Jump to content
Dani

Romeo si Julieta, made in China

Recommended Posts

Romeo si Julieta, made in China

Idila ascunsa in salbaticie intre un barbat de 70 de ani si sotia lui de 80.

Un batran chinez a daltuit cu mana lui o scara cu mii de trepte pe coasta unui munte, astfel ca nevasta lui, cu zece ani mai in varsta, sa poata cobori din pestera unde isi duc impreuna zilele de mai bine de jumatate de veac.

Aceasta idila, ascunsa in salbaticie, a fost decretata ?cea mai frumoasa poveste de dragoste”, la un concurs organizat de o revista chinezeasca pentru femei.

Alungati de gura lumii

Povestea a inceput acum 50 de ani, cand Liu Guoajiang, pe atunci un flacau de 20 de ani, s-a indragostit de vaduva Xu Chaoqing. La fel ca in ?Romeo si Julieta”, idila lor s-a lovit de opozitia familiilor si a prietenilor. Cele mai vehemente au fost rudele baiatului, suparate ca aleasa inimii lui era mai mare cu zece ani si, in plus, avea deja copii de la primul sot. Pentru a scapa de gura lumii, cei doi indragostiti s-au refugiat intr-o pestera in muntii din districtul Jaingjin, in sudul Chinei.

La inceput, viata lor a fost foarte grea, iar Xu era chinuita de gandul ca i-a distrus viata tanarului. ?Nu-ti pare rau?”, il intreba ea. ?Atata vreme cat vom munci, viata noastra se va imbunatati”, raspundea mereu Liu.

Iubirea are 6.000 de trepte

Din pricina varstei inaintate, cei doi batrani nu au putut participa la ceremonia de premiere a povestii lor, desfasurata la Beijing. A fost prezent doar fiul lor, Liu Mingsheng, care a tinut sa arate o lampa cu gaz mesterita de tatal sau dintr-o calimara. ?Parintii mei traiesc izolati de peste 50 de ani din cauza iubirii ce si-o poarta. Acolo nu exista electricitate, iar tata ne facea lampi pentru a ne lumina viata”, a spus Liu. ?Mama coboara foarte rar de pe munte, dar tata i-a facut o scara cu 6.000 de trepte, pentru a-i fi mai usor. Este o scara a iubirii”, a adaugat el.

Faima pe care a capatat-o aceasta poveste a atras atentia autoritatilor din Jiangjin, care s-au aratat dornice sa le indulceasca traiul celor doi pustnici. ?Guvernul local va incerca sa le conecteze pestera la reteaua de electricitate”, a promis Dai Rong, un oficial local. Dupa cum a asigurat fiul lor, parintilor sai nici nu le trece prin cap sa revina in sat, cel putin atat timp cat se mai au unul pe celalalt.

http://www.evz.ro/article.php?artid=280381

Link to comment

Un batran chinez a daltuit cu mana lui o scara cu mii de trepte pe coasta unui munte, astfel ca nevasta lui, cu zece ani mai in varsta, sa poata cobori din pestera unde isi duc impreuna zilele de mai bine de jumatate de veac.

"prind greu,inteleg repede =)) "

imi explica si mie cineva fraza asta.........

Ea statea in pestera na coborat niciodata jos???sau cum sa urcat acolo

Link to comment

era mai tanara cand s-a urcat...de aia a putut.....a stat in pestera timp de 50 de ani si acum la 80 de ani coboara tu !..........sotul ei i-a facut o scara de 6.000 de trepte ca sa poata sa coboare si sa urcecat de cat normal...fara sa fie riscul sa cada sau ceva de genul.... :|..

ps : foarte frumos......chiar este mai frumos decat oricare poveste de genul acesta

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...