Nimeni Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 BNR pune in circulatie bancnota de 200 de leiBanca Nationala a Romaniei va introduce, de la 1 decembrie 2006, o nouă bancnotă în valoare de 200 lei şi va închide etapa de transformare a bancnotelor, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Astfel, cu excepţia bancnotelor de un leu, toate cupiurile noii emisiuni au corespondent în cupiurile europene."Denominarea a fost în viziunea noastră şi un pod, care a marcat trecerea către euro. Bancnota are pe avers portretul lui Lucian Blaga şi pe reveres gânditorul de la Hamangia", a menţionat Isărescu.In urma cu cateva luni guvernatorul BNR preciza ca argumentul care a stat la baza deciziei de lansare a bancnotei de 200 de lei este obisnuirea populatiei cu structura insemnelor euro in perspectiva adoptarii monedei unice europene.Prin lansarea noii bancnote avem acelasi numar de cupiuri ca si zona euro.Mugur Isarescu a precizat ca bancnota de 200 de lei va fi cea mai utilizata la ATM-uri. Potrivit calendarului denominarii, leul vechi si cel nou vor circula in paralel pana in ultima zi a acestui an, iar de la 1 ianuarie 2007 vechile bancnote vor putea fi preschimbate pe termen nelimitat la BNR, fara taxe si comisioane.Sursa: Click
Alex86 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 am vazut la TV....revine Blaga care a mai fost pe bancnota de 5000 ,aparuta in 1998
The Connection Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 mi se pare o idee foarte buna...trebuie sa ne obisnuim cu un astfel de sistem pentru U.E . chiar daca nu meritam ...totusi asi fi preferat sa fie pusa Nadia Comaneci,Stefan Cel Mare.......da stefan cel mare trebuia pus....doar el e cea mai mare roman al tuturor timpurilor
Shush Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 o sa se incurce multi vanzatori cu restul de la 200 de lei nefiind obisnuitzi decat cu bancnote care incep cu cifra 1 sau cu 5 :D
Kargoth. Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O noua bancnota...nu ma prea incalzeste cu nimic...o sa fie doar portofelul mai subtire acuma ^_^
Silvinho Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 mi se pare inutila ca si cea de 500 lei. acum majoritatea persoanelor platesc cu cardul si nu prea mai e nevoie de bancnote mari.
robert03 Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 @Silvinho: si cei din UE folosesc plata prin card bancar dar exista in circulatie bancnote de 200E sau 500E.Va dati seama? Salariul minim pe economie se poate platii prin 2-3 bancnote...
Christian Verhulst Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 @Silvinho: si cei din UE folosesc plata prin card bancar dar exista in circulatie bancnote de 200E sau 500E.Va dati seama? Salariul minim pe economie se poate platii prin 2-3 bancnote...si salariul minim european se poate plati in 3 bancnote :)...
Deian69 Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 si salariul minim european se poate plati in 3 bancnote :)...poate vroiai sa zici o bacnota jumate (1+1\2) :right:
robert03 Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O sa se foloseasca si bancnotele astea cu sume mari pana la urma dar.. tot de cei ultra bogati... acum le pot intra mai multi bani in portofel, economisesc ca spatiu, 1 bancnota de 100 la fiecare de 200.OFF: Da exista mai multe combinatii de bancnote ( 1 de 200 RON si 2 de 50RON, 1 de 200 si 1 de 100, ... )@Christian: da si in UE se pot platii in 3 bancnote dar de 500E in unele tari ... :lol:
Lord^Kani Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 nush..e degeaba bacnota de 200 de lei :) ... e prea mare..dacat sa port atatia bani cash la mine mai bine ii pun pe card..e aiurea in ziua de azi sa ai atata cash pe tine..
shadowboss Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Eu si cu banii care is acuma ma incurc, habar nu am ce bani sunt in moneda ... cand ma duc la magazin, ii imprastiu la vanzatoare un pumn de monede si isi alege care ii place :D Chiar nu stiu ce rol au astea de 2 mil ... nu-i vad nici un sens, insa hai sa facem bani ... in loc sa faca bani, mai bine ne-ar da la toti doua bancnote de cate 1 mil, nu stiu cine i-ar refuza ca ne da in 2 bucati si nu intruna.PS: sau daca de aia se fac banii ca sa puna iar poza unei poiate pe ea, atunci se intelege totul. Oricum, mai mult ar merita sa fie: Nadia Comaneci decat poiatele care nu ne-au adus nici un castig, nici un renume.
Uzur Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Mai bine il puneau pe Becali pe foaie ON:La cat de mari is salarile in romania...cam aiurea
shadowboss Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Eu am primit deja un salar care consta dintr-o bancnota ;)
BlackDevil Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Eu am primit deja un salar care consta dintr-o bancnota ;)lol asa putin primesti ? :Pe interesanta aceasta miscare dar totusi va fi foarte greu pt batrani care nu prea le inteleg .... da oare de ce nu au facut de 300 (sa fie intre 100 si 500) ?
shadowboss Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Eu as face o bancnota de 40 000 pentru ca ~ atata ii un Pepsi la 2L si asta cumpar mai des. Nu stiu ce trebuie sa cumperi sa ai nevoie de 2mil...