Jump to content
IceMan

Gastile au pus stapinire pe trei sferturi din scoli

Recommended Posts

Imagine IPB

Din ce in ce mai multi elevi intra in gasti de cartier, iar in momentul in care au o problema la scoala cu colegii sau cu profesorii isi cheama in ajutor "prietenii".

In peste 75% dintre scolile din Romania, elevii se bat intre ei, isi jignesc profesorii, sint dati afara de la ore sau sint loviti de catre persoanele care ar fi trebuit sa-i educe.

Studiul "Violenta in scoli", facut in anul scolar 2004-2005 de catre Institutul de Stiinte ale Educatiei si UNICEF, arata ca actele de violenta se petrec mai des in licee si in scolile de arte si meserii decit in scolile generale. In acest context, isi pun amprenta gastile de cartier. Daca un elev este jignit de catre un coleg, a doua zi vine cu "prietenii" pentru a-l pune la punct pe cel care si-a permis sa-i vorbeasca urit. Mai mult de jumatate dintre elevi recunosc ca bataile intre elevi au loc in timpul pauzei, iar peste 30% se bat dupa cursuri, dar tot in incinta scolii, fiind ajutati de prietenii de cartier.

Directorii de scoli nu vor sa recunoasca agresiunile din unitatile pe care le conduc. Cind au fost chestionati, directorii au raspuns ca exista violenta, dar nu in scoala lor, pentru ca le este frica sa nu le scada prestigiul sau sa fie sanctionati.

In fiecare scoala exista doua-trei gasti

Peste 1.000 de elevi care au raspuns intrebarilor din studiu au recunoscut ca apartin unor bande de cartier, ei manifestind forme grave de violenta. Si sefii politiei recunosc ca au de-a face cu gastile de cartier, formate in mare parte din elevi. "Exista cam doua-trei gasti in fiecare scoala. Ele sint o problema, din cauza infractiunilor si a violentelor pe care le comit. Cel mai des intilnite sint taxele de protectie cerute elevilor si tilhariile", spunea inca din decembrie anul trecut Marian Tutilescu, director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Profesorii, atacati tot mai des

Fuga de la ore, indisciplina, ignorarea mesajelor transmise de un profesor sint cele mai frecvente forme de violenta ale elevilor fata de cadrele didactice.

Aproximativ 6.700 de elevi au comportamente care aduc prejudicii statutului de profesor. Jignirile legate de trasaturile fizice ale profesorilor sint si ele foarte des intilnite, fiind recunoscute de catre 60% dintre elevi.

Sursa: Stiri

Link to comment

c`mon mare lucru nu se intampla la noi din moment ce inca nu au aparut pistoale peste tot , faza asta e in toata lumea asta e nu ai ce face tre sa rezisti cumva nu ? Ai de ales ori faci pe prostu si ti`o iei ori dai si in stanga si in dreapta k sa iti castigi respectul si sa nu cumva sa mai ai prb...yo sunt de parere k strada te invata multe lucruri si bune si rele normal.

Link to comment

Mda am mai vazut si eu cand 3 baieti bat o clasa intreaga de 20 de liceeni, nu dau nume :whistle: :rolleyes:

Dar acuma daca privesc in urma mi se pare cea mai mare prostie sa te bati (desi mai practicam cateodata cand nu ne putem stapani nervii :( ). Oricum cred ca parintii sunt vinovati in proasta crestere a copiilor. Cred ca daca i-ar tine acasa in frau si cu cartea in mana nu ar ajunge asa multi in gasti de cartier. Mai exista si gasti de cartier care exista chiar pentru a face scandaluri, copii subnutriti care nu au nevoie de motive bine intemeiate ca sa produca un scandal ci din proprie initiativa, din lipsa de ocupatie si chestii din astea se leaga de unul sau de altul :(

E o chestie de lasitate ca daca atunci cand iei bataie de la unul sau altul sa vii cu nu stiu cati ca sa ii dai si tu inapoi ce ai incasat. Daca chiar esti asa tare cum te tii, atunci faci 1 la 1 daca chiar crezi ca situatia nu se poate discuta intre 4 ochi, oricum cea mai buna solutie este analizarea situatiei langa o bere si cel care a gresit sa recunoasca greseala :beer: .

Astea sunt doar teorii, in realitate nu se intampla asa ceva si nici nu se va intampla niciodata.

Link to comment

Gastile din scolile romane...sunt niste adunaturi de retards..auzi tu cica esti "cool" daca apartii unei gasti...te simti protejat...pe naiba gastile sunt doar un simplu pretext ca sa te ascunzi in spatele altora pentru ca esti WEAK...insa cel mai mult ma distreaza atunci cand se zvoneste o "mare" bataie...se strang cate 30 din ambele tabere...si pana la urma se duc toti acasa cu pantalonii plini de rahat...

O sa treaca multa vreme pana ajung gastile din Romania sa fie gasti adevarate...

Link to comment

Problema nu e intotdeauna educatia, ci si societatea. Cum a spus cineva mai jos, ai de ales intre a fi ostracizat si a te alatura lor (WRONG!). Sunt si alte metode pentru a-ti impune/castiga respectul. Pot sa zic ca am avut de a face cu fenomenul, dar prefer sa pastrez o oarecare distanta (nu sunt cu ei si nici impotriva lor).

Link to comment

Bataie....am incasat-o si eu un pic acum..mai bine de 5 ani...adica 1-2 pumni din cauza ca...am intrat singur unde nu a trebuit..ma rog....desi sunt destul de solid....peste 186 si nu sunt deloc slab....nu am sarit niciodata la bataie..ce mai faceam..prin clasa a 9 sau a 10...imi mai imobilizam cloegii ca sa le arat ca eu sunt mai "tare" dar doar in gluma....

O alta greseala....de ce sa fortam copii sa vina la scoala? Chiar credeti ca avem nevoie numai de intelectuali in tara asta? Ei bine...chiar nu avem. Vad ca mai nou toata lumea face o facultate...nu mi se pare nici asta normal.

Gasti...batai....nu stiu...poate ca nu am tangenta cu astfel de oameni...dar mi se pare dezgustator....inainte ma uitam la stirile de la ora 17...nu ma mai uit...mi se face greata de ceea ce vad...

Link to comment

well si eu sunt intr-o gasca de cartier si ce sa zic nu am probleme.. dar nu sunt eu genul care se leaga.. daca cineva mai mare decat mine se baga in mine nu imi cer scuze (el sa bagat) si daca vine la mine cu afirmatzi gen : te dai mare ceretzi scuze.. atunci dau un telefon si la sfarsit de zii toata povestea este rezolvata :D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...