar face scanadl...fac oricum pentru acele mesaje...dar nu au incotro! din cate stiu eu, parlamentul are mai multa putere decat o firma de tigari...oare gresesc?
Zabin Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ca si fumator cunosc riscurile, poate sa scrie ce vor :)
BlackDevil Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 alea sunt puse acolo ceva in genu : we warned you ...
sefu_bancii Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Nu ma deranjeaza scrisul, fumez in continuare :DNu vrei sa te lecuiesti? O sa ma omori cu tzigarile tale@on topic Pentru cei care fumeaza nu prea conteaza 2-3 cuvinte scrise mari pe pachetele de tzigari pana ce le zice medicul aceste 2-3 cuvinte asa ca fumatul e trasu dintr-un capat sa nu se stinga celalalt....halal ocupatie
bug Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 cele mai tari sunt alea de genu : "Fumatul duce la impotenta :rofl1:"oricum nu cred ca-i intereseaza pe fumatori ce scrie pe pachetu de tigarii...
SeBi Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ce este cel mai tragic este faptul ca atunci cand te imbolnavesti regreti degeaba!
atk.oxyg3n Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Ar face scanadl...fac oricum pentru acele mesaje...dar nu au incotro! din cate stiu eu, parlamentul are mai multa putere decat o firma de tigari...oare gresesc?nu gresesti, dar cand mai bine de jumatate din parlament fumeaza si nu o sa le convina acele imagini o fie alta situatia ;)
Azra'il Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Nu stiu daca ia cineva in considerare avertismentele, si in plus pachetele arata ca draq.... :gives:
VArtaN Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Nu ma intereseaza ce pun pe ele, numai sa nu le mai scumpeasca .
Beethoven Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 (SeBi @ Jan 2 2007, 13:29) Ar face scanadl...fac oricum pentru acele mesaje...dar nu au incotro! din cate stiu eu, parlamentul are mai multa putere decat o firma de tigari...oare gresesc?nu gresesti, dar cand mai bine de jumatate din parlament fumeaza si nu o sa le convina acele imagini o fie alta situatia ;)Gresiti amandoi din pacate ... O firma gen Philip Morris are mai multa putere decat Parlamentul Romaniei si o putere financiara mai mare decat Romania. Chestia urata e ca-i si ajut fumand Marlboro :crybaby:
Lancelot Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 sry dar nu cred in povesti cu zane.. pot sa puna aia pe pachete si poze cu victimele cancreului la plaman.. ca vanzarile nu scad nici cu 1 %