Jump to content
Nimeni

Romania si Pakistan vor demara o serie de proiecte comune in domeniul educatiei IT

Recommended Posts

România şi Pakistan au căzut de acord cu privire la demararea unor proiecte comune în domeniul educaţiei IT, precum şi de dezvoltare de software românesc în Pakistan, reiese dintr-un comunicat emis de Ministerul Federal al telecomunicaţiilor şi IT-ului din Pakistan.

Vice prim ministrul român, Bogdan Pascu, se află momentan în vizită în Pakistan, unde conduce o delegaţie, care, potrivit presei pachistaneze explorează posibilităţile de cooperare economică, cu puţin timp înainte de aderarea României la UE.

Bogdan Pascu a declarat că statul român consideră Pakistanul un partener valoros şi este interesat de promovarea relaţiilor economice şi de comerţ între sectoarele publice, cât şi private, ale celor două ţări, a continuat comunicatul.

Statul roman este interesat să angaje tineri licenţiaţi talentaţi din Pakistan, oferindu-le acestora şansa de a contribui la creşterea economică a României, a afirmat acesta.

Oficialul român şi-a exprimat aprecierea cu privire la progresul înregistrat de sectorul IT şi de telecomunicaţii al Pakistanului. Pascu a transmis ministrului pakistanez şi dorinţa mai multor companii româneşti de a-şi reloca o parte operaţiuni şi din serviciile tip call-center în Pakisitan.

Pascu a adăugat că firmele româneşti sunt interesate şi de parteneriate cu grupuri din Pakistan cu privire la unele proiecte comune în domeniul educaţiei IT, având în vedere că sistemele educaţionale din cele două state sunt relativ asemănătoare.

"Ne aşteptăm ca valoarea de piaţă a industrie IT din Pakistan să atingă nivelul de zece miliarde de dolari până la sfărşitul anului 2010, în acelaşi timp menţinând şi nivelul anual de creştere, de 50%, în următorii cinci sau şase ani", a încheiat ministrul pakistanez.

Sursa:Click

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...