Jump to content
Nimeni

O nouă bancnotă în portofele

Recommended Posts

BNR pune in circulatie bancnota de 200 de lei

Banca Nationala a Romaniei va introduce, de la 1 decembrie 2006, o nouă bancnotă în valoare de 200 lei şi va închide etapa de transformare a bancnotelor, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Astfel, cu excepţia bancnotelor de un leu, toate cupiurile noii emisiuni au corespondent în cupiurile europene.

"Denominarea a fost în viziunea noastră şi un pod, care a marcat trecerea către euro. Bancnota are pe avers portretul lui Lucian Blaga şi pe reveres gânditorul de la Hamangia", a menţionat Isărescu.

In urma cu cateva luni guvernatorul BNR preciza ca argumentul care a stat la baza deciziei de lansare a bancnotei de 200 de lei este obisnuirea populatiei cu structura insemnelor euro in perspectiva adoptarii monedei unice europene.Prin lansarea noii bancnote avem acelasi numar de cupiuri ca si zona euro.

Mugur Isarescu a precizat ca bancnota de 200 de lei va fi cea mai utilizata la ATM-uri. Potrivit calendarului denominarii, leul vechi si cel nou vor circula in paralel pana in ultima zi a acestui an, iar de la 1 ianuarie 2007 vechile bancnote vor putea fi preschimbate pe termen nelimitat la BNR, fara taxe si comisioane.

Sursa: Click

Link to comment

O sa se foloseasca si bancnotele astea cu sume mari pana la urma dar.. tot de cei ultra bogati... acum le pot intra mai multi bani in portofel, economisesc ca spatiu, 1 bancnota de 100 la fiecare de 200.

OFF: Da exista mai multe combinatii de bancnote ( 1 de 200 RON si 2 de 50RON, 1 de 200 si 1 de 100, ... )

@Christian: da si in UE se pot platii in 3 bancnote dar de 500E in unele tari ... :lol:

Link to comment

Eu si cu banii care is acuma ma incurc, habar nu am ce bani sunt in moneda ... cand ma duc la magazin, ii imprastiu la vanzatoare un pumn de monede si isi alege care ii place :D

Chiar nu stiu ce rol au astea de 2 mil ... nu-i vad nici un sens, insa hai sa facem bani ... in loc sa faca bani, mai bine ne-ar da la toti doua bancnote de cate 1 mil, nu stiu cine i-ar refuza ca ne da in 2 bucati si nu intruna.

PS: sau daca de aia se fac banii ca sa puna iar poza unei poiate pe ea, atunci se intelege totul. Oricum, mai mult ar merita sa fie: Nadia Comaneci decat poiatele care nu ne-au adus nici un castig, nici un renume.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...