Jump to content
IceMan

Mortul viu

Recommended Posts

Un caz extrem de rar a creat panica in lumea medicala din capitala Moldovei, care nu stie cum sa procedeze cu un pacient mort care are puls. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi au parte de o situatie desprinsa parca din celebrul serial horror "Povestiri din Cripta".

PULS

La spital se afla internat un barbat de 71 de ani care, desi este mort fizic, inca traieste! "Practic i-a murit creierul dar ii bate inima si respira. Acum a inceput sa se descompuna dar nu il putem declara mort atata timp cat are puls", a declarat dr. Iulian Coca. Medicii nu il pot ajuta sa isi revina iar legislatia romaneasca interzice eutanasierea. Asa ca ramane doar sa intervina decesul. Ceea ce se poate intampla si peste cativa ani.

INECAT

Doctorul Coca ne-a explicat ca pacientul, Dionisie R., a ajuns la spital pe data de 5 octombrie, in jurul orei 13:00, fiind adus de o masina a penitenciarului. Facuse stop cardio-respirator, dupa ce s-a inecat cu paine si cartofi la masa. Medicii l-au resuscitat si inima a inceput sa ii bata. Prea tarziu insa. Si asta

fiindca stopul cardio-respirator a durat mai mult de patru minute, iar creierul, care a fost privat de oxigen, nu si-a mai revenit.

VEGETATIV

Acum Dionisie R. este intr-o stare vegetativa. Respira, are puls, tensiune, dar creierul nu functioneaza. A fost deconectat de la aparate si traieste singur, doar ca este hranit cu ajutorul perfuziilor. In mod normal un pacient decedeaza atunci cand este deconectat de la aparate, dupa cum ne-a explicat dr. Iunian Coca. Medicii stiu ca omul nu mai are sanse sa isi revina, dar nu pot face nimic pentru el. Ironia sortii a facut ca aceasta intamplare sa duca la eliberarea condamnatului. Fiindca se afla intr-o stare grava, Dionisie R. a fost pus in libertate pe data de 13 noiembrie. Este practic un barbat liber de trei zile, insa nu se poate bucura de libertatea lui.

BLESTEMAT

Mortul-viu, in varsta de 70 de ani, a fost adus de la puscarie, unde ispasea o pedeapsa de 12 ani de inchisoare pentru ca si-a omorat sotia. Doctorii cred ca omul nu mai are rude deoarece la spital nu a venit nimeni sa se intereseze de soarta lui.

Sursa: Ziarul Online

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...