alecs Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Aşa , revenind la topic , citesc dar nu foarte mult , ultima carte citita Steinhardt - Jurnalul Fericirii , o carte excepţională pentru cei care mai citesc aşa din când in când.Offtopic: Văd ca vă mai şi lăudaţi , cei care consideră cititul plictiseală sau zero , sincer nu văd motiv de laudă în acest lucru , păcat că nu vă daţi seama de asta. Din contră e chiar grav că nu se mai citeşte , dar ce să discuţi despre citit pe un forum de jocuri.@Thora: nota 10 :P Baftă! :beer:
AlinRoscat Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Va placut foarte mult un film ? Da ? Ia puneti mana si pe carte ( despre acelasi film ) si o sa vedeti diferenta dintre film si carte, dintre documentar si carte. Un exemplu este LOTR...filmu cred ca l-ati vazut toti dar cartea...daca o sa incepeti sa cititi o sa vedeti ca acest film daca ar fi fost facut exact dupa carte ar fi trebuitt sa aibe de la 15 episoare in sus :)P.S. nu citesc numai carti economice....mai citesc si o cartiulica de ~150 numita "Dictionar diabolic" de Jacques Collin de plancy, unde sunt explicati niste termeni foarte bine :) ex: ALGOL- Numele dat de astrologii arabi diavolului...nu stiati nu ? vi se pare interesant ?....cititi....
THuG-Radu Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 :blink: :blink: :blink: cum poti sa spui ca cititul este zero?doamne..tu te gandesti oleaca?Eminescu e "beep beep" - imi fac cruce in ce lume am ajuns sa traim... doamne..no comment ca ma ia durerea de cap... dute frate si pune mana pe o carte .. ca e jale cu tine :huh: vorbise "intelijentu". Daca nu citesc nu inseamna ca nu ma duce capu, sau nu am o cultura generala bogata sau ca nu pot purta o conversatie. Nu mai dati exemple de autori straini, cu aia n`am nimic :D ii urasc pe romanashi atata tot ! :) Pentru mine ei sunt ZERO, NEX, NADA, NIET, Nexam.
{JM}Alex Lifetaker Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 eu citesc.Mult. Meniurile din jocuri, subtitrarile la filme, diferite websiteuri... a , si linkmania.ro. Deci sunt un om citit!parol!
andypopa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Rezon!Numai ca e vorba de citit as in literature.
Shade Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Daca nu citesc nu inseamna ca nu ma duce capu, sau nu am o cultura generala bogata sau ca nu pot purta o conversatie.De dus, te duce capul... conversatii poti purta... dar nu-mi spune ca ai zero carti citite si te mandresti cu cata cultura ai... e ca si cand ai zice ca esti veteran de razboi fara sa fi facut armata.
MisterDevil Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 eu citesc ....tocmai am terminat "De ce iubim femeile" De Mircea Cartarescu
THuG-Radu Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 De dus, te duce capul... conversatii poti purta... dar nu-mi spune ca ai zero carti citite si te mandresti cu cata cultura ai... e ca si cand ai zice ca esti veteran de razboi fara sa fi facut armata.Cine a zis ca, cultura generala = carti citite ? Poate eu in fiecare zi citesc pe site`uri chestii noi si inovatoare, sau despre istorie si geografie, politica, economica etc ! De ce trebuie sa stiu eu ce a scris un autor (majoritatea cartilor care apartin unur autori romani sunt ba despre viata lor, ba intamplari, ba povesti plictisitoare), cand pe mine nu ma invata nimic asta ? Poate ca DA, as avea un vocabular mai bogat in arhaisme si regionalisme, dar niciodata in neologisme.Cultura = Sa stiu ca Ion era innebunit dupa pamant si a murit pt. asta ? SAUCultura = Sa cunosc diferite chestii despre diferiti domnitori, sau fosti presedinti, sau ce a facut cutare cu ce a venit nou, cu ce inventie noua a spart piata ? (astea fiind niste exemple simple).
LeNaRiO*PO Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Mai lasati oameni buni putin referatele gata-facute de pe net , ganditi-va ca la ala a stat un om sa munceasca , macar mai lasati putin chestiile de-a gata , compu nu e totu , eu citesc carti de placere , nu numai pt cultura mea generala sau pt ca avem tema la scoala !Peace !
andypopa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Cine a zis ca, cultura generala = carti citite ? Poate eu in fiecare zi citesc pe site`uri chestii noi si inovatoare, sau despre istorie si geografie, politica, economica etc !Cultura generala != carti citite dar ahem... sa fim seriosi, tu chiar citesti chestii noi, inovatoare despre istorie, geografie, politica si economica? Si nu, nu vorbesc de site-ul Antena3 sau realitatea.netDe ce trebuie sa stiu eu ce a scris un autor (majoritatea cartilor care apartin unur autori romani sunt ba despre viata lor, ba intamplari, ba povesti plictisitoare), cand pe mine nu ma invata nimic asta ? Poate ca DA, as avea un vocabular mai bogat in arhaisme si regionalisme, dar niciodata in neologisme.De ce trebuie sa stii? No reason, doar poate ca iti face placere sa auzi ce a facut omul, nu toate sunt boring. Sunt si carti interesante scrise de autori romani. Par example, why don't you try "De ce iubim femeile?", ca tot o citeste si MisterDevil. DA, e o carte constituita din intamplari din viata autorului, daca vreti sa stiti doar de ce iubim femeile, coperta a IV-a va spune totul, dar Cartarescu nu a daramat in copilarie vreo casuta cu un bolovan si nici n-a omorat capre... it's really safe.Cultura = Sa stiu ca Ion era innebunit dupa pamant si a murit pt. asta ? Nu, n-am zis ca trebuie sa stii ce-a facut Ion ca sa te poti mandri cu "cultura" ta.Cultura = Sa cunosc diferite chestii despre diferiti domnitori, sau fosti presedinti, sau ce a facut cutare cu ce a venit nou, cu ce inventie noua a spart piata ? (astea fiind niste exemple simple).Umm... da, in opinia mea cel putin. Sa stii ce-a facut Cuza si cand a facut e relativ important.Sa-ti demonstrez ca nu toate cartile sunt plictisitoare? Iti dau un citat din ceea ce citesc acum.Daca vreti intr-adevar sa aflati ce s-a intamplat, probabil c-o sa intrebati in primul rand unde m-am nascut, cum mi-am petrecut copilaria mea amarata, cu ce s-au ocupat parintii inainte de nasterea mea si alte rahaturi d-astea gen David Copperfield, dar, daca vreti sa stiti, n-am niciun chef sa le insir pe toate. Main intai pentru ca ma plictiseste, pe urma pentru ca, daca m-as apuca sa vorbesc cat de putin de treburile lor intime, parintii mei ar face cate doua hemoragii fiecare.Sper ca ti-am schimbat perceptia.
doomwave Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Pentru ce sa citesti cand exista net ? e chiar trista starea unei anumite parti a tineretului din ziua de azi ... si e si mai trist k respectivul chiar vorbeste serios
Lord^Kani Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 :huh: vorbise "intelijentu".Daca nu citesc nu inseamna ca nu ma duce capu, sau nu am o cultura generala bogata sau ca nu pot purta o conversatie. Nu mai dati exemple de autori straini, cu aia n`am nimic :D ii urasc pe romanashi atata tot ! :)Pentru mine ei sunt ZERO, NEX, NADA, NIET, Nexam.fara insulte!!nu am zis ca nu te duce capul..doar ca nu inteleg punctul tau de vedere..asa ca daca esti amabil explicami si mie de ce cititul = zero!si mai ales de ce aurorii romani = zero!e chiar trista starea unei anumite parti a tineretului din ziua de azi ... si e si mai trist k respectivul chiar vorbeste serios da..ai mare dreptate..dar ce sa ii faci..asta e tara in care traim!
LucianBv Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Nu-i nimic mai fals decat ideea ca a citi este un lucru inutil.Ma uit la parerile unora de aici si ma crucesc."La ce-mi trebuie mie sa citesc","Io-te niste scriitori morti" si alte aberatii.Eu o sa ma feresc de a da nastere unor razboaie,dar imi doresc sincer sa fiti pusi,voi cei care nu cititi deloc,in postura de a vorbi deschis despre orice.Nu un subiect anume,ci cultura generala.Ma intreb,veti fi la fel de plini de verva cu care postati aici?Sau va veti simti ca niste ignoranti intr-o mare de prostie?In viata vor exista astfel de ocazii,va veti afla in mijlocul unor oameni pe care,poate,doriti sa-i impresionati si nu veti reusi.Ati incerca sa spuneti ceva inteligent si ceilalti ar izbucni in hohote de ras sau si-ar da coate semnificativ.Ganditi-va bine,nu este un scenariu,este ceva care mai devreme sau mai tarziu sa va intampla fiecaruia.Ramane de vazut cum si cat de usor veti trece peste acel moment.P.S. Sper ca lumea sa se destepte si sa treaca peste mediocritatea in care ne scaldam cu toti.Poate atunci cand lumea va invata sa citeasca din nou,in tara asta nu vor mai fi populari oameni ca Becali sau "Virinel".
Lancelot Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Una din ultimele carti citite..Misterele lui Poe.. cei care sustin ca e o pierdere de vreme o carte buna nu au baza unei educatii solide din pacate.Nu ma apuc acum sa arunc cu termenul "incult" pe aici dar nimic nu se compara cu o carte buna .. numai senzatia ca termini opagina un capitol...asta netul nu o va putea reda niciodata.. aici totul e mai fadNu am nimic cu cei care nu citesc dar ii cpmpatimesc....sunt mai saraci decat ar crede
Shade Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Cine a zis ca, cultura generala = carti citite ? Poate eu in fiecare zi citesc pe site`uri chestii noi si inovatoare, sau despre istorie si geografie, politica, economica etc ! De ce trebuie sa stiu eu ce a scris un autor (majoritatea cartilor care apartin unur autori romani sunt ba despre viata lor, ba intamplari, ba povesti plictisitoare), cand pe mine nu ma invata nimic asta ? Poate ca DA, as avea un vocabular mai bogat in arhaisme si regionalisme, dar niciodata in neologisme.Cultura = Sa stiu ca Ion era innebunit dupa pamant si a murit pt. asta ? SAUCultura = Sa cunosc diferite chestii despre diferiti domnitori, sau fosti presedinti, sau ce a facut cutare cu ce a venit nou, cu ce inventie noua a spart piata ? (astea fiind niste exemple simple).Din pacate, tu te uiti mai mult la povestea din spatele operei decat la modul de creare... daca vrei sa spui ca un tablou e bun, nu te uiti la cat de frumos e ala care e desenat acolo, ci la modul in care e desenat, mod care denota multa experienta si o expertiza pe care tu n-o sa poti s-o atingi intr-o mie de ani. Bineinteles, pana la urma totul ajunge la cat de frumos e tabloul in sine, dar nu trebuie doar sa desenezi ceva frumos ca sa si fie frumos desenat.Si nu incerca sa definesti cultura, pentru ca nu exista definitie. Ce vezi tu pe discovery sau la stiri pe antena 1 se numeste stiinta, nu cultura... cultura generala, cum ii zici tu, insa cartile nu au fost facute pentru cultura generala decat in cazul in care sunt documentare sau carti stiintifice care iti prezinta situatia exact asa cum e.Cultura este un atribut esential al omului ca fiinta sociala, si nu biologica. In alte cuvinte, nu-ti trebuie neaparat, insa nu strica sa o ai. "Cultura este ce a ramas dupa ce ai uitat tot ce ai invatat". (Cultura si civilizatie, anul I de facultate) Poate te intrebi de ce eu la automatica fac cursuri de cultura si filosofie...Acuma, logic ca nu te pun sa citesti ceva ce te plictiseste sau ceva de care nu ai chef; sunt atatea carti prin lume, ramane la latitudinea ta daca vrei sa gasesti una care te intereseaza sau nu. O carte citita nu te face cunoscator de mai multe regionalisme si arhaisme, ci printr-o cunoastere mai buna a societatii in care vei fi peste cativa ani (vrei-nu vrei, pana la urma tot o sa trebuiasca sa renunti la geaca cu puf si ochelarii de soare pentru un costum ceva), si nu prin povestea din fundal, ci prin intelegerea gandirii celui care a scris acea carte. In al doilea rand te ajuta si prin imbogatirea modului de exprimare... citind atatea pagini si atatea cuvinte, incepi sa te obisnuiesti cu ele si iti vin in cap mai repede decat daca nu le-ai fi stiut. Data viitoare, vei sti ce sa zici mai usor.Cam atat despre cultura... ce vreau sa subliniez e ca a citi o carte nu e chiar atat de nefolositor pe cat zic unii. Eu unul nu am nevoie de ecran ca sa-mi imaginez ce se intampla intr-o carte... si eu le citesc mai mult pentru poveste, dar conteaza si modul in care se povesteste... btw cacofoniile nu se despart prin virgulasorry for bumping an old thread but i kinda like it :D