Jump to content
The Connection

Xbox news center

Recommended Posts

Gates prezice atacul clonelor Xbox 360

Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Divertisment :: Jocuri

Se va licentia Xbox OS ?

--------------------------------------------------------------------------------

Microsoft ramane in continuare o companie care cel mai bine se pricepe sa vanda software. Cum Xbox a devenit locul doi in piata, dar prin eforturi financiare uriase, Microsoft nu are de gand sa repete experienta si cu Xbox 360.

Sau cel putin asa indica toata strategia de pana acum a companiei. Cum nu este clar cine va iesi castigator din competitia Play Station 3 versus Xbox 360, Bill Gates pare a pregati o lovitura de maestru.

Bill Gates si-a adus aminte ca software-ul a facut din Microsoft ceea ce este si se gandeste sa licentieze software-ul de Xbox 360.

Consecintele sunt incalculabile si Sony practic ar fi scos din joc. Toate companiile ar putea produce practic propriile console de jocuri. Pentru Microsoft nu ar fi decat o reluare a modelului prin care a impus Windows pentru PC-uri.

Cum ar fi sa mergeti la magazin sa va cumparati toate componentele necesare pentru a asambla o consola (oferite de n producatori diferiti) si acasa sa nu mai fie nevoie decat sa instalati Microsoft Xbox OS ca sa aveti o consola de jocuri.

Xbox 360 ar fi clar si el scos din competitie, dar profiturile pe care le-ar obtine Microsoft ar fi mult peste ce ar putea scoate din vanzarea de Xbox ca atare.

Sursa :

Sursa

-----------------------------------------------------------------------

Era una dintre cele mai reusite reclame, care a circulat si la noi la nivel strict informativ, trimisa pe mail ca referinta pentru calitatea spotului publicitar. Cum Microsoft a anuntat clar ca nu are de gand sa intermedieze distributia de console de joc in Romania, transmiterea acestei reclame in scopul sau initial nu se justifica, deci cei care au apucat sa o vada au facut-o numai datorita calitatii ei in materie de publicitate.

Reclama cu pricina este disponibila online, pentru cei care nu au vizionat-o inca. Nu ma declar specialist in strategii de publicitate si marketing, dar am vazut multe reclame la viata mea, iar spotul pentru Xbox era unul dintre cele mai reusite, plin de dinamism si credibilitate, excelent realizat si mai ales amplu. Nu detaliez pentru ca as vrea sa urmariti filmuletul si sa va creati singuri o parere in aceasta privinta. Microsoft a retras reclama pe motivul ca ar fi prea violenta, dar, sa fim seriosi, orice film de mana a 14-a care ruleaza nestingherit in sali de cinema contine scene de violenta mult mai dure decat aceasta "joaca de copii mari".

Oricum, cu sau fara reclama, Xbox 360 va ajunge in Romania pe cai ocolite, in cantitati mici si va deservi un public restrans, gata sa scoata niste bani seriosi din buzunar pentru aceasta consola.

Sursa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se pare ca Microsoft nu a putut suporta prea mult timp faptul ca â??adversariiâ?™ sai au lansat console portabile care s-au dovedit un succes, si acum intentioneaza sa dezvolte cat de repede posibil un competitor, mai exact, 'o replica portabila' a Xbox 360, informeaza The Inquirer.

In ultimele doua luni au aparut diverse zvonuri conform carora echipa specializata de hardware a companiei se chinuie tot micsorand pana la miniaturizare dimensiunile celebrului Xbox.

â??Unul dintre cele mai noi zvonuri a fost lansat, in sfarsit, de catre o sursa credibila, de Dean Takahashi, care a afirmat in cartea sa - The Xbox 360 Uncloaked - ca va fi lansata o versiune portabila a consolei. Aceasta relativa confirmare vine dupa ce forumurile de gameri gem de post-uri care vizeaza acelasi subiect al Xbox Portable," scrie The Inquirer.

Scriitorul a spus ca echipa hardware a gigantului Microsoft a pornit intr-o mai moderna goana dupa aur si urmeaza sa-si lanseze descoperirea la sfarsitul anului 2007 sau la inceputul anului 2008. Mai mult, de vreme ce echipa hardware se ocupa de Xbox si de cateva alte gadget-uri, membrii ar fi putut initia fara probleme un asemenea proiect.

Strategia de diversificare a portofoliului Microsoft a fost determinata nu atat de faptul ca pricipalii competitori pe segmentul de gaming au lansat deja console portabile, ci si de valul de PocketPC-uri, TabletPC-uri si Origami/UMPC-uri, care se dovedesc atat de profitabile. Mai mult, se pare ca in ciuda declaratiilor oficiale ale Microsoft care a tinut sa infirme de fiecare data faptul ca ar dezvolta un challenger pentru celebrul iPod, compania detine multe secrete, printre care si un music player...

Tot astazi, presedintele Sony USA a declarat in cadrul unui interviu ca jocurile dedicate PS3 nu vor fi o afacere pentru gameri, fiind de fapt o achizitie destul de costisitoare, avand in vedere faptul ca titlurile ar putea avea preturi care sa varieze intre 60 si 100$.

Dar nici consola liderului in entertainment nu este mai ieftina, daca luam in considerare costurile de achizitie pentru Wii si Xbox 360. In consecinta, Microsoft ar putea castiga 'turnirul gaming-ului' datorita greselilor Sony.

Sursa: softpedia.com

Link to comment

Cel mai recent anunt al celor de la Electronic Arts, releva faptul ca jocul Superman Returns va fi lansat la timp pentru a coincide cu distribuirea pe DVD a filmului cu acelasi nume, mai precis pe 20 noiembrie. In cel mai pur stil EA, jocul va fi disponibil pentru marea majoritate a platformele existente: Game Boy Advance, DS, PlayStation 2, Xbox, si Xbox 360. Destul de curios faptul ca pana acum n-a fost "arborat" nici un semn al unei versiuni PC sau GameCube.

La prima vedere, lista caracteristicilor pare capabila sa satisfaca orice fan. Vor exista peste 100 de misiuni inspirate din benzile desenate, care ne vor purta prin si pe deasupra celor 80 de mile patrate ale orasului Metropolis, o distributie din care fac parte toti rivalii cunoscuti, in frunte cu Lex Luthor, precum si vocile si asemanarea cu corespondentii din film. Mai mult, gameplay-ul permite jucatorului sa utilizeze toate puterile personajului intruchipat, adica super-forta, ochii arzatori, respiratia rece ca gheata (nu, nu este o reclama mascata), sau zborul ametitor de rapid. Un aspect interesant al gameplay-ului il reprezinta absenta unui sistem de contorizare a sanatatii, de fapt ilustrarea invincibilitatii, inlocuita de o noua "gaselnita", poreclita stamina Omului de Otel, un "rezervor" golit la fiecare utilizare a unei super-puteri.

In cazul in care va faceti griji privitoare la continut, e bine de stiut faptul ca versiunile PS2, Xbox, si Xbox 360 sunt ratificate T for Teen, in timp ce versiunile Nintendo DS si GBA sunt ratificate E for Everyone.

Sursa

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specificatii tehnice

Xbox 360

- Graphics: 500 MHz ATI

- Memory: 512mb GDDR3 RAM w/ 700MHz DDR

- 3x symmetrical cores @ 3.2GHz

Playstation 3

- Graphics: 550MHz NVidia

- Memory: 256MB XDR Main RAM and 256MB GDDR3 VRAM

- 9x Cell Processor cores @ 3.2GHz

Topul vanzarilor in 2006:

- PlayStation 2 - 306,517

- Xbox - 6,495

- Nintendo GameCube - 42,286

- Xbox 360 - 259,458

Specificatiile anterioare, actuale si viitoare ale Xbox-ului:

Xbox

- Graphics: Nvidia NV2A

- Memory: 64 MB DDR SDRAM running at 200 MHz

- CPU clocks in at 733 MHz Intel Mobile Celeron

Xbox 360

- Graphics: 500 MHz ATI

- Memory: 512mb GDDR3 RAM w/ 700MHz DDR

- CPU: 3x symmetrical cores at 3.2GHz

Xbox Next-Next-Gen

- ???

Procentajul pietei in lume (generatia actuala):

- Sony 71 Percent

- Microsoft 16 Percent

- Nintendo 13 Percent

-------------------------------------------------------------------------

Movie 1

Movie 2

Movie 3

ps : Xbox e clar mai bun...2nd gen de la xbox e 1st gen la ps 3 .....

eventual un nume ca World of Warcraft apare pe Ps3 si atunci ps3 castiga dar nu cred ca ps3 va risca asa de mult cu ps3 cand xbox360 are conectiune la internet si tot felul de chestii mult mai bune...deja exista Oblivion pe xbox360 care e RPG

Link to comment

Da, acolo era o greseala pe Game Trailers, privitoare la numarul de console vandute. Nu era numarul total al vanzarilor din 2006 ci o medie lunara, de ~250,000 unitati; sursa.

Legat de cele 10 milioane de console de 360 vandute, acela e numarul estimat de Moore, persoana aflata in conducerea MS.

Moore predicted that Xbox 360 sales would reach 10 million units before the end of the console's first 16 months at retail.

Sursa.

Imi cer scuze pt erori. Asa le-am preluat de pe site-ul respectiv.

Link to comment

Se va licentia Xbox OS ?

[...]

Nu se va intampla asta pt. ca practic consola ar deveni un PC... cu upgradeuri si alte alea... si atunci s-ar distruge conceptul de consola-buy,insert disc and have fun ;)

In plus, e si o chestie de performanta... jocurile care se lanseaza pe console sunt facute special pt. acel sistem, pe cand la pc nu se poate obtine si ultimul strop de performanta pt. ca:

ex: un utilizator are procesor puternic dar placa grafica slaba -> procesorul trebuie sa compenseze din puterea placii grafice

alt utilizator are placa video foarte buna, procesor puternic, dar memorie ram putina -> trebuie compensata lipsa ramului...

In concluzie, parerea mea(si sper ca si a altora), Microsoft ar trebui sa nu-si bage coada prin treburile altora ca poate se arde... n-as vrea sa ajungem sa upgradam console... :|

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...