Jump to content
Sequenz 31

Telefonul care îşi recunoaşte stăpânul

Recommended Posts

Este un lucru ştiut că japonezii pot inventa o grămadă de gadget-uri, dar de data asta au întrecut măsura: ei au inventat un telefon care îşi poate recunoaşte stăpânul şi se blochează automat atunci când utilizatorul se îndepărtează prea mult. Mai mult decât atât, telefonul poate fi găsit prin satelit, în cazul în care este pierdut.

Telefonul P903i, de la NTT DoCoMo, are un card negru care funcţionează ca o cheie de securitate, conectându-se wireless la telefon. Telefonul depistează când cardul se îndepărtează prea mult şi blochează automat posibilitatea de a se iniţia apeluri. Cei care îşi pierd cardul de securitate pot debloca telefonul prin intermediul unei parole.

Telefonul are şi o funcţie de recunoaştere facială. Utilizatorul trebuie să îşi facă cel puţin trei fotografii cu telefonul. De fiecare dată când se încearcă accesarea datelor stocate în telefon, utilizatorului i se va cere să se fotografieze pentru a fi recunoscut. Software-ul va compara apoi pozele pe baza unor criterii, precum distanţa dintre ochi.

Mai mult decât atât, în cazul în care telefonul este furat, proprietarul poate accesa un site web şi, pentru suma de 2,5 dolari, va primi locaţia exactă a telefonului, obţinută prin sistemul de poziţionare globală. Preţul telefonului P903i nu a fost anunţat încă.

Sursa: CHIP

Link to comment

Si cand ajunge in Romania ... o sa se fure si telefonul si cardul de securitate :D Nimic nu-i poate opri pe hotii de la noi !

ai dreptate,nici o tara nu intrece romania ca numarul de hoti...cat despre telefon hmmm nu is prea multe de zis,da, intradevar este interesant dar pt. ce iti trebuie un astfel de telefon? dai 1000 euro pe el si poate e adevarat ca nu til fura...dar mai bine iei un telefon un pic mai modest,nu te dai mare cu el si mai poti cumpara si o camera foto digitala de banii aia..................

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...