Jump to content
Sequenz 31

Saddam Hussein a fost condamnat la moarte prin spânzurare

Recommended Posts

Saddam Hussein a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Este cea mai gravă pedeapsă din istoria Irakului. Decizia Înaltului Tribunal Penal Irakian va fi atacată automat în apel, potrivit statutului. Procedura de apel va începe luni, a anunţat judecătorul Raed Juhi, de la Înaltul Tribunal Penal irakia.

Fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Barzan al-Tikriti, fost şef al serviciilor de informaţii irakiene, precum şi fostul judecător al tribunalului revoluţionar au fost şi ei condamnaţi la moarte prin spânzurare.

De asemenea, fostul vicepreşedinte irakian, Taha Yassin Ramadan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar alţi trei colaboratori ai fostului dictator din procesul lui Saddam Hussein, foşti oficiali din partidul Baas, au fost condamnaţi la pedepse cu 15 ani de închisoare.

Unul dintre coacuzaţii din procesul lui Saddam Hussein, Mohammed Azzam al-Ali, oficial neimportant al partidului Baas de la Dujail, a fost achitat de acuzaţii.

Ambasadorul României în Irak, Mihai Stuparu, a declarat, la Realitatea Tv, că la Bagdad s-au tras focuri de armă în aer, în semn de bucurie la aflarea veştii condamnării fostului dictator. Acesta a mai spus că în capitala irakiană au fost impuse interdicţii totale de trafic, atât pentru autovehicule, cât şi pentru pietoni, măsură excepţională chiar şi pentru Bagdad, în scopul prevenirii eventualelor violenţe.

În timpul procesului, avocatul american al lui Saddam Hussein, Ramsey Clark, fost procuror general al Statelor Unite, a fost dat afară din sala de audieri de către judecătorul care a prezidat procesul Dujhail.

Forţele irakiene şi cele americane şi-au intensificat eforturile pentru combaterea violenţelor. Guvernul irakian a plasat deja armata în stare de alertă şi a anulat toate permisiile. Aeroportul internaţional din Bagdad este închis.

Fostul lider de la Bagdad a fost acuzat alături de opt alţi membri ai regimului său, de torturarea şi uciderea a 148 de şiiţi în satul Dujail. Singurul motiv pentru ordonarea masacrului a fost o presupusă tentativă de atentat împotriva preşedintelui la trecerea prin dreptul localităţii respective. Saddam Hussein, în vârstă de 69 de ani, a cerut ca, în cazul în care va fi condamnat la pedepasa capitală, să fie executat prin împuşcare, nu prin spânzurare, moarte pe care o consideră, fără îndoială, dezonorantă.

Comunitatea şiită din Irak, defavorizată şi persecutată în timpul regimului lui Saddam, este de părere că pedeapsa capitală este sentinţa meritată de dictator, în timp ce musulmanii suniţi, comunitate religioasă din care face parte şi fostul preşedinte irakian, consideră că Saddam este nevinovat şi trebuie eliberat.

Echipa de avocaţi a lui Saddam Husein a cerut preşedintelui Înaltului tribunal penal irakian amânarea verdictului cu două luni pentru a-şi putea prezenta pledoaria.

Sursa: http://www.realitatea.net/22558_Saddam-Hus...panzurare-.html

Link to comment

daca as putea si eu as omora oameni nu e mare lucru

1. daca a fost spusa in spirit de gluma e ok, cu toate ca e cam ciudata gluma....

2. daca ai vorbit serios, un consult la psihiatru nu ti-ar strica :blink:

Ontopic: Mi se pare cam mult spanzurarea totusi, injectia letala era mai potrivita, dar cred ca vor sa dea un exemplu pt alti dictatori, cu toate ca nu cred ca metoda e cea mai adecvata.

Link to comment

Mda ce comentarii ...

Ce o sa urmeze : escaladarea valului de violente la care vor fi supuse fortele Aliantei.. inclusiv ROMANII de acolo care acum sunt in numar de aproximativ 1000.. Deci lasati comentariile astea daca tot ziceti ceva...

PS o sa fie o regrupare a tuturor organizatiilor care promovaza Jihadul si nu m-ar mira ca mustaciosu sa devina un martir..

Desi Iranul si Siria au aprobat verdictul in astia nu trb sa te increzi never

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...