Jump to content
Nimeni

Google lansează Web Book Reader

Recommended Posts

Google a anunţat lansarea unei aplicaţii bazate pe web pentru citirea cărţilor digitalizate de către proiectul Book Search al companiei. Ca şi Google Maps şi Gmail, serviciul interactiv operează direct în browserul web şi oferă funcţii de zoom, ca şi de fullscreen.

Cărţile disponibile prin intermediul serviciului de căutare sunt în continuare disponibile şi pentru download în format PDF, dar utilitarul online al Google elimină necesitatea instalării Adobe Reader. Utilizatorii pot trece la un mod de vizualizare cu două pagini asemănător unei cărţi reale deschise, ori pot alege modul de vizualizare cu o singură pagină. Scrolling-ul prin conţinutul cărţii în format digital este posibil cu ajutorul mouse-ului.

În partea dreaptă a ecranului, utilizatorii pot găsi un câmp de căutare şi cuprinsul cărţii. Cu ajutorul acestor funcţii, utilizatorul poate sări la o secţiune diferită a cărţii şi are de asemenea la dispoziţie link-uri cu ajutorul cărora poate cumpăra cartea online. Google a legat, de asemenea, aplicaţia de serviciul său Google Scholar, pentru ca utilizatorii să poată repera lucrările care fac referire la cartea respectivă.

"Faceţi un simplu click pe «About this book» pentru a găsi mai multe lucrări legate de cartea pe care o citiţi", a declarat dezvoltatorul Google Nathan Naze. "Dacă sunteţi interesat de cartea «Cum să desenaţi eroi de benzi desenate», probabil vă va interesa şi cartea «Colecţia de benzi desenate, vol. I»", a adăugat el.

Deocamdată, numărul cărţilor disponibile integral pentru lectură este încă limitat, Google aflându-se în plin proces de digitalizare a cărţilor din marile biblioteci americane.

Sursa:Click

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...