Jump to content
IceMan

Iarna se instaleaza peste o saptamana

Recommended Posts

Peste o saptamana vine iarna. O iarna destul de usor de suportat, din care nu vor lipsi viscolele, drumurile blocate sau gerul. Ninsorile nu pun inca stapanire pe Romania, dar frigul va deveni tot mai aprig in perioada urmatoare.

In ciuda prognozei meteorologilor, ieri, in Capitala, vremea a fost comparabila cu cea dintr-o zi de primavara.

Zapada intarzie anul acesta. Abia de joi, 23 noiembrie, sezonul rece poate fi declarat oficial. Cel putin asa sustin meteorologii. Iar la zapada se pare ca ne putem astepta sa fie din abundenta abia prin decembrie. Potrivit sefului Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, din noiembrie pana in martie nu vor fi precipitatii insemnate cantitativ, dar la sfarsit de noiembrie sau la inceputul lui decembrie ne putem astepta la trei zile cu viscol.

Fara a avea habar de prognoze, bucurestenii s-au bucurat ieri la maximum de vremea frumoasa si chiar au renuntat la hainele groase. Au pescuit, s-au plimbat ore intregi, au stat de vorba la nesfarsit si au stat pe iarba, ca intr-o zi de vara.

Directorul Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM) mai lanseaza insa un avertisment.

Din cauza incalzirii globale, clima se schimba si, chiar daca nu putem spune ca avem doua anotimpuri, exista anomalii, treceri bruste de la un anotimp la altul, dar si fenomene violente. "S-a constatat ca in ultimii 20 de ani, temperatura medie globala a crescut cu 0,7 grade, ceea ce este enorm in comparatie cu evidentele, datorita cauzelor naturale. Cauzele naturale pot produce aceasta crestere in 2.000-3.000 de ani.

Tornadele ar putea deveni o obisnuinta

Pe cand in ultimii 20 de ani, temperatura a crescut si a generat schimbari climatice", subliniaza Ion Sandu. De aceea, este posibil sa vedem tot mai des fenomene de tipul tornadelor - nu de genul celor din America - sau alte manifestari violente ale climei. Acestea nu pot fi prognozate decat cu cateva ore inainte.

Sursa: Libertatea

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...