Jump to content
Sequenz 31

Utilizarea excesivă a PDA-urilor dăunează grav sănătăţii

Recommended Posts

Avocaţii avertizează companiile americane că ar putea avea de înfruntat răspunderea civilă sau plata de compensaţii către angajaţii care au de suferit în urma utilizării excesive la lucru a PDA-urilor.

American Physical Therapy Association şi alte organizaţii ocupaţionale avertizează că utilizarea incorectă şi excesul în utilizarea PDA-urilor poate duce la apariţia durerilor la degete şi mâini, afecţiuni ale tendoanelor şi umflături ale degetelor.

"Dacă apar simptomele, este deja un caz de serios", a declarat Alan Hedge, profesor de ergonomie la Cornell University. "Angajatorii îşi pot învăţa angajaţii cum să utilizeze în mod corect dispozitivele handheld", a declarat el.

Frank Morris, avocat la Washington, D.C., spune că angajatorii trebuie să elaboreze politici în ceea ce priveşte utilizarea PDA-urilor. Companiile pot fi de asemenea puse în poziţia de a plăti ore suplimentare pentru angajaţii care utilizează un PDA de la firmă în orele de după program.

Unele hoteluri care oferă servicii şi companiilor au început deja să ofere tratamente pentru aceste probleme. Hyatt Regency Scottsdale Resort and Spa din Scottsdale, Arizona, oferă un masaj special pentru mâini, destinat celor care utilizează intensiv tastatura foarte mică a PDA-ului BlackBerry şi care costă 80 de dolari pentru 30 de minute. Un purtător de cuvânt al hotelului spune că masajul este extrem de popular.

Alte hoteluri, printre care hotelul Sofitel din Los Angeles, au anunţat tratamente asemănătoare, pentru utilizatorii intensivi ai dispozitivelor handheld.

Utilizarea PDA-urilor poate avea consecinţe pentru sănătatea utilizatorilor, de la dureri ale degetelor până la afecţiuni ale încheieturilor, care necesită tratamente speciale. Cazurile legate de utilizarea unor dispozitive precum BlackBerry, Treo sau Sidekick apar în parte din cauza faptului că angajaţii care utilizează aceste tehnologii le folosesc excesiv şi în afara orelor de lucru. În unele cazuri, un simplu tratament nu este suficient şi se poate ajunge chiar şi la intervenţii chirurgicale.

"Am văzut oameni care folosesc aceste dispozitive ore în şir şi îşi cauzează singuri afecţiuni ale degetelor. La birou, ar trebui ca aceste dispozitive să fie utilizate conectate la o tastatură normală", a declarat Stacey Doyon, preşedintele American Society of Hand Therapists.

Sursa: http://www.chip.ro/

Link to comment

American Physical Therapy Association şi alte organizaţii ocupaţionale avertizează că utilizarea incorectă şi excesul în utilizarea PDA-urilor poate duce la apariţia durerilor la degete şi mâini, afecţiuni ale tendoanelor şi umflături ale degetelor.

Ce oameni =)) da in SUA orice e posibil !

Link to comment

B)-->

CITAT(Adi.B @ Nov 3 2006, 20:13)

Doresc sa precizez ca preluarea stirilor de pe chip.ro este ilegala.

Reproducerea integrala sau partiala a materialelor de pe acest site este permisa numai cu acordul Vogel Burda Communications.

(post facut datorita maririi numarului de stiri preluate de pe acel site, chiar si daca e precizata sursa si mai mult ca sigur domnii ce au facut respectivele threaduri nu au acea aprobare.)

>_>

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...