Jump to content
vudu

Fotografii horror te vor convinge sa lasi fumatul

Recommended Posts

Oameni bolnavi, imbatraniti, chiar decedati, bebelusi conectati la aparate si plamani macinati de tutun. Astfel de fotografii vor fi aplicate pe pachetele de tigari, de la 15 mai 2007.

Fumatorii vor avea de infruntat imagini de cosmar, de fiecare data cand vor scoate o tigara din pachet. Ministerul Sanatatii si-a propus ca, de la 15 mai 2007, pe toate pachetele de tigari sa apara fotografii, care sa-i determine pe fumatori sa renunte la tutun, iar pe cei care ar fi tentati sa se apuce de fumat, sa se lase pagubasi. Astfel, specialistii din Sanatate au pregatit, pe langa proiectul de ordin, aproximativ 40 de fotografii absolut inspaimantatoare, insotite de mesaje care explica imaginea.

Doar Belgia are lege in acest sens

Prin urmare, consumatorii de tutun vor putea "alege" intre imagini cu oameni pe patul de spital, chiar la morga, copii imbolnaviti de fumul de tigara, pe care il inspira de la parintii fumatori, barbati impotenti etc.

Pana anul viitor insa, pachetele de tigari vor suferi o alta tranformare, in sensul ca avertismentele, de genul "Fumatul poate sa ucida" sau "Fumatorii mor mai tineri", vor ocupa 30% din fata principala si 40% din fata secundara. De asemenea, vor disparea de pe pachet descriptorii "Lights" si "Super Lights".

"Toate acestea presupun costuri de milioane de dolari. in plus, potrivit legislatiei europene, adoptarea pictogramelor este optionala, lasata la latitudinea statelor membre. De altfel, pana acum, doar Belgia a aprobat o lege in acest sens", ne-a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs la JTI Romania.

sursa

Link to comment
Guest »Intruder of SL

Cum a zis Lord^Kani......un cap de mort nu ma va face sa renunt la fumat. Ar fi doar o poza care mi-ar arata pe cineva mai slab de inger ca mine care nu are atata bun-simt incat sa traga o linie. E.G.: eu fumez de 4 ani, si stiu ca este absurd sa fumez 2 pachete pe zi, sau pe stomacul gol.........eu mananc de rup dupa ce fumez, de asemenea nu fumez ca disperatul si apoi beau, pt ca este o combinatie naspa. Si in general fumez un pachet mic/zi de scoala. Adica in 5 pauze e gata. O astfel de poza arata cum nu stiu unii sa traiasca.

Link to comment

1 tigara = -7 minute din viata unui om.

Deci un pachet de 20 de tigari, 20*7=140 de minute

Un fumator consuma cam 1 pachet sau 1 pachet jumate pe zi.

Sa zicem 1 pachet.

Deci intr-un an cam 370 de pachete.

370*7*20=51800 de minute/an

Intr-o zi sunt: 24*60=1440 de minute

Un an are: 1440*365=525600 de minute, din care tu fumezi ~ 52000 de minute, deci aproximativ 10%.

Deci in 10 ani, tie ti se taie unul.

Daca ai trai 100 de ani, 10 ani s-au dus pe apa sambetei (adica a tigarilor)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...