silversky Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Subiect de chestionar propus de Mdfck.Am votat da.
Mehico Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 intr`un fel da, intr`un fel nudrumul vietii ti`l faci/alegi tu
Shade Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Există o putere divină care asigură bunul mers al vieţii ?Intrebarea e pusa gresit... da, cred in Dumnezeu, dar el nu ne "asigura" nici un "bun mers al vietii"... viata ne e data de soarta, si soarta nu e intotdeauna buna.
Guest X__X Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 sry frate...in Dumnezeu cred...nu cred in soarta si in alte chestii cum ar fii: " lasa ca se rezolva si singura" nu e nimeni sa te ajute pana la urma...esti doar tu...si ...tu... :blink:
Daedalus Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Materia nu a fost creata accidental. A fost creata cu un scop, de catre cineva sau ceva... Deci DA.
vista_rulz Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 votez nu. dar daca exista un d-zeu si el e responsabil pentru "bunul mers a lucrurilor" si asta e tot ce poate sa faca, ei bine nu sunt deloc impresionat. d-zeu, prietenul tau are o lista cu 10 lucruri pe care nu vrea sa le faci si dace le faci are amenajat un loc special unde sa arzi pe vecie, dar te iubeste. te iubeste si are nevoie de bani . e cel mai puternic, cel mai bun, le stie pe toate, dar are o mica problema cu bani fara de care nu pre poate sa faca nimic nu? ce ar fi daca timp de 1 an biserica si d-zeu nu ar mai primi nici un ban? sa traiasca din ce produc... asta ar fi un adevarat spectacol
oldman Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 votez nu. dar daca exista un d-zeu si el e responsabil pentru "bunul mers a lucrurilor" si asta e tot ce poate sa faca, ei bine nu sunt deloc impresionat. d-zeu, prietenul tau are o lista cu 10 lucruri pe care nu vrea sa le faci si dace le faci are amenajat un loc special unde sa arzi pe vecie, dar te iubeste. te iubeste si are nevoie de bani . e cel mai puternic, cel mai bun, le stie pe toate, dar are o mica problema cu bani fara de care nu pre poate sa faca nimic nu? ce ar fi daca timp de 1 an biserica si d-zeu nu ar mai primi nici un ban? sa traiasca din ce produc... asta ar fi un adevarat spectacol Nu puteam sa o spun mai bine ca tine. Deci clar nu.
Deian69 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Complicat subiectul...Au mai spuso si altii....Nu cred ca o lume atat de mare si complexa sa se fi "construit" din intamplare.O stim cu totiiEu cred ca exista o forta suprema care a influentat intr-un fel viata.
vista_rulz Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 @Deian69normal ca eti cel putin tentat sa crezi ca existe o entitate. este in natura omului ca si a oricarui animal sa se supuna unui conducator. este nevoia psihologica de a isi simplifica viata prin introducerea unei variabile care sa se faca raspunzatoare de toate. sa nu uitam totusi de ra, dionisos, afrodita, zeus... etc, niste persnaje care au fost mi de ani raspunzatori pentru anumite aspecte ale vietii, lasand oamenii sa isi faca griji pentru lucrurile zilnice. :P Nu cred ca o lume atat de mare si complexa sa se fi "construit" din intamplare.O stim cu toti. natura se screme de "n" MILIOANE de ani sa creeze lumea asta dand nenumarate rateuri (cate specii nu au disparut pentru ca nu s-au putut adapta).
FujiPa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 parerea mea este ca da si nu-mi pasa cine o stie :D
andypopa Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Omul nu ar trebui sa bazeze pe o putere divina.Daca iti spui 7 rugaciuni si esti prost, o sa pici la fel de frumos cum ai fi facut-o cand nu ti-ai spus nicio rugaciune.
RaifalM3n Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 si eu zic da..:|totusi a god exists in everyone....conteaza sa crezi ! ;)
Valek Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Puterea divina pe naiba.Sa va spun eu ceva de Dumnezeu... @$#@%@!!!
sKiLL_™ Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Everything has a balance in life ... dar nush cine il asigura :) oricum .. voted DA
Extrem One Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 DaCine a votat nu, imi pare rau pentru el !