Jump to content
noghri

saddam hussein executat

Recommended Posts

Posted

Unde gasesc filmuletul cu moartea lui?Eu n-am vazut deca tun filmulet pe cnn cand i-au pus streangul la gat si se pregateau sa-i dea drumul...

l-au executat intr-o cladire cu multe etaje sau ce e aia? Merita sa moara impuscat... ca un militar, vorba lui... hanging is gay... :D

In religia islamica, executarea se realizeaza prin spanzurare sau taierea capului. Asa cum se facea acum 1000 ani; armele de foc nu se regasesc in procedeul de executie.

Posted

Bine...parca vad acum tot felul de speculatii...ca nu a fost omorat, ca trieste bine in nu stiu ce vila....

LE acum am vazut un filmulet luat de pe dc cu sadam cand a fost spanzurat...cred ca a fost filmat pe ascuns...cu un telefon....este oribil. Indiferent care au fost greselile acestui om nu trebuia omorat. Ganditi-va ce a fost in sufletul lui in acele momente, ganditi-va ce a gandit el in anii acestia, cat a fost judecat...puneti-va macar o secunda in locul lui....poate ca el a considerat ca a procedat bine...sunt multi fanatici si multi nebuni...nu trebuia omorat....nu in acest mod! Se spune ca simti o durere extarordinara in corp cand te sanzuri.....SADAM a devenit un martir...si sper ca americanii vor atrage din ce in ce mai multa ura asupra lor! Imi este scarba de acel popor!

Posted

Yea, I hate those americans... am vazut pe trackere mai multe .torrenturi cu executia filmata, inca nu le-am downloadat(aman pana dupa Revelion), dar din ce am vazut din filmuletul de pe CNN Sadam era destul de curajos si statea cu fruntea sus... ma mir ca nu a spus nici un cuvant...daca as fi fost in locul lui i-as fi indemnat pe islamici(astia sunt cu terorismul parca) sa omoare cat mai multi americani ca sa-i pedepseasca moartea :D

Yea, I know, I'm EVIL :) Respect pt. Hitler care s-a impuscat cand a vazut ca a pierdut razboiul.Guys, HE was a REAL man :D

Daca nu se impusca tot il omorau americanii si e just lame ;)

Posted

Bine...parca vad acum tot felul de speculatii...ca nu a fost omorat, ca trieste bine in nu stiu ce vila....

LE acum am vazut un filmulet luat de pe dc cu sadam cand a fost spanzurat...cred ca a fost filmat pe ascuns...cu un telefon....este oribil. Indiferent care au fost greselile acestui om nu trebuia omorat. Ganditi-va ce a fost in sufletul lui in acele momente, ganditi-va ce a gandit el in anii acestia, cat a fost judecat...puneti-va macar o secunda in locul lui....poate ca el a considerat ca a procedat bine...sunt multi fanatici si multi nebuni...nu trebuia omorat....nu in acest mod! Se spune ca simti o durere extarordinara in corp cand te sanzuri.....SADAM a devenit un martir...si sper ca americanii vor atrage din ce in ce mai multa ura asupra lor! Imi este scarba de acel popor!

Cum sa fie omorat? Unul ca el cu asa mare importanta? Nee.. Sunt prea multe in joc ca sa`l omoare.. De ce oare filmuletu e doar pana ii pune streangu? .. Sa fim seriosi.. Si cand l`au prins.. atunci cica l`au prins intro luna sau asa ceva.. dar americanii l`au prins in prima saptamana, va garantez, cu asa tehnologie, numa ca sa`si faca publicitate ne`au tinut in suspans.. asa e si cu Bin Laden.. L`au prins si pe ala demult desi nu se stie nici acuma (noi nu stim) ce e cu el.. Nu mai credeti tot ce se spune la TV sau pe net.. ganditi`va umpic cate ascund astia mai mari de noi.. cate cica nu stim noi :(

p.s. SeBi si mie mi`e sila de americani ca se cred cei mai puternici si ca pot ascunde orice de noi..

Posted

Mai...sincer...cred ca americanii aia nu sunt chiar atat de destepti pe cat se cred! Sadam nu vad de ce ar mai valora ceva acum! Americanii se baga unde nu le fierbe oala. Imi pare foarte rau ca Romania nu si-a retras trupele din Irack. Poate ca ar fi destul de interesant ca Europa sa-si undeasca fortele cu Rusia si China pentru a contrabalansa inganfarea Americii!

PS cand vor fi alegerile prezidentiale in SUA?

Posted

:)..eu nu cred ca a murit.

Cat de usor este sa faci o masca sau sa gasesti pe cineva care seamana cu Saddam...acum clar il tortureaza sau ceva.....poate chiar Saddam acum lucreaza pt Americani.......noi nu stim 1% din ce se intampla la NASA si alte institutii americane !

buwhahaha, cati ani copile? :lol: cica nasa hahahaha :)!

Posted

:lol: nasa... ce e asa secret in nasa?

Si in legatura Saddam... De ce sa-l omoare? S-au "extras" toate informatiile dorite de la el? Poate stia de noi atacuri.

Posted

:ceuameni: americani astia se ... nu trebuia omorat si mai ales in perioada cand la ei era sarbatori..''ramadanu'' cam asha ceva park

ceausestii au fost omorati in ziua de craciun .. :tiphat:

Posted

La noi a fost cadou de Craciun bre

Poate si la ei a fost...cert este ca nu trebuia omorat...dar poate ca a fost ami bine asa...cine stie....?

Posted

Daca nu poti sa tai porcu' de Craciun... poti oricand sa impusti niste "ceausesti" :))

La noi a fost cadou de Craciun bre :P

:rofl1: corect =))

ON : astfel de oameni nu merita sa ramana in viata dar totusi cum spunea cineva s`a raspuns la asasinat cu un asasinat...

Posted

Nam stat sa citesc tot topicul dar am priceput ideea.

Parerea mea este ca cel ma puternic popor din lume,America, e condus de cei mai mari idioti.Si ei se cred cei mai evoluati ,pai daca sunt asa evoluati si cred in cea ce zic chiar ei atunci,nu trebuiau sal omoare pe Saddam,oricat de rau a fost el,cu ce sunt ei mai buni daca il omoara,moartea lui nu-i va aduce pe cei care ia omorat inapoi la viatza.Eu sunt de parere ca cea mai buna pedeapsa era s-al lase sa traiasca(inchis probabil) sa-shi vada imperiul decazand,sa-shi reaminteasca pacatele, sa sufere si sa regrete.Zic ca numai Dumnezeu are dreptul sa judece si sa condamne la moarte.

Posted

Mda . Si ce au rezolvat daca l-au omorat . Pedeapsa cu moartea mi se pare o prostie . Daca ar fi fost dupa mine , nici nu i-as fi dat atentie . Oamenii ACEIA au murit , iar oamenii ACESTIA au probleme mai importante decat spanzurarea unui dictator din trecut . El a facut acele fapte in TRECUT , in PREZENT nu mai reprezinta nici un fel de amenintare . Intr-un fel e si o metoda de razbunare ...

In fine ... parerea mea

Posted

Se spune ca simti o durere extarordinara in corp cand te sanzuri.....

aici trebuie sa te contrazic prea mare durere nu simti caci intervine imediat paralizia

p.s o mare greseala executia lui ... e mai periculos mort decat viu

Posted

tocmai am vazut filmuletul cu moartea lui. exact ca in evul mediu :(

in unele tari e interzisa pedeapsa capitala , in unle nu , iar metodele difera de la tara la tara

Sincer acum o merita , a omorat zeci de mii de oameni si i-a placut sa o faca . Astfel de oameni nu ar trebuii sa se nasca .

Poate metoda nu a fost cea mai bine aleasa , insa asa este legea la ei .

Posted

Nu stiu daca am avea noi dreptul de a decide cine trebuie sa traiasca si cine sa moara.

Eu l-as fi inchis intr-o inchisoare secreta din SUA, i-as fi dat televizor, apa calda, conditii pentru un trai decent, si as fi facut cate un filmulat cu el...cobinat cu secvente din atentatele facute de poporul lui...si mesajul ar fi fost "religia noastra ne invata sa iertam, sa fim mai buni, sa nu ucidem, iar a voastra este exact inversa...." ma rog...exprimarea cam aiurea dar ati inteles!

Posted

sunteti batuti in cap.

1. toti plangeti ca vezi doamne l-au omorat pe saddam, ca asta nu va readuce mortii inapoi, ca asta a fost in trecut, ca noi nu avem dreptul sa omoram oameni. el ce drept a avut sa omoara atatia oameni? si pentru ce, in primul rand?

2. saddam a fost executat dupa legile tarii lui, iraq. el a considerat ca e normal sa mori spanzurat pentru ca inainte sa fie razboi, oamenii erau spanzurati la fel. daca el greseste, nu merita sa fie spanzurat, asa cum crede el ca e bine?

3. cum sa-i dai domne puscarie pe viata cu televizor, pat moale si apa calda? ala e chin? pai asa s-ar duce o gramada de romni in america la comis crime, sa stea in puscarie. macar scapa de munca, nu trebuie sa plateasca taxe etc. ...

nu mai ganditi ca niste copii. omul acela a fost un terorist, a omorit mii de oameni! in plus, repet: a fost executat dupa legea tarii lui, iraq! daca in iraq pedeapsa cu moartea se executa prin decapitare, nu inseamna ca americanii vor asta.

Posted

sunteti batuti in cap.

1. toti plangeti ca vezi doamne l-au omorat pe saddam, ca asta nu va readuce mortii inapoi, ca asta a fost in trecut, ca noi nu avem dreptul sa omoram oameni. el ce drept a avut sa omoara atatia oameni? si pentru ce, in primul rand?

2. saddam a fost executat dupa legile tarii lui, iraq. el a considerat ca e normal sa mori spanzurat pentru ca inainte sa fie razboi, oamenii erau spanzurati la fel. daca el greseste, nu merita sa fie spanzurat, asa cum crede el ca e bine?

3. cum sa-i dai domne puscarie pe viata cu televizor, pat moale si apa calda? ala e chin? pai asa s-ar duce o gramada de romni in america la comis crime, sa stea in puscarie. macar scapa de munca, nu trebuie sa plateasca taxe etc. ...

nu mai ganditi ca niste copii. omul acela a fost un terorist, a omorit mii de oameni! in plus, repet: a fost executat dupa legea tarii lui, iraq! daca in iraq pedeapsa cu moartea se executa prin decapitare, nu inseamna ca americanii vor asta.

la asta m-am gandit si yo... dupa ce am vazut un reportaj cu o inchisoare din Mallorca .. aia au piscina acolo inconjurata de palmieri

Posted

Executia lui Saddam Hussein a fost filmata ilegal

Inregistrarea ilegala a mortii lui Saddam pune in dificultate autoritatile.

Autoritatile de la Bagdad desfasoara o ancheta pentru a descoperi identitatea celui care a filmat ilegal imagini din timpul executiei, transformand spanzurarea lui Saddam intr-o spectacol sinistru care a inflamat furia sunnitilor.

"A fost deschisa o ancheta pentru a determina cine a filmat, cu telefonul mobil, toate momentele executiei", a declarat o sursa apropiata premierului Nouri al-Maliki, citata de AFP.

Autoritatile vor, totodata, sa afle si numele celor responsabili de difuzarea acestor imagini pe internet. La cateva ore dupa executie, televiziunea publica Iraquia a difuzat o secventa fara banda sonora de circa 20 de secunde, filmata de o echipa autorizata, care arata ultimele clipe ale lui Saddam chiar inainte de spanzurare.

O inregistrare ilegala, dar completa a executiei a fost difuzata insa a doua zi pe internet. De o calitate mediocra, imaginile scot la iveala faptul ca anumiti martori prezenti la executie scandau numele sefului radical siit Moqtada al Sadr, cu putin inainte de moartea lui Saddam.

Mai mult decat atat, cativa martori l-au insultat pe Saddam in ultimele sale clipe, iar imediat inainte de moartea lui s-au auzit strigate de razbunare.

"In iad cu tine!", strigau o parte dintre gardieni. Ei au schimbat o serie de replici jignitoare cu Saddam, chiar inainte ca trapa de sub picioarele presedintelui sa se deschida, iar trupul acestuia sa atarne de franghie.

Extrem de jenante pentru premierul Nouri al-Maliki si pentru coalitia siita aflata la putere, aceste imagini au dus la cresterea indignarii in sanul comunitatii sunnite, dar si in lumea araba.

Potrivit unui inalt oficial irakian, ambasadorul american la Bagdad ar fi incercat sa-l convinga pe premierul Nouri al-Maliki sa nu grabeasca executia lui Saddam Hussein la doar patru zile dupa respingerea apelului si sa o amane cu doua saptamani.

Vestea excutiei si a modului umilitor in care a fost tratat Saddam in ultimele sale clipe de oficialitatile siite a provocat imediat un protest violent al detinutilor sunnti de la o inchisoare din Mossul, in nordul tarii.

Saddam, jelit la Tikrit

Dupa trei zile de interdictie decretate de guvern, drumurile de acces catre Tikrit au fost redeschise circulatiei, iar mii de partizani ai fostului presedinte au venit in numar mare sa se roage la mormantul lui Saddam din Aouja, la 4 kilometri sud de oras.

Fluturand drapele irakiene, portrete ale lui Saddam si banderole in memoria "presedintelui erou si martir", pelerinii s-au succedat cu miile, cu ochii in lacrimi si strigandu-si durerea.

La intervale regulate se auzeau rafale de mitraliere trase in aer, ca semn de omagiu pentru defunct. La mormant au venit mai multe delegatii din principalele regiuni sunnite ale tarii: Anbar, Diyala si Mossul.

La Aouja, dar si la Tikrit sau alte localitati din regiune, fieful tribului lui Saddam, strazile au fost invadate de portretele fostului presedinte si de banderole ale formatiunilor sunnite Partidul islamic si Frontul irakian pentru dialog national.

Un dictator cu simtul umorului

Saddam Hussein era "un cititor impatimit", "caruia ii placea sa glumeasca", in timpul detentiei sale, a povestit sergentul american Robert Ellis, infirmierul fostului presedinte in perioada ianuarie-august 2004. "Citea foarte mult", in special Coranul, si "avea un caiet in care scria zilnic si din care imi citea uneori cand veneam la el in vizita".

"Avea un dezvoltat simt al umorului", a asigurat Ellis. Infirmierul s-a declarat foarte dezamagit de vestea executiei: "Credeam ca o sa-l tina in inchisoare pana la sfarsitul vietii, pentru a se evita violentele".

In timpul iesirilor, cand avea voie sa se plimbe prin curtea inchisorii, Saddam lua cu el mereu firmituri pentru pasarele, explicand infirmierului ca el a fost fermier in tinerete si nu a uitat niciodata de unde se trage.

La un moment dat, in timpul detentiei, fostul dictator a facut greva foamei cand gardienii au inceput sa-i paseze mancarea printr-o trapa din usa celulei. "A refuzat sa fie hranit ca un leu in cusca", a mai spus Ellis.

Un pret prea ridicat

In chiar ultima zi a anului 2006, moartea unui soldat texan stationat la Bagdad a adus la 3.000 numarul militarilor americani ucisi in Irak, de la declansarea conflictului, in 2003.

In acest fel, pretul platit de SUA pentru razbunarea atacurilor de la 11 septembrie 2001 il depaseste deja pe cel al victimelor de atunci, respectiv 2.997 morti, aceasta fara a-i mai pune la socoteala si pe cei cazuti pe frontul din Afganistan.

Depasirea acestui important prag psihologic vine pe fondul dezbaterii aprinse privind schimbarea strategiei din Irak. In zilele urmatoare, se asteapta ca presedintele Bush sa anunte o sporire a efectivelor, cel putin pe termen scurt.

http://www.evz.ro/article.php?artid=286193

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...