Jump to content
Sequenz 31

Procesoarele quad-core de la Intel: puternice, dar scumpe

Recommended Posts

Noile procesoare Core 2 Extreme lansate de Intel oferă un nivel de performanţe care depăşeşte nevoile majorităţii utilizatorilor de computere, potrivit mai multor review-uri.

Primele procesoare Intel quad-core pentru PC-uri oferă un nivel extrem de ridicat de performanţe, dar subliniază necesitatea ca şi dezvoltatorii software să creeze aplicaţii multithreaded, conform review-urilor. În termeni de performanţă brută, Core 2 Extreme QX6700 "mătură pe jos" cu orice alt procesor disponibil pe piaţă, de la AMD sau Intel, dar când vine vorba de o serie de aplicaţii, procesorul cu patru nuclee nu este cu nimic mai bun decât un procesor dual-core echivalent.

Gama Core 2 Extreme a Intel este alcătuită din procesoare foarte scumpe realizate pe gustul utilizatorilor de computere care îşi fac un upgrade la fiecare şase luni, în căutarea continuă de performanţe mai ridicate.

Noul QX6700 va costa aproximativ 1.000 de dolari, iar PC-urile în care acest procesor va fi integrat vor fi disponibile de la mijlocul lunii noiembrie. Gateway şi Dell şi-au anunţat deja intenţia de a utiliza acest procesor în sistemele lor. Un al doilea procesor quad-core, numit Core 2 Quad 6600, va fi lansat în luna ianuarie.

Când este rulată doar o singură aplicaţie, QX6700 nu se comportă la fel de bine ca versiunea dual-core Core 2 Extreme X6800, sau ca modelul Core 2 Duo E6700, conform review-ului realizat de AnandTech. Motivul? Pentru a menţine QX6700 în acelaşi profil termic ca şi Core 2 Extreme X6800, Intel a redus frecvenţa lui QX6700. X6800 rulează la 2,93GHz, în timp ce E6700 rulează la 2,66GHz.

La rularea simultană a două sau trei aplicaţii intensive, QX6700 este capabil să împartă sarcina între cele patru nuclee. În testele realizate de Hexus.net, QX6700 a fost capabil să ruleze jocul Quake 4 în timp ce în background se codau fişiere video DivX. Conform review-ului, procesorul s-a descurcat mult mai bine în aceste condiţii decât dual-core-ul Core 2 Extreme X6800 sau AMD Athlon FX-62.

Utilizatorii obişnuiţi de computere nu vor avea nevoie de QX6700 deocamdată, dar profesioniştii din domeniul design-ului sau al graficii îl vor primi cu braţele deschise.

AMD nu va lansa un procesor quad-core mai devreme de anul viitor, dar în săptămânile următoare compania intenţionează să lanseze o platformă de gaming numită Řx4", care va fi oferită cu procesoare dual-core şi procesoare grafice multiple.

Sursa: www.chip.ro

Link to comment

Reproducerea integrala sau partiala a materialelor de pe acest site este permisa numai cu acordul Vogel Burda Communications.

Atat timp cat a pus "sursa" articolului , cei de la Chip ar trebuii sa fie multumiti ca le-a facut reclama :)

OT: Frumoasa initiativa celor de la Intel dar totusi.. inutila pentru majoritatea utilizatorilor obisnuiti :) atat din cauza pretului foarte ridicat cat si a performantelor mult mai mari decat cerintele actuale.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...