Dani Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 MARTE, VIITOAREA PLANETĂ LOCUIBILĂ? NASA ar putea crea pe Marte condiţii asemănătoare celor de pe Terra. Plasarea pe orbita planetei a 300 de baloane reflectorizante, pe o distanţă de un kilometru şi jumătate, ar crea o oglindă uriaşă, care să reflecte lumina Soarelui la nivelul scoarţei. Acţiunea este însă extrem de dificilă. În cazul în care oglinda nu va fi atent confecţionată, ar putea reflecta radiaţii nocive pe suprafaţa planetei.Un eventual plan de a transforma întreaga planetă în una locuibilă pentru oameni ar dura însă ... câteva secole şi ar necesita resurse uriaşe. http://www.antena3.ro/Marte-viitoarea-plan..._hit_23011.html
Thora! Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Un eventual plan de a transforma întreaga planetă în una locuibilă pentru oameni ar dura însă ... câteva secole şi ar necesita resurse uriaşe. Ce imi plac stirile astea :D "Peste 8000 de ani, insulele Fiji vor constitui cel mai mare imperiu, mai ales ca datorita miscarii placilor tectonice vor fi parte continentala" sau "Daca continua acelasi ritm de dezvoltare, Vanuatu va fi principala forta economica mondiala peste 5000 de ani"OnTopic : nu cred ca va mai exista NASA peste cateva secole. De altfel nu cred ca va mai exista SUA peste un secol (daca nu chiar mai devreme).
Potyike Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 hai fitzi seriosi... 30% din planeta nu e locuita ... jumate de omenire moare de foame si noi ne facem alta planeta...
shadowboss Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Hai sa nu ne mutam acuma pe Marte ;) Stati flexati pe scaunelul vostru din fata calculatorului si radeti de ce prostii vorbesc unii tembeli. PS: Cand o sa se deschida o gaura de vierme sa ii teleporteze pe toti pe Marte, atunci o sa ajungem noi acolo ;)
Deian69 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 hai fitzi seriosi... 30% din planeta nu e locuita ... jumate de omenire moare de foame si noi ne facem alta planeta... jumatatea cealalta nare loc unde sa-si parcheze masinile :P eu nu as vrea sa locuiesc pe marte :) Iti dai seama cati bani sa platesti numa sa ajungi............deci noi ramanem cu resturile aici pe pamant EDIT: eu as prefera platforme pe oceane :)
Lord^Kani Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Oricum Terra e supra populata..trebuie gasita o alternativa...ori Marte..ori poate orase subterane...ceva...
The Connection Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Oricum Terra e supra populata..trebuie gasita o alternativa...ori Marte..ori poate orase subterane...ceva... ori :gunsfire: :starwars: :violent1: scapam de chinezi ps : mie mi-ar place sa locuiesc pe marte..atata timp cat e gratis si sigur pot sa traiesc acolo ........no gravitation ..cool !
Qui-Gon Jinn Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 despre Marte nu stiu prea multe dar despre Europa ce ziceti? e un fel de Hoth ( fanii SW stiu ) care sub scoarta are apa :)
shadowboss Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 As trimite pe cativa sa locuiasca pe Marte ... dar sa nu mai aiba cale de intoarcere.
alecs Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Păcat că nu o să trăiască Jiji până atunci , că altfel ar fi cumpărat toată planeta pe persoana fizică şi ar fi făcut afaceri cu terenuri. :)
10StepDeath Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 despre Marte nu stiu prea multe dar despre Europa ce ziceti? e un fel de Hoth ( fanii SW stiu ) care sub scoarta are apa :) Sincer mai bine as merge pe "Hoth" decat pe marte , cine stie poate vin martienii ... . Noi inca nu am putut explora nici adancurile marii , ceea ce stim despre oceane este mai putin de 50 % ... . Daca nici nu stim ce specii traiesc in adancurile planetei atunci cum o sa ajungem pe Marte ... prin gauri de viermi... am eu la viermi in calc ca as putea sa mut tot cartierul meu pe Marte si inapoi de 2 ori .. ... :dooh:
Danny Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Hai sa nu ne mutam acuma pe Marte ;) Stati flexati pe scaunelul vostru din fata calculatorului si radeti de ce prostii vorbesc unii tembeli. PS: Cand o sa se deschida o gaura de vierme sa ii teleporteze pe toti pe Marte, atunci o sa ajungem noi acolo ;):lol:subscriu :)
Kargoth. Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Hai sa fim seriosi...numai americanii ar putea fii atat de prosti sa se gandeasca acuma la asa ceva...
Sequenz 31 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 mda ... vom ajunge si pe marte ... dar nu curand :( ... vom ajunge colo .. peste cateva sute bune de ani daca nu mii ;)
Shush Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Mai bine ne-am vedea de planeta nostra, sa facem in asa fel incat sa nu avem nevoie de alta planeta pt. a locui !
shadowboss Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Ei nu au ajuns inca nici pe Luna, si acuma ar merge direct pe Marte ... hai sa fim seriosi.Nu mai este mult si o sa scoata serial cum ca americanii deja au orase construite pe Marte ... poate o sa se filmarile tot in desertul in care s-au facut si cu marea lor aventura pe Luna :rofl1: ... (sau pe langa luna)
Extrem One Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 mda ... vom ajunge si pe marte ... dar nu curand ... vom ajunge colo .. peste cateva sute bune de ani daca nu mii Vorbesti fara sa stii.... Sa locuim pe marte, niciodata ! motiv? ganditi putin. Repet, peste aprox 200 de ani ne vom muta intr-o alta galaxie...pe o planeta numita..... aflati voi....rabdare. Later...
Potyike Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 mai bine ar planta copaci la marginea saharei si in 1000 de ani s-ar face si sahara loc locuibil (nu va luatzi de exprimare, sunt de origine maghiara) :)
BlackDevil Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 NASA ar putea crea pe Marte condiţii asemănătoare celor de pe Terra. Plasarea pe orbita planetei a 300 de baloane reflectorizante, pe o distanţă de un kilometru şi jumătate, ar crea o oglindă uriaşă, care să reflecte lumina Soarelui la nivelul scoarţei. Acţiunea este însă extrem de dificilă. În cazul în care oglinda nu va fi atent confecţionată, ar putea reflecta radiaţii nocive pe suprafaţa planetei. o problema .... prin spatiu mai sunt si "pietre care se misca" aka asteroizi sau cum .... oare n-ar fi cam mare posibilitatea ca acel material sa devina ciuruit ?
shadowboss Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Ce metrou va duce oare pe Marte, sau avion, Taxi inter-stelar, sau o sa mergem cu nava celor din StarWars?Oricum, asta a fost cea mai mare porcarie pe care am auzit-o in ultimii 22 de ani :rofl1: