Jump to content
Deian69

Au pasit americanii pe luna ?

Au pasit americanii pe luna ?  

43 members have voted

  1. 1. Au pasit americanii pe luna ?

    • Da
      19
    • Nu
      15
    • Nu stiu
      9


Recommended Posts

DA, americanii au fost primii (si singurii pana acum) care au pasit pe Luna, pentru ca:

1. La vremea aceea, rusii controlau aproape in integralitate serviciile de informatii americane, avand ca agenti chiar persoane din conducerea lor. Daca rusii ar fi aflat (si sigur aveau mijloacele sa afle) ca totul a fost o mare cacialma sigur ar fi facut un scandal enorm pe tema asta.

2. Ca sa reiau o tema din topicul celalalt, rusii erau mai dezvoltati dpdv economic, stiintific, tehnologic decat americanii, numai ca cercetarea si dezvoltarea lor spatiala era pe mai multe fronturi, pe cand americanii doreau o lovitura de imagine, s-au concentrat doar pe misiunea catre Luna si le-a iesit.

Parerea mea este ca si la ora asta, rusii - in ceea ce priveste cercetarea aeronautica si aerospatiala - sunt primii in lume, iar o colaborare - evidenta si inevitabila - cu China va putea naste o noua forta in domeniu.

In ceea ce priveste filmul, este foarte probabil ca el sa fi fost filmat in studiouri, ca un fel de backup pentru situatii neprevazute, si poate ca anumite secvente, sau poate intregul film difuzat a fost cel "regizat".

Americanii nu mai merg pe Luna pentru ca implica costuri enorme - iar posibilele profituri sunt nule. De fapt, americanii - cu o societate bazata exclusiv pe profit - nu cred ca vor mai avea curand un program spatial de amploare, la vremea aceea era o problema de imagine si mandrie, un prosop aruncat de catre URSS.

Iar cateva aselenizari nu se pot compara - un opinia mea - cu anii de studii in ceea ce priveste posibilitatea traiului in cosmos de catre rusi pe statia MIR (chestia aia prezentata de americani ca o uzina de pompat apa, cu tevi pline de calcar si robineti ruginiti :D ).

Link to comment
Share on other sites

am citit si celalt topic am gasit cateva posturi foarte interesante....si bine argumentate afirmativ,acela fiind:Rusii ar fii comentat inapoi daca ar fii fost vrajala.

Asteptam sa vedem ce o sa zica chinezii :)

Sr ca am deschis alt topic.

Link to comment
Share on other sites

@Thora!

rusi au pierdut de mult lupta spatiala impotriva americanilor

NASA are un buget cum nu o sa aiba rusi in 50 de ani

si ai zis ca americanii nu se mai implica intr-un proiect de amploare, ISS (International Space Station) ce il numesti, un micro proiect?!?! O.o

Link to comment
Share on other sites

@Thora!

rusi au pierdut de mult lupta spatiala impotriva americanilor

NASA are un buget cum nu o sa aiba rusi in 50 de ani

si ai zis ca americanii nu se mai implica intr-un proiect de amploare, ISS (International Space Station) ce il numesti, un micro proiect?!?! O.o

1. Rusii (ca si chinezii de altfel) nu au nevoie de bugete cu multe zerouri in coada. Valoarea unui EURO/USD este TOTAL diferita in China sau Rusia fata de SUA/Marea Britanie. Energia si forta de munca + spagile "legale" sunt infime in cele doua tari fata de lumea occidentala.

2. ISS era = 0 (zero) daca nu ar fi fost rusii. Dupa 18 (optsprezece) miliarde de dolari cheltuiti de catre SUA/Canada/Marea Britanie/Japonia/Germania in 4 ani de zile nu aveau nici macar planurile pentru statie. Da a trebuit sa vina cei din "Orasul Stelelor" (Rusia in caz ca nu stiai) si pentru 1 mld. sa faca un proiect (btw, americanii, la 20 ani dupa MIR habar nu aveau cum se poate rezolva problema aerului pe o statie orbitala).

3. Incearca sa cauti si surse alternative de informatie (in afara de Discovery si N.G.) si uneori sa citesti printre randuri.

4. ai auzit cumva de AN 225 sau SU 27?

LE :

Rusia şi China vor coopera în cadrul unor misiuni spaţiale spre Lună şi planeta Marte, au anunţat joi oficiali moscoviţi, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

'Am trecut de la cooperarea în domeniul tehnic la dezvoltarea unor proiecte ştiinţifice spaţiale de anvergură', a comentat Iuri Nosenko, director adjunct al agenţiei spaţiale ruse, aflat la Beijing. Conform oficialului rus, companiile din Rusia şi cele chineze au semnat contracte de colaborare în domeniul cercetării spaţiale în valoare de zeci de milioane de dolari.

Iuri Nosenko a precizat că Rusia a fost de acord să ajute China în programul său spaţial de cercetare a Lunii, iar China va participa la rândul său în cadrul proiectului rus de a trimite o sondă spaţială robotizată pe Phobos, micuţul satelit al planetei Marte, pentru a preleva mostre de sol şi a le aduce înapoi pe Pământ.

În cadrul acestui proiect China va construi un mini-satelit ce va fi transportat de sonda rusească şi lansat pe orbită în apropierea lui Marte de unde va transmite date de interes ştiinţific, a precizat Gheorghi Polişciuc, directorul companiei NPO Lavoşkin care lucrează la această misiune. Lansarea sondei ruseşti spre Marte se va produce în 2009.

Gheorghi Polişciuc a mai precizat că reprezentanţii Chinei s-au arătat interesaţi şi de o participare ulterioară la o misiune robotizată rusă la suprafaţa lui Marte.

Iuri Nosenko a refuzat să dea publicităţii alte detalii despre misiunile pe Marte şi Lună şi nu a precizat bugetele acestor proiecte.

Nikolai Testoedov, directorul companiei ruse de stat NPO Reşetnev al cărei obiect de activitate este construcţia de sateliţi în cadrul GLONASS, programul rus de amplasare a unor sateliţi geostaţionari, a precizat că să aşteaptă ca experţii chinezi să colaboreze cu Rusia şi în acest domeniu.

Rusia a vândut tehnologie spaţială Chinei, tehnologie care a constituit baza pentru primele misiuni spaţiale chineze cu om la bord (primul taikonaut a ieşit în spaţiu pe orbita circumterestră în 2003 urmat în 2005 de alţi doi astronauţi chinezi). Shenzou, naveta la bordul căreia au fost realizate aceste misiuni, este foarte asemănătoare cu naveta rusă Soiuz.

Următoarea misiune spaţială chineză cu om la bord va avea loc în cursul anului viitor. Autorităţiel chineze şi-au anunţat deja proiectul de a construi o staţia orbitală şi să trimită o sondă spaţială pe suprafaţa Lunii până în 2010.

Sursa : Rompress.

Mai crezi ca numai NASA poate? Sa nu spun ca in afara de jocuri de artificii cu celebrele "Columbia" NASA nu a mai aratat nimic spectaculos in ultima vrme.

Link to comment
Share on other sites

Am votat nu stiu, pt ca exista multe probe contra, dar mai stii?

La vremea respectiva, americanii chiar erau in stare sa arunce milioane de dolari doar ca sa le dea peste nas rusilor, era in mijlocul razboiului rece.

Asa ca nu stiu zau care e adevarul.

Link to comment
Share on other sites

Cu siguranta nu...cineva care crede ca se pricepe..sa imi explice cum au decolat de pe luna..

fiind gravitatia de 7 ori mai mica decat pe paman, nu e asa greu..

eu cred ca au pasit.

thora a zis bine ce a zis.. rusii la acea vreme aveau posibilitatea de a afla daca e o cacealma si ar fi impartasit asta cu restul lumii..

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...