Jump to content
Buugy

A murit Zoia Ceausescu

Recommended Posts

A murit Zoia Ceausescu

21 Noiembrie 2006

Zoia Ceausescu, fiica fostului dictator Nicolae Ceausescu, a incetat din viata aseara.

Cauza decesului este, potrivit unor surse medicale, cancerul pulmonar. Dupa executia parintilor sai, 25 decembrie 1989, Zoia Ceausescu a inceput sa fumeze foarte mult, intre 60 si 80 de tigari pe zi. Avea 56 de ani. Pentru a i se respecta o ultima dorinta, ea va fi incinerata maine.

Zoia Ceausescu s-a nascut in februarie 1950. Si-a dat doctoratul in matematica si a publicat multe lucrari de specialitate.

A fost casatorita cu inginerul Mircea Opran, profesor universitar la Politehnica.

Zoia a fost tinuta in arest preventiv, din 24 decembrie 1989 si pana la 18 august 1990,sub acuzatia de "subminare a economiei nationale".

Zoia Ceausescu obtinuse recent o hotarire judecatoreasca definitiva care obliga autoritatile sa-i restituie bunurile confiscate la revolutie (carti rare, tablouri, alte obiecte de arta) si care acum se afla in patrimoniul Muzeului National de Arta.

Nicu Ceausescu, fratele lui Zoia, a murit in 26 septembrie 1996, la Viena, de ciroza. El a fost inmormantat in tara cu onoruri, sicriul fiind infasurat in drapelul tricolor.

Sursa: Evz

Link to comment

Kull' date='Nov 21 2006, 21:49' post='1545679']

trebe impuscat :D nu merita sa traiasca pt ce a facut masa si cu ta'su acestei tari

stai putin, care e vina lui ca a avut parintii aia? Cu ce e el de vina?Nu inteleg...

Mi se pare o decizie foarte buna sa fie incinerata... a vrut asta in semn de protest... ca sa nu se adune reporterii la inmormantarea ei sa faca baza(stiti cum sunt reporterii astia, tot timpul pusi sa faca de ras lumea).

RIP.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...